ΑρχικήinetWindows: Αποτυχίες αντιγραφής και αποθήκευσης αρχείων

Windows: Αποτυχίες αντιγραφής και αποθήκευσης αρχείων

Microsoft Windows

Η Microsoft αναφέρει ότι ορισμένες εφαρμογές 32-bit επηρεάζονται από επαναλαμβανόμενα σφάλματα κατά την αποθήκευση και την αντιγραφή αρχείων σε πολλαπλές εκδόσεις των Windows (ειδικά κατά την αντιγραφή σε κοινόχρηστα δίκτυα).

Δείτε επίσης: Κακόβουλοι Windows kernel drivers χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις BlackCat ransomware

Το περιοδικό πρόβλημα επηρεάζει μόνο τις εφαρμογές που έχουν επίγνωση μεγάλων διευθύνσεων και χρησιμοποιούν επίσης το API CopyFile στα Windows 11 21H2 και 22H2 (μετά την εγκατάσταση της KB5023774 ή μεταγενέστερων αναβαθμίσεων που έχουν εκδοθεί) ή στα Windows 10 21H2 και 22H2 (μετά την εγκατάσταση της KB5023773 ή νεότερων αναβαθμίσεων).

Σύμφωνα με το Redmond, δεν έχουν υπάρξει αναφορές ότι επηρεάζεται η λειτουργία αντιγραφής αρχείων του File Explorer, ωστόσο, το API CopyFile που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες εφαρμογές ενδέχεται να επηρεαστεί.

Οι εφαρμογές του Microsoft Office, όπως το Word και το Excel, είναι ευάλωτες σε αυτό το πρόβλημα μόνο όταν χρησιμοποιούν εκδόσεις 32-bit, με τους επηρεαζόμενους χρήστες να λαμβάνουν ενδεχομένως μηνύματα σφάλματος “Document not saved”.

Αυτό το γνωστό πρόβλημα είναι απίθανο να παρουσιαστεί σε καταναλωτές που χρησιμοποιούν συσκευές Windows σε προσωπικές ή μη διαχειριζόμενες εμπορικές ρυθμίσεις.

Πρόταση: Windows 11: Νέο test build φέρνει νέα χαρακτηριστικά

Η τελευταία έκδοση των Windows 11 εξακολουθεί να περιμένει διόρθωση

Από όλες τις επηρεαζόμενες εκδόσεις , η Microsoft δεν έχει ακόμη αντιμετωπίσει τις αποτυχίες αντιγραφής και αποθήκευσης αρχείων στην τελευταία έκδοση, Windows 11, έκδοση 22H2.

Ωστόσο, η εταιρεία αναφέρει ότι οι επηρεαζόμενοι πελάτες μπορούν να παρακάμψουν το πρόβλημα αποθηκεύοντας ή αντιγράφοντας ξανά τα αρχεία μέχρι να είναι έτοιμη η διόρθωση.

Η Microsoft έχει ήδη επιδιορθώσει το πρόβλημα στις εκδόσεις 10 και 11 21H2 μέσω του Known Issue Rollback (KIR), μιας δυνατότητας των Windows που έχει σχεδιαστεί για την επαναφορά προβληματικών διορθώσεων μη ασφαλείας που προωθούνται μέσω του Windows Update.

Οι διαχειριστές των Windows πρέπει να εγκαταστήσουν και να ρυθμίσουν μια KIR Group Policy σε όλες τις επηρεαζόμενες συσκευές που διαχειρίζονται από επιχειρήσεις για να επιλύσουν αυτά τα προβλήματα μεταφοράς και αποθήκευσης αρχείων.

Microsoft Windows

Μπορείτε να κατεβάσετε τα Group Policies κάνοντας κλικ στους παρακάτω συνδέσμους:

Μετά την εγκατάσταση, το Group Policy θα το βρείτε στην ενότητα Computer Configuration -> Administrative Templates. Για να αναπτύξετε την επαναφορά γνωστού προβλήματος, πρέπει να μεταβείτε στην Local Computer Policy (Πολιτική τοπικού υπολογιστή) ή στην Domain Policy (Πολιτική τομέα) στον domain controller σας χρησιμοποιώντας τον Group Policy Editor για να επιλέξετε την έκδοση στην οποία θέλετε να στοχεύσετε.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα υποστήριξης της Microsoft.

Διαβάστε επίσης: Οι Windows admins μπορούν να εγγραφούν για email alerts «γνωστών ζητημάτων»

πηγή πληροφοριών:bleepingcomputer.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS