ΑρχικήinetApple: Ανακοινώνει το macOS Sonoma στο WWDC 2023

Apple: Ανακοινώνει το macOS Sonoma στο WWDC 2023

macOS Sonoma
Apple’s macOS Sonoma

Η Apple μόλις παρουσίασε το macOS Sonoma, την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για υπολογιστές γραφείου, στη σκηνή του WWDC 2023. Τα κύρια χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη για widgets στην επιφάνεια εργασίας, μια νέα λειτουργία παιχνιδιού και μετακινούμενες εναέριες προφυλάξεις οθόνης. Με βάση τη στρατηγική έκδοσης της Apple τα προηγούμενα χρόνια, η ενημερωμένη έκδοση – γνωστή και ως macOS 14 – θα πρέπει να είναι διαθέσιμη σε beta για προγραμματιστές άμεσα και ως δημόσια beta τις επόμενες εβδομάδες. Η γενική διαθεσιμότητα αναμένεται αργότερα φέτος.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Τα widgets μπορούν να μεταφερθούν από το Κέντρο ειδοποιήσεων στην επιφάνεια εργασίας ή μπορούν να εισαχθούν από ένα iPhone μέσω του Continuity, εάν μια συσκευή βρίσκεται στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi. Μπορούν να είναι διαδραστικά (επιτρέποντάς σας, για παράδειγμα, να διαγράψετε στοιχεία από μια λίστα εργασιών ή να ελέγξετε την αναπαραγωγή πολυμέσων ή τις συνδεδεμένες έξυπνες οικιακές συσκευές) και είναι σχεδιασμένα να περνούν στο παρασκήνιο όταν ανοίγετε ένα παράθυρο.

macOS Sonoma
macOS Sonoma: Widgets

Υπάρχει επίσης μια νέα “Λειτουργία παιχνιδιού” για Mac που έχει σχεδιαστεί για να δίνει προτεραιότητα στην πρόσβαση ενός παιχνιδιού στις πηγές CPU και GPU, καθώς και να μειώνει την καθυστέρηση για τα συνδεδεμένα AirPods και τα χειριστήρια Xbox και PlayStation. Η Apple αναφέρει ότι η λειτουργία λειτουργεί με όλους τους τίτλους στο λειτουργικό σύστημα. Για να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στο gaming στον Mac, η Apple έβαλε τον προγραμματιστή παιχνιδιών Hideo Kojima να εμφανιστεί κατά τη διάρκεια της μετάδοσης για να ανακοινώσει ότι το Death Stranding Director’s Cut θα έρθει στο macOS.

Η τηλεδιάσκεψη λαμβάνει επίσης κάποιες βελτιώσεις, με τη λειτουργία Presenter Overlay που σας επιτρέπει να προβάλλετε περιεχόμενο όπως προβολές διαφανειών πίσω σας, ενώ το πρόσωπό σας παραμένει στην κάμερα. Μαζί με μια σειρά από εφέ AR αντίδρασης που μπορούν να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια των κλήσεων, αυτές οι λειτουργίες μπορούν προφανώς να χρησιμοποιηθούν σε οποιαδήποτε εφαρμογή τηλεδιάσκεψης.

macOS Sonoma
macOS Sonoma: Presenter Overlay

Πρόταση: Apple: 53 νέα καταστήματα ο στόχος της μέχρι το 2027

Το Sonoma θα παρέχει επίσης ενημερώσεις για το πρόγραμμα περιήγησης της Apple,το Safari. Οι διαδικτυακές εφαρμογές μπορούν πλέον να λειτουργούν περισσότερο όπως οι κανονικές εφαρμογές του macOS, με υποστήριξη για ειδοποιήσεις και τη δυνατότητα να τις καρφιτσώνετε στο dock σας. Υπάρχει υποστήριξη για Προφίλ, ώστε να μπορείτε να κρατάτε ξεχωριστά τα cookies, το ιστορικό περιήγησης και τις ομάδες καρτελών ανάλογα με το αν το χρησιμοποιείτε για δουλειά ή για προσωπική χρήση, ενώ τα παράθυρα ιδιωτικής περιήγησης έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν μεγαλύτερη προστασία από την παρακολούθηση και κλειδώνουν όταν δεν τα χρησιμοποιείτε. Η Apple στοχεύει επίσης να διευκολύνει την ασφαλή κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης και κωδικών πρόσβασης μέσω του iCloud Keychain.

Εκτός από τις ειδικές για το macOS ενημερώσεις, η Apple αναφέρει ότι αρκετές από τις αναβαθμίσεις που ανακοινώθηκαν για το iOS 17 θα είναι διαθέσιμες και για το λειτουργικό της σύστημα για υπολογιστές. Αυτές περιλαμβάνουν βελτιωμένο autocorrect, τη δυνατότητα κλήσης της Siri χωρίς να ειπωθεί πρώτα η λέξη “hey”, ταχύτερη συμπλήρωση φορμών σε PDF και βελτιωμένη λειτουργία sticker.

Διαβάστε επίσης: Apple iOS 17: Το iPhone σας θα μπορεί να γίνει smart display!

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS