ΑρχικήinetApple: 53 νέα καταστήματα ο στόχος της μέχρι το 2027

Apple: 53 νέα καταστήματα ο στόχος της μέχρι το 2027

Σύμφωνα με μία αναφορά του Bloomberg, η Apple έχει φιλόδοξα σχέδια για την επέκταση και αναζωογόνηση της αλυσίδας καταστημάτων λιανικής της. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει συνολικά 24 νέα καταστήματα έως το 2027. Από αυτά, 15 θα βρίσκονται στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, 5 στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή ενώ τα υπόλοιπα 4 θα βρίσκονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Οι στόχοι της εταιρείας επικεντρώνονται στην παγκόσμια επέκταση. Συνολικά, η πρόταση της Apple περιλαμβάνει την ίδρυση 53 καταστημάτων σε βασικές ή αναπτυσσόμενες αγορές, που είναι είτε νέα, είτε μετεγκατεστημένα, είτε ανακαινισμένα.

Δείτε επίσης: Apple Store σωματείο: Οι εργαζόμενοι ζητούν υψηλότερες αμοιβές

Apple

Στις ΗΠΑ, η Apple εστιάζει στην ανακούφιση των τρεχουσών δραστηριοτήτων της, αντί να επεκταθεί σε νέες πόλεις. Η εταιρεία πρόκειται να ανανεώσει τα καταστήματά της σε διάφορες τοποθεσίες, μεταξύ των οποίων και το κατάστημα του Tice’s Corner στη λίμνη Woodcliff στο Νιου Τζέρσεϊ. Η Apple προγραμματίζει να ανοίξει νέα καταστήματα σε διάφορες περιοχές της Αμερικής τα επόμενα δύο χρόνια, συγκεκριμένα στο Μαϊάμι, το Ντιτρόιτ του Μίσιγκαν, το Birkdale Village στη Βόρεια Καρολίνα και το Torrance στη Νότια Καλιφόρνια.

Η Apple σχεδιάζει να ανοίξει 15 νέες τοποθεσίες στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στα επόμενα τέσσερα χρόνια, στο επίκεντρο της στρατηγικής της επέκτασης. Η εταιρεία επιδιώκει να απευθυνθεί σε αναπτυσσόμενες αγορές όπως η Ινδία, όπου πρόσφατα άνοιξε δύο καταστήματα και η Μαλαισία όπου θα ανοίξει το πρώτο της κατάστημα μέχρι τώρα. Η Apple θέλει να αυξήσει την παρουσία της σε βασικές αγορές της Ασίας, με το άνοιγμα 7 νέων καταστημάτων στην Κίνα, 2 στη Νότια Κορέα και 2 στην Ιαπωνία. Η Apple προσπαθεί να βελτιώσει τη θέση της στην αγορά Ασίας-Ειρηνικού, η οποία αντιστοιχεί σε περίπου ένα τρίτο των συνολικών εσόδων της.

Δείτε ακόμα: Ο οδηγός που συγκρούστηκε στο Apple Store δηλώνει αθώος

Η Apple αποκομίζει σημαντικά έσοδα και από την Ευρώπη και είναι έτοιμη να επεκταθεί ακόμα περισσότερο στην περιοχή.

καταστήματα

Σχεδιάζονται πέντε νέα καταστήματα και ανακαινίσεις, όπως η ανακαίνιση της τοποθεσίας της Όπερας στο Παρίσι της Γαλλίας, για τα επόμενα χρόνια. Αυτόν τον μήνα, η Apple θα ανοίξει ένα νέο κατάστημα στο Λονδίνο και αργότερα μέσα στο έτος στη Μαδρίτη της Ισπανίας, ενώ επιπλέον καταστήματα θα ανοίξουν στη Γερμανία και τη Σουηδία. Η Apple σχεδιάζει να ανανεώσει και να μεταφέρει τα ήδη υπάρχοντα καταστήματά της σε όλη την Ευρώπη με στόχο τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών της και τη διατήρηση μιας ισχυρής παρουσίας στον τομέα του λιανικού εμπορίου.

Η επέκταση της λειτουργίας λιανικής που εφαρμόζει η Apple, στοχεύει στη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και στο να αυξήσει το μερίδιο αγοράς σε αναπτυσσόμενες περιοχές παγκοσμίως, ενώ παράλληλα επιδιώκει να προσαρμοστεί στην εξελισσόμενη αισθητική της εταιρείας.

Δείτε επίσης: Apple Store Washington: Ληστές έκλεψαν iPhones αξίας $ 500.000

Αυτή τη στιγμή, η Apple έχει 520 καταστήματα σε 26 χώρες με σχεδόν το ήμισυ από αυτά να είναι στις ΗΠΑ. Η εταιρεία παρέχει τέσσερις διαφορετικούς τύπους καταστημάτων λιανικής. Αυτοί περιλαμβάνουν τα τυπικά εσωτερικά εμπορικά καταστήματα, τα καταστήματα “Apple Store+“, τα “flagships” και τα “flagships+“. Κάθε ένα από τα καταστήματα έχει διαφορετικά ετήσια έσοδα που κυμαίνονται από 40 εκατομμύρια δολάρια για τα βασικά καταστήματα έως πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια για τα “flagships+” που προσφέρουν μοναδικά σχέδια και υψηλές επιλογές προσαρμογής στους χρήστες.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS