ΑρχικήHow ToΠώς να δείτε τη desktop version ενός site σε iPhone και Android;

Πώς να δείτε τη desktop version ενός site σε iPhone και Android;

Τα περισσότερα sites έχουν εκδόσεις για υπολογιστές αλλά και για κινητά που είναι σχεδιασμένες κατάλληλα για τις οθόνες smartphone. Μερικές φορές, όμως, μπορεί να θέλετε να δείτε την desktop version ενός site στη mobile συσκευή σας. Ευτυχώς, οι συσκευές iPhone και Android σάς επιτρέπουν να κάνετε εναλλαγή μεταξύ desktop και mobile mode.

desktop site Android iPhone

Σε έναν κόσμο όπου οι κινητές συσκευές έχουν γίνει ουσιαστικό μέρος της καθημερινότητάς μας, είναι πολύ σημαντικό για τις εταιρείες να διασφαλίσουν ότι ο ιστότοπός τους είναι προσβάσιμος από οποιαδήποτε συσκευή. Και ευτυχώς, η Apple και η Google έχουν φροντίσει να μπορείτε να δείτε και τις δύο εκδόσεις των sites.

Δείτε επίσης: Πώς θα μπλοκάρετε websites στο Google Chrome σε κινητό

Προβολή της Desktop version ενός site σε iPhone

Εάν έχετε iPhone ή iPad η διαδικασία είναι πολύ απλή! Πατήστε το εικονίδιο “Aaστη γραμμή URL του Safari και επιλέξτε “Request Desktop Website” από το μενού. Ωστόσο, εάν έχετε μια συσκευή με iOS 12 ή παλαιότερη έκδοση, η προβολή της desktop έκδοσης ενός site στο Safari μπορεί να είναι λίγο διαφορετική αλλά εξίσου απλή.

Το ίδιο ισχύει και για τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης στο iPhone και το iPad. Για παράδειγμα, με το Google Chrome, απλώς πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες κάτω δεξιά και επιλέξτε “Request Desktop Website” από το μενού.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκλείσετε ιστότοπους στο Android

Προβολή της Desktop version ενός site σε Android

Για να δείτε ένα site σε desktop mode στην Android συσκευή σας, χρησιμοποιείστε το Chrome για Android, πατήστε το εικονίδιο του μενού με τις τρεις κουκκίδες πάνω δεξιά και επιλέξτε “Desktop Site”.

Αν χρησιμοποιείτε κάποιον άλλο browser, μην ανησυχείτε γιατί και εκεί η διαδικασία είναι παρόμοια και εξίσου απλή.

Πώς να επιστρέψετε στη mobile version ενός site στο iPhone

Εάν αλλάξετε γνώμη και θέλετε να επιστρέψετε στη mobile version ενός site σε iPhone ή iPad, πατήστε ξανά το κουμπί “Aa” στη γραμμή URL του Safari και επιλέξτε “Request Mobile Website“. Έτσι, θα επιστρέψετε στην έκδοση του site που έχει σχεδιαστεί ειδικά για κινητά.

Δείτε επίσης: Windows 11: Προτεινόμενοι ιστότοποι στο Start Menu

Πώς να επιστρέψετε στη mobile version ενός site στο Android

Για να επιστρέψετε στην έκδοση για κινητά στο Android, πατήστε το εικονίδιο μενού με τις τρεις κουκκίδες επάνω δεξιά και καταργήστε την επιλογή του πλαισίου για “Desktop Site”. Άλλα προγράμματα περιήγησης Android έχουν αυτήν την επιλογή σε παρόμοια θέση.

Όπως βλέπετε η χρήση του dektop mode και η εναλλαγή μεταξύ desktop και mobile version ενός site σε iPhone και Android είναι εύκολη! Ευτυχώς, οι περισσότεροι σύγχρονοι ιστότοποι λειτουργούν τέλεια με τις βελτιστοποιημένες για κινητά διατάξεις τους, αλλά αν θέλετε να δείτε και την desktop έκδοση, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή.

Πηγή: www.howtogeek.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS