ΑρχικήinetApple: Μάλλον θέλει να εντάξει το AI και στα Apple Watch

Apple: Μάλλον θέλει να εντάξει το AI και στα Apple Watch

Apple Watch with AI

Το μέλλον της ευζωίας είναι το AI, με έναν αλγοριθμικό προπονητή να δίνει εξατομικευμένες συστάσεις για το πότε να ασκείστε και να κοιμάστε, τι σνακ να τρώτε, ακόμη και πώς να βελτιώσετε τη διάθεσή σας. Τουλάχιστον, αυτό φαίνεται να σκέφτεται το προσωπικό ανάπτυξης της Apple.

Δείτε επίσης: WatchOS 9.4: Δείτε τι νέο υπάρχει για το Apple Watch

Το Bloomberg ανέφερε αρχικά το σχέδιο του τεχνολογικού τιτάνα να δημιουργήσει μια AI health coaching υπηρεσία με την ονομασία “Quartz”. Θα ανέλυε μοτίβα ύπνου, ρουτίνες άσκησης, διατροφή και συναισθήματα χρησιμοποιώντας δεδομένα από χρήστες του Apple Watch και στη συνέχεια θα συνιστούσε εξατομικευμένες αλλαγές με βάση την ανάλυση του AI.

Το coaching εργαλείο, σύμφωνα με υπαλλήλους της Apple που δεν είχαν την εξουσιοδότηση να μιλήσουν δημοσίως για την απροειδοποίητη πρωτοβουλία, θα κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, αν η ανάπτυξη ολοκληρωθεί εγκαίρως, ενώ μια λειτουργία καταγραφής συναισθημάτων και ένα άγνωστο βοήθημα για την μυωπία θα κάνουν το ντεμπούτο τους αργότερα φέτος.

Τα πιο πρόσφατα μοντέλα του Apple Watch διαθέτουν ήδη μετρητή καρδιακών παλμών, ανιχνευτή γονιμότητας και αισθητήρα θερμοκρασίας. Μπορούν επίσης να διαβάσουν τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα και έχουν ενσωματωμένη μια εφαρμογή ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Οι συσκευές μπορούν επίσης να ανιχνεύουν πτώσεις ή ατυχήματα και θα ενημερώνουν τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ο χρήστης δεν επιβεβαιώσει την ασφάλειά του σβήνοντας τον συναγερμό.

Πρόταση: Apple Watch: Σώζει την ζωή ενός ανθρώπου από γαστρεντερική αιμορραγία

Πολλοί υποστηρίζουν εδώ και καιρό ότι οι συσκευές παραβιάζουν την ιδιωτική ζωή και μας φέρνουν “ένα βήμα πιο κοντά στην παρακολούθηση, η οποία μπορεί να διαβάζει το σώμα και τα συναισθήματά μας”, σύμφωνα με μια ιστορία του 2021 στο Wired.

Apple

Το εργαλείο συναισθημάτων, που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, θα ρωτά τους χρήστες για τη μέρα τους και θα παρακολουθεί τη διάθεσή τους. Σύμφωνα με το Bloomberg, αργότερα θα προστεθούν και άλλα εργαλεία που θα ερμηνεύουν τις διαθέσεις των χρηστών μελετώντας την ομιλία τους, τις πληκτρολογημένες φράσεις και άλλα δεδομένα της συσκευής.

Η Apple εργάζεται επίσης για να αναπτύξει τη δυνατότητα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης και των επιπέδων γλυκόζης απευθείας μέσω των συσκευών, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Παραμένει ασαφές πότε θα μπορούσαν να κυκλοφορήσουν αυτές οι πρόσθετες λειτουργίες.

Ο συνιδρυτής της εταιρείας, Steve Wozniak (ο οποίος έφυγε από την Apple το 1983), ήταν ανάμεσα σε περισσότερους από 1.000 ηγέτες του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του Elon Musk, που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή με την οποία καλούν τα εργαστήρια AI να διακόψουν την ανάπτυξη για τους επόμενους έξι μήνες, ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες σχετικά με τη διαχείριση των κινδύνων. Ο σημερινός διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, απουσίαζε αξιοσημείωτα από τις υπογραφές.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch σώζει τη ζωή μιας εγκύου

πηγή πληροφοριών: businessinsider.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS