ΑρχικήsecurityΗ Toyota Japan εξέθεσε δεδομένα για εκατομμύρια οχήματα

Η Toyota Japan εξέθεσε δεδομένα για εκατομμύρια οχήματα

Η Toyota Japan ζήτησε συγγνώμη αφού παραδέχτηκε πως εξέθεσε στο διαδίκτυο δεδομένα σχετικά με τα οχήματα εκατομμυρίων πελατών της, της τελευταίας δεκαετίας.

Δείτε επίσης: Toyota: Ανακοινώνει το πρώτο ηλεκτρικό όχημα Lexus
Toyota

Η αυτοκινητοβιομηχανία θα ενημερώσει τους περίπου 2,15 εκατομμύρια πελάτες της ότι οι προσωπικές τους πληροφορίες και στοιχεία οχημάτων έχουν εκτεθεί στο Διαδίκτυο, λόγω λανθασμένης διαμόρφωσης cloud που αποκαλύφθηκε τον Απρίλιο. Η Toyota αναφέρθηκε στα δεδομένα που διέρρευσαν, τα οποία περιλαμβάνουν τις εξής πληροφορίες: διευθύνσεις email, μοναδικούς αριθμούς τερματικού πλαισίου και πλοήγησης του οχήματος, τη θέση των οχημάτων καθώς και την ώρα που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή και βίντεο που καταγράφηκαν από την κάμερα του οχήματος.

Η Toyota αναφέρει ότι οι πληροφορίες που διαβιβάζονται μέσω του συστήματος Connected Cloud (TC) της εκτέθηκαν για πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2013, αλλά αφορούν μόνο οχήματα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με την εταιρεία.

Η εταιρεία παρέχει στους πελάτες της Toyota μια υπηρεσία που προσφέρει πληροφορίες για το όχημά τους, υπηρεσίες ψυχαγωγίας κατά τη διάρκεια της οδήγησης και ενημέρωση των αρχών σε περίπτωση ατυχήματος ή βλάβης.

Δείτε ακόμα: Ερευνητής παραβίασε την εφαρμογή GSPIMS της Toyota

Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της μάρκας Lexus που έχουν εγγραφεί στην υπηρεσία G-Link, επηρεάζονται επίσης.

εξέθεσε δεδομένα

Η Toyota ανέφερε ότι τα δεδομένα είναι ασφαλή, όμως δεν έχει λάβει αναφορές για κακόβουλη χρήση ή παράνομη συλλογή δεδομένων. Δεν είναι σαφές εάν η Toyοta μπορεί να εντοπίσει την ύπαρξη οποιωνδήποτε ανεπιθύμητων δεδομένων που έχουν εισέλθει στο δίκτυό της. Η Toyota ανακοίνωσε ότι θα εισάγει ένα νέο σύστημα για την παρακολούθηση του cloud. Με αυτό υπονοεί ότι οι προηγούμενες προσπάθειές της ήταν ανεπαρκείς.

Το 2022, η Toyota ομολόγησε ότι εκτέθηκαν περίπου 300.000 διευθύνσεις email πελατών για σχεδόν πέντε χρόνια, καθώς ένας υπεργολάβος κατά λάθος ανέβασε μέρος του κώδικα της εταιρείας στο διαδίκτυο. Η συγκεκριμένη συλλογή δεδομένων περιελάμβανε ένα ιδιωτικό κλειδί που αποθήκευε διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των πελατών.

Δείτε επίσης: Τι λέει η Toyota για τη διαρροή δεδομένων των πελατών της

Η Toyota είναι ένα αξιόπιστο όνομα στην αυτοκινητοβιομηχανία και είναι περισσότερο γνωστή για τα οικονομικά της αυτοκίνητα, τα υβριδικά οχήματα και τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας. Με περισσότερα από 80 χρόνια εμπειρίας, η Toyota ανατρέπει τα δεδομένα στον κόσμο της κατασκευής αυτοκινήτων και έχει θέσει τα πρότυπα για τη σύγχρονη εποχή της οδήγησης.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS