ΑρχικήinetΗ ASUS ROG Matrix RTX 4090 είναι Ultra-Premium

Η ASUS ROG Matrix RTX 4090 είναι Ultra-Premium

ROG Matrix RTX 4090

Την τελευταία φορά που η Asus πρόσφερε μια κάρτα γραφικών στην εξαιρετικά premium σειρά ROG Matrix, ήταν μια αερόψυκτη RTX 2080 Ti, με τιμή γύρω στα 1.900 δολάρια (αν μπορούσατε να βρείτε μία σε απόθεμα στις αρχές του 2019). Για όσους από εσάς δεν πήρατε μια από αυτές τις κάρτες (και ίσως να κάνετε από τότε οικονομία), η εταιρεία επιστρέφει με την ROG Matrix RTX 4090, ένα υπερπολυτελές υγρόψυκτο μοντέλο της ήδη υπερπολυτελούς RTX 4090. Ναι, αυτή η κάρτα πρόκειται να κοστίσει πολύ (αν και δεν μας έχουν πει ακόμα πόσο ακριβώς).

Δείτε επίσης: ASUS ROG Ally: Τα χαρακτηριστικά του ανταγωνιστή του Steam Deck

Η ROG Matrix RTX 4090, που ανακοινώθηκε σήμερα στην Computex στην Ταϊπέι, διαθέτει ένα ψυγείο 360 χιλιοστών με μαγνητικούς ανεμιστήρες της Asus και μια χάλκινη ψυχρή πλάκα που έρχεται σε θερμική επαφή με την GPU μέσω υγρού μετάλλου. Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με την Asus, είναι μια RTX 4090 με το υψηλότερο GPU boost clock στην αγορά.

Η κάρτα δεν αφορά μόνο την ταχύτητα. Διαθέτει επίσης έναν εκπληκτικό σχεδιασμό 2,5 υποδοχών, με την πλακέτα PCB να στεγάζεται σε έναν εσωτερικό θάλαμο, που φωτίζεται από μερικά καλαίσθητα RGB, και έναν μεταλλικό δακτύλιο που τρέχει γύρω από το άκρο της κάρτας, παρέχοντας υποστήριξη για τους σωλήνες ψύξης, οι οποίοι εξέχουν απευθείας από το άκρο της κάρτας.

ROG Matrix RTX 4090

Η Asus λέει ότι χρειάστηκε να κάνει αρκετή δουλειά για να χρησιμοποιήσει υγρό μέταλλο εδώ και είναι η πρώτη κάρτα που έχει πουλήσει η εταιρεία χρησιμοποιώντας υγρό μέταλλο ως θερμική ένωση. Επειδή το υγρό μέταλλο είναι ένα αγώγιμο υγρό και σε αντίθεση με τους φορητούς υπολογιστές, οι χρήστες προσανατολίζουν τις GPU με διάφορους τρόπους μέσα στις θήκες τους, έπρεπε να σχεδιάσουν ένα φράγμα γύρω από την ίδια την GPU, για να κρατήσουν το υλικό εκεί που ανήκει, παρέχοντας κορυφαία θερμική μεταφορά.

Πρόταση: Κυκλοφόρησαν Asus ROG Zephyrus M16 και M16 Duo

Όπως αναφέρθηκε, οι σωλήνες του ψυκτικού υγρού εξέχουν από το άκρο της κάρτας, γεγονός που θα περιορίσει τις επιλογές για τη θήκη. Αλλά και πάλι, αν την εγκαταστήσετε σε κάτι αρκετά μεγάλο για να φιλοξενήσει ένα ψυγείο 360 mm, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε επίσης τη συνιστώμενη απόσταση 18,8 ίντσες για την κάρτα και τους σωλήνες της.

ROG Matrix RTX 4090

Η Asus αναφέρει ότι το όριο ισχύος της κάρτας με overclocking θα είναι 600 watt (550W προεπιλογή), το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία είναι περίπου η μέγιστη ισχύς που μπορείτε να διοχετεύσετε στην κάρτα και να εξακολουθείτε να επιτυγχάνετε αύξηση των επιδόσεων. Οτιδήποτε περισσότερο από 600 προσθέτετε απλώς θερμότητα χωρίς βελτίωση της ταχύτητας.

Δεδομένου ότι η προηγούμενη κάρτα ROG Matrix ήταν κοντά στα $2.000 χωρίς υγρή ψύξη ή υγρό μέταλλο, θα περιμέναμε ότι η ROG Matrix RTX 4090 θα είναι μία από τις καλύτερες κάρτες γραφικών και μία από τις ακριβότερες που μπορείτε να αγοράσετε.

Διαβάστε επίσης: Asus: Οι κάρτες γραφικών της RTX θα είναι έως και 25 τοις εκατό φθηνότερες

πηγή πληροφοριών: tomshardware.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS