ΑρχικήinetMeta: Το 10% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων μας κινδυνεύει από μια νέα...

Meta: Το 10% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων μας κινδυνεύει από μια νέα διάταξη της ΕΕ

Η Meta αναφέρει ότι περίπου το 10% των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων της κινδυνεύει από τη διάταξη της ΕΕ για τις ροές δεδομένων.

meta

Το χθεσινό earning call της Meta ήταν αισιόδοξο λόγω των καλύτερων του αναμενόμενου εσόδων για το τρίμηνο. Ωστόσο, κρυμμένη στις ανακοινώσεις της προς τους επενδυτές ήταν μια αυστηρή προειδοποίηση σχετικά με τον διαφαινόμενο ρυθμιστικό κίνδυνο που αντιμετωπίζει στην Ευρώπη, όπου αναμένεται εντός λίγων εβδομάδων (έως τις 12 Μαΐου) μια απόφαση που θα μπορούσε να διατάξει την Meta να αναστείλει τις διατλαντικές ροές δεδομένων.

Δείτε επίσης: Αρκάνσας: Μηνύει TikTok και Meta για το απόρρητο και την ασφάλεια των παιδιών

Έχουμε καλύψει την πολύ μακρά ιστορία, η οποία βασίζεται στη σύγκρουση μεταξύ των νόμων των ΗΠΑ για την παρακολούθηση και των δικαιωμάτων της ΕΕ για την προστασία της ιδιωτικής ζωής. Η Meta ελπίζει ότι αυτό που θα τη σώσει στην Ευρώπη είναι η υιοθέτηση ενός νέου συμφώνου μεταφοράς δεδομένων υψηλού επιπέδου, το οποίο αποσκοπεί στην επίλυση της νομικής αβεβαιότητας γύρω από τις εξαγωγές δεδομένων της ΕΕ.

Ωστόσο, οι διαπραγματεύσεις για την εν λόγω συμφωνία αντικατάστασης έχουν τραβήξει περισσότερο από το αναμενόμενο και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ εξακολουθούν να εξετάζουν το σχέδιο απόφασης που ανακοίνωσε η Επιτροπή τον Δεκέμβριο. Αρχικά, το bloc είχε αναφέρει ότι η συμφωνία θα μπορούσε να οριστικοποιηθεί έως το τέλος του 2022- ωστόσο, αναγκάστηκε να αναθεωρήσει την εκτίμησή του και δήλωσε τον Δεκέμβριο ότι ελπίζει ότι όλα θα έχουν οριστικοποιηθεί πριν από τον Ιούλιο.

Έκτοτε, πολλαπλά θεσμικά όργανα της ΕΕ που συμμετέχουν στην επανεξέταση της συμφωνίας έχουν εκφράσει ανησυχίες- δεν υπάρχει ακόμη καμία ασφαλής πληροφορία για το πότε, ή αν, πράγματι, μια νέα συμφωνία θα επιβιώσει των αναπόφευκτων νομικών αμφισβητήσεων, δεδομένου ότι δύο προηγούμενες συμφωνίες ακυρώθηκαν από το Δικαστήριο της ΕΕ.

Δείτε επίσης: Meta: Ανακοινώνονται νέες απολύσεις;

Στην έκθεση αποτελεσμάτων της, η Meta δηλώνει στους επενδυτές ότι ελπίζει ότι το νέο πλαίσιο δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ θα φθάσει αρκετά σύντομα ώστε να εφαρμοστεί πριν από την προθεσμία για την αναστολή των μεταφορών της στην ΕΕ – που σημαίνει ότι, αν αυτά τα αστέρια ευθυγραμμιστούν, θα μπορούσε να επανεκκινήσει τον ισχυρισμό της ότι διαθέτει εξουσιοδοτημένο μηχανισμό για τις μεταφορές της στην ΕΕ και να απομακρύνει την εντολή αναστολής – ωστόσο, η εταιρεία προειδοποιεί επίσης ότι “δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα” ότι η υιοθέτηση δεν θα συμβεί αρκετά σύντομα ώστε να αποτραπεί μια τέτοια εντολή.

Κατά τη διάρκεια μιας κλήσης με επενδυτές, η Meta ρωτήθηκε σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπο στα έσοδα εάν αναγκαστεί να αναστείλει τη ροή δεδομένων ΕΕ-ΗΠΑ κατόπιν κανονιστικής εντολής. Απαντώντας, η CFO Susan Li ξεκίνησε επαναλαμβάνοντας την ελπίδα της ότι το νέο πλαίσιο υψηλού επιπέδου δεν θα της δημιουργούσε πρόβλημα. Ωστόσο, εάν αυτή η πολυπόθητη καταπακτή διαφυγής δεν ανοίξει εγκαίρως, προειδοποίησε τους επενδυτές ότι η Meta αντιμετωπίζει πλήγμα περίπου του ενός δεκάτου των παγκόσμιων διαφημιστικών εσόδων της – λέγοντας ότι “περίπου το 10%” αυτών προέρχεται από διαφημίσεις που παρέχονται σε χρήστες του Facebook σε χώρες της ΕΕ.

Η Li προειδοποίησε για την αποκάλυψη λέγοντας ότι είναι δύσκολο για τη Meta να προβλέψει τις συνολικές επιπτώσεις οποιασδήποτε αναστολής δεδομένων της ΕΕ σε αυτό το σημείο, δεδομένου ότι δεν έχει πληροφορίες σχετικά με το τι θα περιέχει μια τελική εντολή – όπως η διάρκεια της αναστολής.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS