ΑρχικήinetAndroid 14: Δείχνει την υγεία της μπαταρίας αλλά μπορεί να μην είναι...

Android 14: Δείχνει την υγεία της μπαταρίας αλλά μπορεί να μην είναι σωστή

Η έκδοση beta του Android 14 είναι διαθέσιμη εδώ και λίγο καιρό, αλλά συνεχίζουμε να ανακαλύπτουμε νέες λειτουργίες που περιλαμβάνονται σε αυτήν. Το πιο πρόσφατο στη σειρά είναι ένα API που σας επιτρέπει να ελέγχετε την κατάσταση της μπαταρίας σας και να δείτε πόσο υγιής είναι, παρόμοιο με αυτό που πρόσφερε η Apple για τα iPhone σε παλαιότερες εκδόσεις. Η μόνη προειδοποίηση είναι ότι απαιτείται μια εφαρμογή τρίτου μέρους με προνομιακή πρόσβαση στο σύστημα, ώστε να μπορέσετε να δείτε τα στατιστικά του τηλεφώνου σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν είναι σαφές πόσο ακριβή είναι τα δεδομένα.

Δείτε επίσης: Το Android 14 Beta 2.1 κυκλοφορεί με έναν ακόμη γύρο διορθώσεων σφαλμάτων

Android 14

Πρόσφατα, ο Mishaal Rahman εντόπισε νέα API που παρέχουν στατιστικά στοιχεία για την υγεία της μπαταρίας. Ωστόσο, φαίνεται ότι αυτά είναι προσβάσιμα μόνο από εφαρμογές συστήματος, υποδηλώνοντας ότι η Google σκοπεύει να προσθέσει μια λειτουργία υγείας μπαταρίας στις ρυθμίσεις συστήματος των τηλεφώνων Pixel κάποια στιγμή στο μέλλον. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι εφαρμογές τρίτων μπορεί να χρησιμοποιήσουν τα προνομιακά API με τη βοήθεια ενός ειδικού δικαιώματος που πρέπει να ενεργοποιηθεί μέσω του ADB. Ο προγραμματιστής @narektor ανέλαβε να δημιουργήσει μια εφαρμογή proof-of-concept που μπορεί να ελέγξει την κατάσταση της μπαταρίας ενός τηλεφώνου.

Δείτε ακόμα: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε Oppo smartphone

Ωστόσο, ο Mishaal Rahman επισημαίνει ότι οι μετρήσεις σας μπορεί να διαφέρουν. Η εφαρμογή εμφανίζει ακριβώς τις πληροφορίες που λαμβάνει από τα API της Google και δεν μπορεί να μετρήσει απευθείας την υγεία της μπαταρίας. Κάποια από τα δεδομένα δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν διότι έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι εσφαλμένα, όπως η “ημερομηνία πρώτης χρήσης”, η οποία εμφανίζει την ημερομηνία 2020-12-01 για πολλούς χρήστες, ανεξάρτητα από την πραγματική ημερομηνία που χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά. Δεν είναι ξεκάθαρο πως συλλέγονται και αποθηκεύονται ακριβώς τα δεδομένα υγείας της μπαταρίας. Λόγω της έλλειψης μιας επίσημης διεπαφής χρήστη από την Google, είναι δυνατόν τα API να μην είναι ακόμα έτοιμα για χρήση.

μπαταρία

Δείτε επίσης: Πώς να εγκαταστήσετε το Android 14 beta σε smartphone Realme

Αν έχετε ήδη εγκαταστήσει τη beta έκδοση του Android 14 στο τηλέφωνό σας Pixel, μπορείτε να δοκιμάσετε την εφαρμογή “Batt” κατεβάζοντάς την από το Gitlab. Η εφαρμογή είναι χρήσιμη στη διαδικασία εγκατάστασης και σας υπενθυμίζει να εγκαταστήσετε το Shizuku πριν τη χρησιμοποιήσετε. Το Shizuku είναι μια υπηρεσία που σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε API συστήματος χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιείτε διεπαφή γραμμής εντολών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS