ΑρχικήinetΤο Google Drive δοκιμάζει νέο homepage που βοηθά στην γρηγορότερη εύρεση αρχείων

Το Google Drive δοκιμάζει νέο homepage που βοηθά στην γρηγορότερη εύρεση αρχείων

Η Google δοκιμάζει μια νέα αρχική σελίδα στο Drive στο διαδίκτυο. Ο επανασχεδιασμός του UI προσθέτει ένα ειδικό τμήμα “Home” στο αριστερό πάνελ πλοήγησης, το οποίο θα εμφανίζει “τα πιο σημαντικά αρχεία και φακέλους σας”, όπως εξηγεί η εταιρεία. Η ιδέα είναι να σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που χρειάζεστε πιο γρήγορα, με βάση το ιστορικό και το μοτίβο χρήσης σας.

Δείτε επίσης: Πώς να ενεργοποιήσετε το Dark Mode του Google Drive

google drive

Σύμφωνα με ένα πρόσφατο tweet από το @googledrive, η νέα αρχική σελίδα δοκιμάζεται επί του παρόντος σε μια μικρή ομάδα χρηστών του Google Drive. Ένα αρχείο GIF που μοιράστηκε η εταιρεία δείχνει ένα κουμπί Home πάνω από το My Drive, το οποίο επί του παρόντος βρίσκεται στην κορυφή του αριστερού πίνακα πλοήγησης. Η τρέχουσα διάταξη παρέχει μια λίστα/πλέγμα όλων των εγγράφων που είναι αποθηκευμένα στο Drive, καθώς και μερικά προτεινόμενα έγγραφα στην κορυφή.

Με τη νέα αρχική σελίδα, το Google Drive θα παρέχει περισσότερες προτάσεις για να σας βοηθήσει να βρείτε έγγραφα πιο γρήγορα. Στην καρτέλα “Suggested” η Google θα κάνει τα μαγικά της, παρέχοντας μια ροή προτεινόμενων εγγράφων που μπορούν εύκολα να φιλτραριστούν ανάλογα με τον τύπο αρχείου, το φάκελο, τους ανθρώπους, την τοποθεσία, την ημερομηνία τελευταίας τροποποίησης και πολλά άλλα με το πάτημα ενός κουμπιού.

Δείτε επίσης: Mustang Panda: Χρησιμοποιεί το Google Drive για να κάνει drop malware σε govt δίκτυα

Αυτό το feed εγγράφων έχει μια στήλη “Προτεινόμενος λόγος”, η οποία εξηγεί γιατί η Google πιστεύει ότι κάποιος μπορεί να θέλει να ανοίξει ένα έγγραφο. Ένα αρχείο ή έγγραφο μπορεί να προτείνεται επειδή εσείς ή κάποιος άλλος στον οργανισμό σας το έχετε ανοίξει, επεξεργαστεί ή μεταφορτώσει πρόσφατα. Η Google θα σας δώσει ένα time stamp που δείχνει πότε ανοίξατε ή επεξεργαστήκατε τελευταία φορά το έγγραφο, μαζί με τη θέση του στο Drive.

Στην καρτέλα “Activity” παρατίθενται όλες οι πρόσφατες δραστηριότητες που σχετίζονται με ένα έγγραφο, όπως αιτήσεις πρόσβασης, νέα σχόλια κ.λπ. Η Google σάς επιτρέπει να χορηγείτε ή να απορρίπτετε άμεσα ένα αίτημα πρόσβασης από αυτό το feed και να βλέπετε και νέα σχόλια. Ένα πλαίσιο ενεργειών σας επιτρέπει να επιλέξετε αν θα μοιραστείτε ένα έγγραφο με κάποιον με πρόσβαση μόνο για προβολή ή με περισσότερα δικαιώματα.

Δείτε επίσης: Το Google Drive update για Android φέρνει νέες λειτουργίες

Η Google εξακολουθεί να δοκιμάζει αυτήν τη νέα αρχική σελίδα στο Drive

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η νέα αρχική σελίδα για το Google Drive στο διαδίκτυο δεν είναι ακόμη ευρέως διαθέσιμη. Η εταιρεία εξακολουθεί να δοκιμάζει αυτόν τον επανασχεδιασμό και ζητά feedback από τους χρήστες που έχουν λάβει τη νέα διάταξη. Αν δεν τους αρέσει αυτή η αλλαγή, έχουν τη δυνατότητα να επιστρέψουν στην παλιά διάταξη. Αλλά η Google μπορεί τελικά να επιβάλει τη νέα αρχική σελίδα σε όλους, μόλις εξομαλύνει τυχόν ανωμαλίες ή σφάλματα. Θα σας ενημερώσουμε όταν αυτή η αλλαγή επεκταθεί ευρέως σε όλους τους χρήστες του Google Drive.

Πηγή πληροφοριών: androidheadlines.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS