ΑρχικήinetAdobe: Φέρνει το Firefly AI στα εργαλεία βίντεο της

Adobe: Φέρνει το Firefly AI στα εργαλεία βίντεο της

adobe firefly

Πριν από ένα μήνα, η Adobe ανακοίνωσε το Firefly, την είσοδό της στο παιχνίδι του generative AI. Αρχικά, το Firefly επικεντρώθηκε στη δημιουργία εμπορικά ασφαλών εικόνων, αλλά η εταιρεία προωθεί τώρα την τεχνολογία της πέρα από τις απλές εικόνες. Όπως ανακοίνωσε χτες η Adobe, σύντομα θα φέρει το Firefly στις εφαρμογές βίντεο και ήχου του Creative Cloud.

Δείτε επίσης: Adobe: Η νέα AI γεννήτρια «Firefly» δεν θα κλέβει τα έργα άλλων

Για να είμαστε σαφείς, δεν θα μπορείτε (ακόμα) να χρησιμοποιήσετε το Firefly για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένα βίντεο. Αντίθετα, η έμφαση εδώ δίνεται στο να γίνει πιο εύκολο για τον καθένα να επεξεργάζεται βίντεο και να κάνει color grade χρησιμοποιώντας μόνο λίγες λέξεις, να προσθέτει μουσική και ηχητικά εφέ και να δημιουργεί κάρτες τίτλων με animated γραμματοσειρές, γραφικά και λογότυπα. Ωστόσο, το Firefly υπόσχεται επίσης να μετατρέπει αυτόματα τα σενάρια σε storyboards και pre-visualizations – και θα προτείνει το b-roll για να ζωντανέψει τα βίντεο.

Ίσως το αποκορύφωμα αυτών των υποσχόμενων νέων λειτουργιών να είναι η δυνατότητα του color grade ενός βίντεο, περιγράφοντας απλώς πώς πρέπει να μοιάζει ένα βίντεο με λίγες λέξεις (σκεφτείτε “golden hour” ή “brighten face”).

adobe firefly in video tools b-roll

Πρόταση: Ο Microsoft Edge μεταβαίνει στη τεχνολογία Adobe Acrobat PDF

Δεν είναι μυστικό ότι η διαβάθμιση χρωμάτων είναι μια τέχνη – και δεν είναι εύκολη για τους περισσότερους ανθρώπους. Τώρα, ο καθένας θα μπορεί να περιγράφει την επιθυμητή διάθεση και τον τόνο μιας σκηνής και τα εργαλεία της Adobe θα ακολουθούν το παράδειγμα. Άλλα νέα χαρακτηριστικά που βασίζονται στο AI περιλαμβάνουν τη δυνατότητα δημιουργίας προσαρμοσμένων ήχων και μουσικής. Το Firefly θα βοηθήσει επίσης τους συντάκτες να δημιουργήσουν υπότιτλους, λογότυπα και κάρτες τίτλων, βάζοντάς τους να περιγράψουν πώς θέλουν να μοιάζουν. Και αυτά, επίσης, είναι κάπως εξειδικευμένες δεξιότητες που απαιτούν κάποια εξοικείωση με τα προγράμματα After Effects και Premiere.

Firefly AI generative images

Η πραγματική αλλαγή, όμως, είναι ότι η Adobe σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει το Firefly για να διαβάζει σενάρια και να δημιουργεί αυτόματα storyboards και pre-visualizations. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια τεράστια εξοικονόμηση χρόνου – και δεν θα ήταν περίεργο αν βλέπατε αυτά τα βίντεο να εμφανίζονται στο TikTok.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν, έχουμε δει μόνο τα demo της Adobe για αυτές τις λειτουργίες. Μένει να δούμε πόσο καλά θα λειτουργήσουν στην πράξη.

Στόχος της Adobe είναι να διασφαλίσει ότι όλα τα εργαλεία generative AI της είναι ασφαλή για χρήση σε εμπορικό περιβάλλον. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσε να εκπαιδεύσει τον δημιουργό generative εικόνων μόνο σε έναν ορισμένο αριθμό φωτογραφιών που ήταν είτε δημόσιοι είτε αποτελούσαν μέρος της προσφοράς Adobe Stock. Αυτό σημαίνει επίσης ότι είναι σημαντικά πιο περιορισμένο σε σύγκριση με προϊόντα όπως το Midjourney ή το Stable Diffusion.

Διαβάστε επίσης:Η Adobe θέτει νέες οδηγίες για stock images που δημιουργούνται με AI

πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS