ΑρχικήSecurityΟ χάκερ Joseph James O'Connor ομολόγησε ότι παραβίασε Twitter accounts διασήμων

Ο χάκερ Joseph James O’Connor ομολόγησε ότι παραβίασε Twitter accounts διασήμων

Ο Βρετανός χάκερ Joseph James O’Connor ομολόγησε την ενοχή του για την παραβίαση γνωστών λογαριασμών στο Twitter, μεταξύ των οποίων της Apple, του Kanye West, του Elon Musk και του Joe Biden, και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης δύο δεκαετιών.

Δείτε επίσης: Η νέα PhaaS «Greatness» απλοποιεί τις επιθέσεις phishing Microsoft 365

 Joseph James O'Connor
Ο χάκερ Joseph James O’Connor ομολόγησε ότι παραβίασε Twitter accounts διασήμων

Τον Ιούλιο του 2020, ο O’Connor παραβίασε διάφορους λογαριασμούς υψηλού προφίλ στο Twitter και τους χρησιμοποίησε για να διαδώσει απάτες με κρυπτονομίσματα.

Το 2021, ο O’Connor συνελήφθη στην Ισπανία και εκδόθηκε στις ΗΠΑ τον Απρίλιο του 2023.

Τώρα, σύμφωνα με τον Guardian, ο Joseph James O’Connor έχει δηλώσει ένοχος για πολλαπλές κατηγορίες παραβίασης υπολογιστή, εκβιασμού, παρακολούθησης, wire fraud και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε επίσης: Οι ΗΠΑ λένε ότι διέλυσαν το ρωσικό δίκτυο κυβερνοκατασκοπείας Snake

“Οι εγκληματικές δραστηριότητες του O’Connor ήταν κατάφωρες και κακόβουλες και η συμπεριφορά του επηρέασε τις ζωές πολλών ανθρώπων. Παρενοχλούσε, απειλούσε και εκβίαζε τα θύματά του, προκαλώντας σημαντική συναισθηματική βλάβη”, δήλωσε ο βοηθός γενικός εισαγγελέας Kenneth A. Polite Jr.

Υποστηρίζεται επίσης ότι ο O’Connor, μαζί με διάφορους συνωμότες, έκλεψε κρυπτονόμισμα αξίας 794.000 δολαρίων από μια εταιρεία της Νέας Υόρκης.

Δείτε επίσης: Το Royal ransomware επεκτείνει γρήγορα τη βασιλεία του

Η καταδίκη του O’Connor έχει προγραμματιστεί για τις 23 Ιουνίου. Η πιο σοβαρή κατηγορία θα μπορούσε να τον οδηγήσει στη φυλακή για είκοσι χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: appleinsider.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS