ΑρχικήinetApple και Google συνεργάζονται για να κάνουν τα AirTags πιο ασφαλή

Apple και Google συνεργάζονται για να κάνουν τα AirTags πιο ασφαλή

Apple AirTags

Η Apple και η Google συνεργάζονται σε μια νέα βιομηχανική προσπάθεια για να περιορίσουν τον κίνδυνο χρήσης συσκευών Bluetooth, όπως τα AirTags, να χρησιμοποιούνται με σκοπό τον ανεπιθύμητο εντοπισμό μετά από πολλές αναφορές σχετικά με τα προϊόντα αυτά τα οποία επιτρέπουν την παρακολούθηση.

Δείτε επίσης: AirTags: Το νέο update δυσκολεύει την παρακολούθηση από τρίτους

Οι εταιρείες ανακοίνωσαν την Τρίτη μια κοινή πρόταση για μια νέα τεχνική προδιαγραφή που οι κατασκευαστές θα ενσωματώσουν σε μελλοντικά προϊόντα. Θα επιτρέπει στις συσκευές εντοπισμού θέσης να εφαρμόζουν “ανίχνευση και ειδοποίηση μη εξουσιοδοτημένου εντοπισμού” και να λειτουργούν τόσο σε πλατφόρμες iOS όσο και σε Android.

Ο στόχος, σύμφωνα με την πρόταση, είναι να καταστεί δυνατή η “ανίχνευση ανεπιθύμητου εντοπισμού” σε αυτές τις συσκευές, η οποία “θα μπορεί να εντοπίζει και να ειδοποιεί τα άτομα ότι ταξιδεύει μαζί τους ένας ανιχνευτής θέσης που έχει διαχωριστεί από τη συσκευή του ιδιοκτήτη”. Θα παρέχει επίσης “μέσα για τον εντοπισμό και την απενεργοποίηση του ανιχνευτή”.

Πρόταση: iOS 15.2 Beta: Η Apple σας επιτρέπει να σαρώνετε για κακόβουλα AirTags

Apple x Google

Σε ένα δελτίο τύπου, η Google και η Apple δήλωσαν ότι κατασκευαστές όπως οι Samsung, Tile, Chipolo, eufy Security και Pebblebee έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους στο σχέδιο προδιαγραφών.

Οι εταιρείες πρόσθεσαν ότι ενσωμάτωσαν τα σχόλια και τις γνώσεις των κατασκευαστών των συσκευών, καθώς και των ομάδων ασφάλειας και υπεράσπισης, στην ανάπτυξη των προδιαγραφών. Η πρόταση έχει υποβληθεί για εξέταση στην Ομάδα Εργασίας Μηχανικής Διαδικτύου (IETF), δήλωσαν οι εταιρείες.

Με την πάροδο του χρόνου, η Apple συνεργάστηκε με ομάδες ασφαλείας και αστυνομικές αρχές για να εντοπίσει περισσότερους τρόπους ενημέρωσης των προειδοποιήσεων ασφαλείας του AirTag, συμπεριλαμβάνοντας την ειδοποίηση των ανθρώπων νωρίτερα εάν ο μικρός ανιχνευτής Bluetooth είναι πιθανό να παρακολουθεί κάποιον.

Οι ανιχνευτές θέσης δεν είναι καινούργιοι. Το ζήτημα του ανεπιθύμητου εντοπισμού “υπήρχε επίσης πολύ πριν κυκλοφορήσουν στην αγορά τα AirTags”, δήλωσε πέρυσι στο CNN η Erica Olsen, διευθύντρια του Safety Net Project στο National Network to End Domestic Violence.

Διαβάστε επίσης: Apple και Google σταματούν την παρακολούθηση τρίτων με AirTag

πηγή πληροφοριών: edition.cnn.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS