ΑρχικήSecurityΤο Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εστιάζει στο κυνήγι των DeFi χάκερ

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εστιάζει στο κυνήγι των DeFi χάκερ

Η κορυφαία αρχή κρυπτογράφησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει επικεντρωθεί στο κυνήγι των DeFi χάκερ, δηλώνοντας τη σημασία της, δεδομένης της πρόσφατης ανόδου των “κρατικά χρηματοδοτούμενων χάκερ της Βόρειας Κορέας”.

Δείτε επίσης: Ομάδα ransomware έκλεψε τα data 5,8 εκατ. ασθενών της PharMerica

defi

Λόγω της αύξησης των DeFi hackers και exploiters, η υπηρεσία θα πάρει το χρόνο της για να κυνηγήσει τους δράστες.

Σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε στους Financial Times στις 15 Μαΐου, ο Eun Young Choi, διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Επιβολής Κρυπτονομισμάτων (NCET) του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, δήλωσε ότι το τμήμα θα μετατοπίσει την εστίασή του προς τις κλοπές και τις παραβιάσεις στον χώρο των DeFi, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Chain bridges. 

Δείτε επίσης: Το CopperStealer Malware Crew επανεμφανίστηκε με δύο νέες εκστρατείες

Ο Young δήλωσε ότι το ζήτημα των χάκερ στον χώρο DeFi είναι ένα ουσιαστικό ζήτημα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεδομένου ότι οι χάκερ της Βόρειας Κορέας έχουν αποκαλυφθεί ότι είναι κρατικά υποστηριζόμενοι με εκτιμώμενη αξία κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων αξίας 630 εκατομμυρίων έως 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που έχουν κλαπεί από αυτούς το 2022.

Ο Choi Young ανακοινώθηκε ως ο πρώτος διευθυντής της Εθνικής Ομάδας Επιβολής Κρυπτονομισμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης το 2022. Κατά τη στιγμή της ανακοίνωσης, εξηγήθηκε ότι η Εθνική Ομάδα Επιβολής Κρυπτονομισμάτων θα λειτουργήσει ως κομβικό σημείο για το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την αντιμετώπιση του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο που αφορά κρυπτονομίσματα, την κατάσχεση και το ξέπλυμα χρήματος.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης υπογράμμισε τη σημασία των υπηρεσιών mixing και tumbling ως σημαντική εστίαση για τον οργανισμό- ωστόσο, δεν ανέφερε τη συμπερίληψη του DeFi εκείνη τη στιγμή.

Ο διευθυντής, ο οποίος πρόσφατα έδωσε ομιλία στη σύνοδο κορυφής των Financial Times Crypto and Digital Assets, επιβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Δικαιοσύνης επικεντρώνεται στις εταιρείες κρυπτογράφησης που είτε διαπράττουν εγκλήματα είτε αποφεύγουν να αντιμετωπίσουν τυχόν ασαφή ίχνη συναλλαγών, επιτρέποντας έτσι αυτά τα εγκλήματα.

Δείτε επίσης: Οι πειρατικές λήψεις της The Super Mario Bros. Movie περιέχουν malware

Ο Choi εξήγησε ότι θα ήταν πιο σωστό να κυνηγήσουμε την πηγή -τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούνται για τη διάπραξη των εγκλημάτων- από την άποψη ότι θα δυσκόλευε τους εγκληματίες να επωφεληθούν γρήγορα από τα οργανωμένα εγκλήματά τους.

Ο διευθυντής υπογράμμισε την κλίμακα στην οποία χρησιμοποιούνται παράνομα τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ανακοινώνοντας ότι έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Πηγή πληροφοριών: blocknews.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS