ΑρχικήsecurityVeeam: Αυξημένες απάτες ransomware. Τι προτείνουν;

Veeam: Αυξημένες απάτες ransomware. Τι προτείνουν;

veeam

Η Veeam χρησιμοποίησε την ετήσια εκδήλωση για τους χρήστες της, VeeamON, στο Μαϊάμι αυτή την εβδομάδα για να δημοσιεύσει τα αποτελέσματα μιας έρευνας σχετικά με το ransomware, επισημαίνοντας ορισμένα ανησυχητικά στατιστικά στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών.

Δείτε επίσης: Η επιχείρηση BlackByte ransomware επιτέθηκε στην πόλη της Augusta;

Η Veeam είναι μια εταιρεία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και ανάκτησης, οπότε θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί γιατί δημοσιεύει έρευνα για την ασφάλεια δικτύου. Η πραγματικότητα είναι, ότι η ανάκτηση ransomware έχει γίνει μια κορυφαία περίπτωση χρήσης για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και την ανάκτηση.

Παρόλο που οι εταιρείες θα συνεχίσουν να ξοδεύουν σε εργαλεία ασφαλείας για να κρατήσουν τους κακούς εκτός, όταν παραβιάζονται και τα δεδομένα τους είναι κλειδωμένα, η ικανότητά τους να επαναφέρουν τα δεδομένα γρήγορα μπορεί να κάνει τη διαφορά μεταξύ του να είναι σε θέση να διατηρήσουν την επιχειρηματική λειτουργία με ελάχιστη διαταραχή ή να ξοδέψουν bitcoin και να ελπίζουν για το καλύτερο. Η έκθεση της Veeam 2023 RansomwareTrends Report παρέχει έναν εξαιρετικό έλεγχο της πραγματικότητας σχετικά με την αυξανόμενη απειλή του ransomware και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Η ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών διεξήγαγε έρευνα σε 1.200 διευθυντές πληροφορικής σε 14 χώρες, οι οποίοι αντιμετώπισαν τουλάχιστον μία επίθεση ransomware το 2022. Ένας στους επτά οργανισμούς θα μπορούσε δυνητικά να έχει εκθέσει σε κίνδυνο πάνω από το 80% των δεδομένων του λόγω μιας επίθεσης ransomware. Οι περισσότεροι οργανισμοί (80%) πλήρωσαν τα λύτρα για να ανακτήσουν τα δεδομένα τους. Η έκθεση υπογραμμίζει τη σημασία της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων ως στρατηγική κατά των επιθέσεων ransomware. Μια άλλη ανησυχητική τάση που αποκαλύπτεται στην έκθεση είναι το αυξανόμενο κόστος και η μειωμένη κάλυψη της ασφάλισης στον κυβερνοχώρο.

Πρόταση: Η Veeam διορθώνει ένα bug που επιτρέπει την παραβίαση της υποδομής δημιουργίας backup

Τι να κάνετε

Η έκθεση συνιστά στις επιχειρήσεις να υιοθετήσουν μια πιο προληπτική προσέγγιση για το ransomware. Δεδομένης της υψηλής πιθανότητας κυβερνοεπιθέσεων και της σημαντικής απώλειας δεδομένων που μπορεί να προκύψει με κάθε επίθεση, οι οργανισμοί θα πρέπει να δώσουν μεγάλη έμφαση τόσο στην πρόληψη των κυβερνοεπιθέσεων όσο και στην προετοιμασία αποτελεσματικών στρατηγικών ανάκτησης.

Τέλος, η Veeam συμβουλεύει τις επιχειρήσεις να διατηρούν καθαρά αντίτυπα αντιγράφων ασφαλείας και να ελέγχουν τακτικά την ανακτησιμότητά τους ως μέρος της στρατηγικής τους για τη διαχείριση κινδύνων. Άλλες συστάσεις περιλαμβάνουν τη χρήση “σταδιακών αποκαταστάσεων” για τη σταδιακή επαναφορά δεδομένων και την αποτροπή της επαναμόλυνσης του συστήματος κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης. Αυτό είναι σημαντικό, διότι εάν αποκατασταθούν μολυσμένα δεδομένα, είναι πιθανό να συμβεί ένα δεύτερο συμβάν με λύτρα. Τέλος, η εφαρμογή υβριδικών αρχιτεκτονικών ΙΤ μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς με τη συνολική στρατηγική αποκατάστασης από καταστροφές, μέσω της ανάκτησης των servers σε διαφορετικές πλατφόρμες.

Διαβάστε επίσης: Buhti ransomware: Xρησιμοποιεί leaked κώδικα για Windows, Linux

πηγή πληροφοριών: siliconangle.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS