ΑρχικήinetΤο WhatsApp σας επιτρέπει πλέον να αποθηκεύετε μηνύματα που εξαφανίζονται

Το WhatsApp σας επιτρέπει πλέον να αποθηκεύετε μηνύματα που εξαφανίζονται

Το WhatsApp εισήγαγε μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύουν τα ληφθέντα μηνύματα που εξαφανίζονται, εάν ο αποστολέας συναινεί. Η λειτουργία θα κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες σε σταδιακή ανάπτυξη.

Δείτε επίσης: WhatsApp: Companion mode για beta χρήστες Android

WhatsApp

Τα μηνύματα που εξαφανίζονται στο WhatsApp υπάρχουν από τον Αύγουστο του 2020. Αυτός ο τρόπος ανταλλαγής μηνυμάτων είναι εξαιρετικός για την αποστολή ευαίσθητων πληροφοριών και τη διατήρησή τους σε ασφαλή κατάσταση. Ωστόσο, αυτή η πολιτική “burn-after-reading” πρόκειται να αλλάξει με τη μελλοντική ενημέρωση του WhatsApp.

Δείτε επίσης: Πώς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις απορρήτου ομάδας στο WhatsApp

Η εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που ανήκει στην Meta θέλει να επιτρέψει σε έναν παραλήπτη να αποθηκεύσει ένα μήνυμα που εξαφανίζεται με παρατεταμένο πάτημα. Η λειτουργία διευκολύνει το άτομο να επιστρέψει αργότερα στο μήνυμα. Φυσικά, υπάρχει μια παγίδα εδώ. Ο αποστολέας αυτού του μηνύματος που εξαφανίζεται λαμβάνει μια ειδοποίηση που τον ενημερώνει για την πρόθεση του παραλήπτη να αποθηκεύσει το μήνυμα. Ο αποστολέας μπορεί να αποδεχτεί ή να απορρίψει το αίτημα.

Το WhatsApp θα επιτρέψει σε όλους να αποθηκεύουν μηνύματα που εξαφανίζονται, υπό έναν όρο!

Το WhatsApp περιέγραψε τη λειτουργία ως “υπερδύναμη του αποστολέα”, καθώς επιτρέπει στον αποστολέα να αποφασίσει αν ο παραλήπτης μπορεί να αποθηκεύσει το μήνυμα ή όχι.

«Εάν αποφασίσατε ότι το μήνυμά σας δεν μπορεί να διατηρηθεί από άλλους, η απόφασή σας είναι οριστική, κανείς άλλος δεν μπορεί να το κρατήσει και το μήνυμα θα διαγραφεί όταν λήξει το χρονόμετρο», ανέφερε το WhatsApp. «Με αυτόν τον τρόπο, έχετε τον τελευταίο λόγο για το πώς προστατεύονται τα μηνύματα που στέλνετε».

Δείτε επίσης: Channels: Το νέο εργαλείο WhatsApp για Broadcasting Information

Όπως μπορείτε να δείτε στο παραπάνω screenshot, μόλις θέλετε να αποθηκεύσετε ένα μήνυμα που εξαφανίζεται και ο αποστολέας συναινέσει σε αυτό, εμφανίζεται ένα εικονίδιο σελιδοδείκτη στην επάνω άκρη που σας επιτρέπει να το κάνετε. Το μήνυμα θα αποθηκευτεί στο φάκελο Kept Messages.

Η δυνατότητα αποθήκευσης ενός μηνύματος που εξαφανίζεται μπορεί να φαίνεται παράξενη στην αρχή, διότι αν ο αποστολέας είχε αρχικά αρκετή εμπιστοσύνη στον παραλήπτη, δεν θα υπήρχε λόγος να στείλει το μήνυμα σε μορφή που εξαφανίζεται. Επίσης, έρχεται σε αντίθεση με την πολιτική “burn-after-reading” γύρω από την οποία δημιουργήθηκε ολόκληρη η λειτουργία.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS