ΑρχικήHow ToΠώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;

Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;

Το Substack είναι μία από τις λίγες πλατφόρμες που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε το newsletter σας με ελάχιστη προσπάθεια! Το εργαλείο δεν απαιτεί να ξοδέψετε ώρες για το σχεδιασμό ή τις τεχνικές πτυχές. Παρ’ όλα αυτά, αν δεν έχετε δημιουργήσει ποτέ στο παρελθόν ένα newsletter, η σκέψη να το κάνετε μπορεί να είναι συγκλονιστική.

Ως εκ τούτου, θα σας καθοδηγήσουμε στη διαδικασία δημιουργίας του πρώτου σας newsletter Substack, προσαρμογής των ρυθμίσεων δημοσίευσης και δημοσίευσης του πρώτου σας post.

Δημιουργήστε το Substack Publication

Το Substack, ένα από τα καλύτερα εργαλεία για την ανάπτυξη του κοινού σας, είναι πραγματικά εύκολο στη χρήση – ακόμη και για μη τεχνικούς. Χάρη σε αυτό το εργαλείο, μπορείτε να ξεκινήσετε το publication (δημοσίευμα) σας και να δημιουργήσετε Substack newsletters για το κοινό σας σε χρόνο μηδέν.

Δείτε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας publication Substack:

Μεταβείτε στην αρχική σελίδα του Substack και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “Start Writing”

Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;
Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;

Πληκτρολογήστε τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και προχωρήστε προς το επόμενο βήμα.

Στη συνέχεια, το Substack θα σας ζητήσει να εισαγάγετε το όνομά σας, το βιογραφικό σας και να ανεβάσετε μια φωτογραφία για να δημιουργήσετε το προφίλ σας.

Μόλις δημιουργήσετε το προφίλ σας, το Substack θα σας ζητήσει να ορίσετε μια διεύθυνση URL για το publication σας. Αν δεν είστε σίγουροι γι’ αυτό σε αυτό το στάδιο, εισάγετε οποιοδήποτε εικονικό όνομα και αλλάξτε το αργότερα.

Στη συνέχεια, θα σας ζητηθεί να εισαγάγετε τη λίστα αλληλογραφίας σας, αν έχετε ήδη μία. Σε περίπτωση που δεν έχετε κοινό ή τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους, απλά παραλείψτε αυτό το βήμα.

Υπάρχει ένα προαιρετικό βήμα προσθήκης των φίλων και της οικογένειάς σας ως συνδρομητές. Αν θέλετε να αποκτήσετε τους πρώτους σας συνδρομητές σε χρόνο μηδέν, εισάγετε τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους εδώ.

Στη συνέχεια, το Substack σας ζητάει να επιλέξετε τα ενδιαφέροντά σας (ώστε να μπορεί να σας παρέχει ανάλογες συστάσεις).

Ρυθμίστε τα Publication Details στο Substack

Αφού δημιουργήσετε το πρώτο σας publication, ήρθε η ώρα να του δώσετε όνομα και να συμπληρώσετε τις υπόλοιπες λεπτομέρειες, όπως βιογραφικό, κατηγορίες κ.λπ. Και voilà! Είναι έτοιμο!

Για να το κάνετε αυτό, μεταβείτε στην καρτέλα Settings από το dashboard σας. Εδώ θα βρείτε διάφορα πεδία και επιλογές- μερικά από τα απαραίτητα που θα πρέπει να συμπληρώσετε αρχικά είναι τα εξής:

  • Όνομα Publication
  • Σύντομη περιγραφή
  • Πρωτεύουσες και δευτερεύουσες κατηγορίες
  • Logo
  • Φωτογραφία cover
Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;
Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;

Εκτός από την προσθήκη αυτών των βασικών στοιχείων, υπάρχουν μερικές ακόμη εργασίες για τη ρύθμιση του newsletter σας.

Αν έχετε ήδη ένα blog (είτε στο Medium, είτε στο WordPress, είτε σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο με τροφοδοσία RSS), μπορείτε να εισαγάγετε όλες αυτές τις δημοσιεύσεις στo publication του Substack.

Σχεδιασμός του website του publication σας στο Substack: Προσθέστε σελίδες, ετικέτες, ρυθμίστε την πλοήγηση και εισάγετε συνδέσμους.

Στην ενότητα “Publication details”, μπορείτε να επεξεργαστείτε την επικεφαλίδα, το υποσέλιδο και το banner που θα εμφανίζονται στο newsletter ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.

Θα πρέπει επίσης να δημιουργήσετε ένα ελκυστικό email καλωσορίσματος για τους συνδρομητές σας.

Δείτε επίσης: Το Twitter σταματά να περιορίζει τα tweets με Substack links

Προσθέτοντας τα μέλη της ομάδας σας: Αν έχετε μια ομάδα που εργάζεται στο Substack newsletter σας, μπορείτε να τους προσκαλέσετε στο λογαριασμό σας. Επί του παρόντος υπάρχουν τρία επίπεδα χρηστών: διαχειριστής, συνεργάτης και αρθρογράφος. Ο διαχειριστής έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το publication και τις ρυθμίσεις, ενώ οι συνεργάτες μπορούν μόνο να επεξεργάζονται τις δημοσιεύσεις και οι παραλήπτες μπορούν να αναφέρονται μόνο ως συγγραφείς (χωρίς καμία πρόσβαση στη δημοσίευση). Μπορείτε επίσης να αποφασίσετε αν τα μέλη της ομάδας σας είναι δημόσια ορατά ή όχι.

Ρύθμιση πληρωμών: Το Substack σας επιτρέπει να κερδίζετε από συνδρομές επί πληρωμή. Αν θέλετε να κερδίσετε χρήματα από το newsletter Substack, θα πρέπει να συνδέσετε το λογαριασμό σας Substack με το Stripe και να ρυθμίσετε τα πακέτα συνδρομών σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να επιτρέψετε στους αναγνώστες σας να κάνουν συνεισφορές.

Ενεργοποίηση των Notes και του Chat: Είναι στο χέρι σας να ενεργοποιήσετε αυτές τις λειτουργίες. Αν και έχουμε εξηγήσει λεπτομερώς πώς λειτουργούν τα Substack Notes, μπορείτε να τα σκέφτεστε ως tweets. Όσο για το Chat, σας επιτρέπει να έχετε συνομιλίες με τους συνδρομητές σας.

Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;
Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;

Δημιουργήστε το πρώτο σας Post στο Substack

Τώρα που έχετε δημιουργήσει το publication σας και έχετε προσαρμόσει όλες τις ρυθμίσεις, ήρθε η ώρα να δημιουργήσετε την πρώτη σας δημοσίευση.

Στο writer dashboard, θα βρείτε ένα κουμπί “New Post”. Κάνοντας κλικ σε αυτό θα ανοίξει ο editor Substack– έχει απλοποιημένο περιβάλλον εργασίας και όσοι είναι εξοικειωμένοι με το Medium θα το βρουν αρκετά παρόμοιο.

Αρχικά, πληκτρολογήστε τον τίτλο και τον υπότιτλο και επιλέξτε έναν ή περισσότερους συγγραφείς. Στη συνέχεια, μπορείτε να αρχίσετε να γράφετε στην κενή περιοχή παρακάτω.

Στο επάνω μέρος του editor, θα βρείτε κουμπιά για τη διαμόρφωση, την έντονη γραφή, την πλάγια γραφή, την υπογράμμιση, τη σύνδεση, την κωδικοποίηση, τη δημιουργία σημείων με κουκκίδες και την παράθεση παραθεμάτων. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε εικόνα ή ήχο στο post σας.

Από την επιλογή “Buttons“, μπορείτε να προσθέσετε ένα κουμπί που επιτρέπει στους αναγνώστες να εκτελούν διάφορες ενέργειες, όπως να μοιράζονται το post σας, να εγγράφονται στο newsletter σας, να αφήνουν ένα σχόλιο κ.λπ. Το πτυσσόμενο μενού “More” σας δείχνει την επιλογή να προσθέσετε ένα διαχωριστικό, μπλοκ κώδικα, paywall, δημοσκόπηση κ.λπ.

Κάτω αριστερά, υπάρχουν επιλογές για την προβολή του ιστορικού των draft, του αριθμού των λέξεων και των χρόνων ανάγνωσης/ομιλίας.

Αφού γράψετε το post, κάντε κλικ στην επιλογή Settings κάτω δεξιά. Εδώ θα βρείτε επιλογές για την προσθήκη ετικετών, τον καθορισμό του τίτλου και της περιγραφής SEO και τη δημιουργία της διεύθυνσης URL της δημοσίευσης. Μπορείτε επίσης να μοιραστείτε έναν μυστικό σύνδεσμο draft.

Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουμπί Preview (στην επάνω δεξιά γωνία του editor Substack) για να δείτε πώς θα φαίνεται το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και η ιστοσελίδα σας σε κινητό και επιτραπέζιο υπολογιστή.

Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;
Πώς να φτιάξετε ένα Substack Newsletter;

Δείτε επίσης: Linda Yaccarino: Η νέα CEO του Twitter δηλώνει ενθουσιασμένη με τη νέα της θέση

Μόλις είστε έτοιμοι να δημοσιεύσετε, κάντε κλικ στο “Continue” (δίπλα στο Preview). Εδώ, μπορείτε να επιλέξετε αν το post θα είναι διαθέσιμο μόνο για τους συνδρομητές που πληρώνουν ή για όλους. Μπορείτε επίσης να ενεργοποιήσετε τα σχόλια και να προσθέσετε ετικέτες. Ομοίως, ρυθμίστε πώς θα φαίνεται το post στις εφαρμογές των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και επιλέξτε τις επιλογές κοινής χρήσης και παράδοσης.

Τέλος, προγραμματίστε τo post ή χρησιμοποιήστε το κουμπί Send to everyone now” για να τo δημοσιεύσετε τώρα. Στη συνέχεια, το Substack σας επιτρέπει να μοιραστείτε τo post σας στις κοινωνικές πλατφόρμες.

Μόλις τα έχετε ρυθμίσει όλα, είναι ώρα να αρχίσετε να δημιουργείτε περιεχόμενο για το newsletter σας! Μπορείτε να γράψετε post σε ιστολόγια, άρθρα ή ακόμη και μικρές ιστορίες – ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο κοινό σας. Είναι επίσης σημαντικό να προωθήσετε το Substack newsletter σας σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Twitter και το Facebook, έτσι ώστε περισσότεροι άνθρωποι να γνωρίζουν την ύπαρξή του.

Η έναρξη ενός newsletter Substack είναι ένας συναρπαστικός τρόπος για να μοιραστείτε τις ιδέες σας με τον κόσμο και να δημιουργήσετε μια κοινότητα γύρω από αυτές. Με λίγα απλά βήματα, μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα!

Πηγή: makeuseof.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS