ΑρχικήBusinessΗ Spotify θα απολύσει 200 υπαλλήλους από το τμήμα podcasting

Η Spotify θα απολύσει 200 υπαλλήλους από το τμήμα podcasting

Λίγους μήνες μετά την ανακοίνωση ενός σημαντικού κύματος απολύσεων, η Spotify σχεδιάζει να προχωρήσει σε περαιτέρω περικοπές. Η Spotify θα απολύσει τώρα περίπου 200 υπαλλήλους από το τμήμα podcasting στο πλαίσιο της “στρατηγικής επανευθυγράμμισης” της εταιρείας.

Spotify podcasting

Οι περικοπές ανακοινώθηκαν από την αντιπρόεδρο της Spotify και επικεφαλής της επιχείρησης podcast, Sahar Elhabashi. Οι 200 ​​εργαζόμενοι που πρόκειται να χάσουν τη δουλειά τους αντιπροσωπεύουν περίπου το 2% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της Spotify.

Δείτε επίσης: Το Spοtify εξακολουθεί να χάνει χρήματα, αλλά προβλέπει μια επιστροφή στην κερδοφορία

Η Spotify υποσχέθηκε ότι θα προσφέρει “γενναιόδωρα πακέτα αποζημίωσης” σε όσους εργαζόμενους απολύονται, τα οποία θα περιλαμβάνουν ευρεία κάλυψη υγειονομικής περίθαλψης και άμεση βοήθεια για την εύρεση νέας εργασίας.

Επεκτείνουμε τις προσπάθειες συνεργασίας μας με κορυφαίους podcasters από όλο τον κόσμο με μια προσαρμοσμένη προσέγγιση, βελτιστοποιημένη για κάθε εκπομπή και δημιουργό“, δήλωσε η Elhabashi. “Αυτός ο θεμελιώδης άξονας θα μας επιτρέψει να υποστηρίξουμε καλύτερα την κοινότητα των δημιουργών. Ωστόσο, για να γίνει αυτό απαιτείται προσαρμογή. Τους τελευταίους μήνες, η ανώτερη ηγετική μας ομάδα συνεργάστηκε στενά με το HR για να καθορίσει τη βέλτιστη οργάνωση για αυτό το επόμενο κεφάλαιο“.

Δείτε επίσης: Πώς να μεταφέρετε playlists από το Spοtify στο Youtube Music;

Spotify podcast

Λέγεται ότι η Spotify είναι ο Νο. 1 εκδότης podcast στις ΗΠΑ και διαθέτει περισσότερους από 100 εκατομμύρια ακροατές και 5 εκατομμύρια εκπομπές. Η Elhabashi σημείωσε ότι η Spotify θα παρουσιάσει νέα επιχειρηματικά μοντέλα για να βοηθήσει τους creators να κερδίσουν πραγματικά χρήματα από τη δουλειά τους.

Δείτε επίσης: Spοtify Live: Τέλος εποχής για το audio app της Spotify

Πέρυσι, η Spotify ακύρωσε 11 πρωτότυπα podcast και απέλυσε μέρος του προσωπικού στο τμήμα podcasting. Η εταιρεία πιθανότατα επέλεξε να ακυρώσει εμφανίσεις με χαμηλές επιδόσεις προκειμένου να επικεντρωθεί στις επιτυχίες και να κάνει νέα projects. Ωστόσο, η ανακοίνωση για τις νέες απολύσεις είναι πολύ σημαντική και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στη στρατηγική περιεχομένου της Spotify τους επόμενους μήνες.

Πηγή: dailycaller.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS