ΑρχικήUpdatesSpotify: Το AI feature "DJ" έρχεται σε Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία

Spotify: Το AI feature “DJ” έρχεται σε Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία

Το Spotify λανσάρει τώρα το AI feature “DJ” σε πελάτες premium στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Αυτή η λειτουργία στοχεύει στην ανακάλυψη μουσικής και αναπαράγει επιμελημένη μουσική με AI-powered commentary στα αγγλικά.

Spotify DJ AI Ηνωμένο Βασίλειο

Η εταιρεία κυκλοφόρησε για πρώτη φορά αυτή τη δυνατότητα AI τον Φεβρουάριο για τους premium συνδρομητές στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η δυνατότητα τροφοδοτείται από την τεχνολογία της OpenAI. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ακόμα σε στάδιο beta. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να εντοπιστούν κάποιες δυσλειτουργίες.

Δείτε επίσης: Το Spotify εξακολουθεί να χάνει χρήματα, αλλά προβλέπει μια επιστροφή στην κερδοφορία

Μετά την κυκλοφορία του DJ AI, η Spotify παρατήρησε ότι η Gen Z απολάμβανε πολύ τη νέα δυνατότητα. Συγκεκριμένα, αυτή η ομάδα χρηστών αποτελούσαν το 87% των χρηστών DJ. Επιπλέον, η εταιρεία ανακάλυψε ότι τα άτομα που χρησιμοποιούν το DJ AI μια συγκεκριμένη ημέρα θα περάσουν το 25% του χρόνου ακρόασης χρησιμοποιώντας αυτή τη λειτουργία.

Κατά την κυκλοφορία του χαρακτηριστικού στην εκδήλωση Stream On του Spotify, η εταιρεία είχε πει ότι το DJ AI τροφοδοτείται από τη Sonatic, εκτός από την τεχνολογία OpenAI.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε playlists από το Spotify στο Youtube Music;

Το DJ AI feature του Spotify αναπαράγει κομμάτια αυτόματα, αλλά οι χρήστες μπορούν να πατήσουν το κουμπί AI DJ για να αλλάξουν mood ή είδος. Δεδομένου ότι πρόκειται για μια τεχνολογία που βασίζεται στο AI, “μαθαίνει” περισσότερα για τις προτιμήσεις σας, όσο ακούτε περισσότερο.

Η λειτουργία AI DJ είναι διαθέσιμη τόσο σε iOS όσο και σε Android.

Πού θα βρείτε το DJ;

  • Μεταβείτε στο Music Feed στο Home στην εφαρμογή Spotify για κινητά στη συσκευή σας iOS ή Android.
  • Πατήστε Play στην κάρτα DJ.
  • Αφήστε το Spotify να κάνει τα υπόλοιπα! Το DJ θα προσφέρει μια σειρά μουσικής μαζί με σύντομο σχολιασμό για τα τραγούδια και τους καλλιτέχνες, που έχουν επιλεγεί μόνο για εσάς.

Δείτε επίσης: Spotify: Πώς να επαναφέρετε διαγραμμένες λίστες αναπαραγωγής (playlists);

Στο Spotify είμαστε αφοσιωμένοι για να μεταμορφώνουμε τον ήχο. Αναζητούμε πάντα καινοτόμους νέους τρόπους για να βελτιώσουμε τις εμπειρίες ακρόασης των χρηστών μας για να καλύψουμε τις ανάγκες τους—γι’ αυτό μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα“, ανέφερε η Spotify όταν κυκλοφόρησε πρώτη φορά αυτή τη λειτουργία AI.

Πηγή: techcrunch.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS