ΑρχικήinetΚάθε μέρα στις πλατφόρμες music streaming κυκλοφορούν 120.000 νέα κομμάτια

Κάθε μέρα στις πλατφόρμες music streaming κυκλοφορούν 120.000 νέα κομμάτια

Μια νέα έκθεση, που έγινε από την εταιρεία δεδομένων και πληροφοριών Luminate, αποκάλυψε ότι 120.000 νέα κομμάτια κυκλοφορούν καθημερινά στις πλατφόρμες music streaming.

Δείτε επίσης: Spotify: Χιλιάδες χρήστες παραπονιούνται ότι το app δεν λειτουργεί

music streaming
Κάθε μέρα στις πλατφόρμες music streaming κυκλοφορούν 120.000 νέα κομμάτια

Καθώς είναι ευκολότερο από ποτέ να μοιράζεσαι μουσική, περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν υπηρεσίες streaming για να κυκλοφορήσουν τη δουλειά τους, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με το We Rave You, η Luminate διαπίστωσε ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2023, έχουν ανέβει 10,8 εκατομμύρια τραγούδια — που είναι πάνω από το μισό ποσό που κυκλοφόρησε συνολικά το 2018 (16,4 εκατομμύρια κομμάτια).

Δείτε επίσης: Το Spotify εξακολουθεί να χάνει χρήματα, αλλά προβλέπει μια επιστροφή στην κερδοφορία

Έχοντας κατά νου αυτήν την ανάπτυξη, τα δεδομένα προβλέπουν ότι θα μπορούσαν να αναρτηθούν 43 εκατομμύρια νέα κομμάτια μόνο στο Spotify μέχρι το τέλος του έτους.

Αυτά τα μεταφορτωμένα κομμάτια ισοδυναμούν και με την αυξανόμενη παρουσία κομματιών που έχουν δημιουργηθεί με AI, καθώς η Luminate μέτρησε αυτά τα στατιστικά στοιχεία ως ISRC (International Standard Recording Code), γνωστά και ως music audio files.

Η Luminate διαπίστωσε επίσης ότι σε παγκόσμιο επίπεδο, τα on-demand audio streams αναμένεται να αυξηθούν κατά 23% κάθε τρίμηνο κάθε έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, μόνο στις ΗΠΑ τα on-demand audio αυξήθηκαν κατά 14,2%, με είδη όπως η Latin, η country και η world music να αυξάνονται ταχύτερα.

Δείτε επίσης: Spotify: Το AI feature “DJ” έρχεται σε Ηνωμένο Βασίλειο & Ιρλανδία

Νωρίτερα μέσα στην χρονιά, το Spotify έγινε η πρώτη music υπηρεσία που ξεπέρασε τα 200 εκατομμύρια συνδρομητές επί πληρωμή, αφού έφτασε τα 205 εκατομμύρια στις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Αυτό σηματοδότησε αύξηση 14% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, όπως αναφέρεται στην ετήσια ανακοίνωση των κερδών της, όπως αναφέρει το The Verge.

Πηγή πληροφοριών: mixmag.net

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS