ΑρχικήSecurityΗ ομάδα BlackCat ransomware διαρρέει τα data της HWL Ebsworth

Η ομάδα BlackCat ransomware διαρρέει τα data της HWL Ebsworth

Η αυστραλιανή δικηγορική εταιρεία HWL Ebsworth επιβεβαίωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι το δίκτυό της είχε παραβιαστεί, αφού η συμμορία του ransomware ALPHV/BlackCat άρχισε να διαρρέει δεδομένα που ισχυρίστηκε ότι είχαν κλαπεί από την εταιρεία.

BlackCat HWL Ebsworth
Η ομάδα BlackCat ransomware αποτυγχάνει στον εκβιασμό της HWL Ebsworth

Η HWL Ebsworth είναι μία από τις μεγαλύτερες δικηγορικές εταιρείες της Αυστραλίας, με ετήσια έσοδα εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, απασχολεί πάνω από 2.000 άτομα και λειτουργεί σε εννέα γραφεία σε όλη τη χώρα.

Χθες το βράδυ, η συμμορία ransomware ALPHV, γνωστή και ως BlackCat, δημοσίευσε 1,45 terabytes δεδομένων που περιείχαν πάνω από ένα εκατομμύριο έγγραφα που φέρεται να εκλάπησαν από τα συστήματα της δικηγορικής εταιρείας τον Απρίλιο του 2021. Οι εγκληματίες του κυβερνοχώρου απειλούν τώρα ότι θα διαρρεύσουν κι άλλα, αν η εταιρεία δεν ικανοποιήσει τις απαιτήσεις τους.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο ABC ότι δεν θα υποκύψουν στις εκβιαστικές απαιτήσεις του απειλητικού παράγοντα, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι και οι πελάτες τους θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες μιας δυνητικά αποκαλυπτικής διαρροής δεδομένων.

“Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπόψη τα ηθικά και δεοντολογικά μας καθήκοντα απέναντι στην κοινότητα. Θεωρούμε ότι έχουμε θεμελιώδες πολιτικό καθήκον να μην ενθαρρύνουμε ή να μην θεωρούμε ότι επιδοκιμάζουμε με κανέναν τρόπο την εγκληματική δραστηριότητα της εκβίασης χρημάτων με τη λήψη και την απειλή δημοσίευσης δεδομένων άλλων ανθρώπων”, δήλωσε η HWL Ebsworth στο ABC.

“Το απόρρητο και η ασφάλεια των δεδομένων των πελατών και των εργαζομένων μας παραμένουν υψίστης σημασίας. Αναγνωρίζουμε και κατανοούμε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει αυτό και επικοινωνούμε στενά με τους πελάτες μας”.

Επειδή το δικηγορικό γραφείο είχε επίσης συναλλαγές με τον δημόσιο τομέα, υπάρχουν ανησυχίες για διαρροή εγγράφων που περιέχουν ευαίσθητες ή εμπιστευτικές πληροφορίες σχετικά με θέματα του κράτους.

Δυστυχώς, τα έγγραφα που διέρρευσαν στον ιστότοπο της BlackCat μπορούν εύκολα να εξερευνηθούν χάρη στην ευρετηριασμένη βάση δεδομένων της ομάδας, η οποία επιτρέπει στους επισκέπτες να φιλτράρουν τα αποτελέσματα αναζήτησης με βάση το όνομα αρχείου ή τον τύπο αρχείου.

Πηγή πληροφοριών: bleepingcomputer.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS