ΑρχικήinetVision Pro: Θα έχει κλειδωμένη την πρόσβαση στην κάμερα

Vision Pro: Θα έχει κλειδωμένη την πρόσβαση στην κάμερα

vision pro

Όταν το Vision Pro κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, θα είναι σε θέση να εκτελεί εφαρμογές iPhone και iPad από το κουτί. Παρά το γεγονός ότι είναι φορτωμένο με κάμερες, η Apple εξηγεί ότι το Vision Pro δεν θα εκθέσει στην πραγματικότητα αυτές τις κάμερες σε third-party apps που διαφορετικά ζητούν πρόσβαση σε iPhone και iPad.

Δείτε επίσης: Vision Pro: Η Apple παρουσίασε επίσημα το mixed reality headset

Όπως τονίζει ο David Heaney στο UploadVR, η εταιρεία εξετάζει την πρόσβαση στην κάμερα σε μια συνεδρία για προγραμματιστές σχετικά με τη βελτίωση των υφιστάμενων εφαρμογών για το visionOS:

Όταν οι εφαρμογές ζητούν διαθεσιμότητα κάμερας και μικροφώνου, αναμένετε να επιστρέφονται διαφορετικές τιμές από ό,τι στο iPad και το iPhone. Όταν ζητούν το μικρόφωνο, οι εφαρμογές θα λαμβάνουν ένα μόνο μικρόφωνο μπροστινής θέσης. Όταν ζητούν την κάμερα, οι εφαρμογές θα βρουν δύο κάμερες. Η οπίσθια κάμερα επιστρέφει ένα μαύρο πλαίσιο με το σύμβολο no camera. Πρόκειται για μια μη λειτουργική κάμερα για την υποστήριξη εφαρμογών που υποθέτουν διαθεσιμότητα της πίσω κάμερας. Κατά την αναζήτηση της μπροστινής κάμερας, οι εφαρμογές βρίσκουν μία μόνο σύνθετη κάμερα. Εάν δεν βρεθεί καμία spatial Persona σε μια συσκευή, τότε θα επιστραφεί no camera frames στις εφαρμογές.
APPLE

Εν ολίγοις, οι κάμερες που είναι στραμμένες προς τα έξω είναι κλειδωμένες. Οι κάμερες που είναι στραμμένες προς τα μέσα, αντίθετα, λειτουργούν… εφόσον έχετε δημιουργήσει μια εικονική Persona που σας αντιπροσωπεύει. Αυτό χρησιμοποιεί το FaceTime, αφού δεν είναι δυνατόν να στρέψετε το headset στον εαυτό σας ενώ το φοράτε, το Zoom και το WebEx θα αξιοποιήσει επίσης το Persona για να σας βοηθήσει να είστε παρόντες στις βιντεοκλήσεις.

Δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι το Vision Pro είναι το πρώτο προϊόν του είδους του για την Apple. Η εταιρεία συνήθως αρχίζει να δίνει στη δημοσιότητα στοιχεία του υλικού και του λογισμικού της μόνο όταν ένα προϊόν έχει ωριμάσει. Τότε είναι που η Apple συνήθως έχει αφιερώσει χρόνο για να διασφαλίσει ότι το άνοιγμα της πρόσβασης στο υλικό δεν θέτει σε κίνδυνο το απόρρητο των χρηστών με οποιονδήποτε τρόπο.

Πρόταση: Apple: Θα κυκλοφορήσει φθηνότερη έκδοση του Vision Pro το 2025;

vision Pro

Ο David συνεχίζει περιγράφοντας τον τρόπο με τον οποίο άλλες εταιρείες αντιμετωπίζουν την πρόσβαση στην κάμερα για εφαρμογές τρίτων στα προϊόντα headset τους. Η Meta και η HTC ταιριάζουν με την προσέγγιση της Apple, ενώ η ByteDance επιτρέπει την πρόσβαση στην κάμερα μόνο στα ακουστικά Enterprise.

Φυσικά, η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο από την εφαρμογή κάμερας στο visionOS. Υπάρχει ακόμη και ένα ειδικό κουμπί για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Αυτός ο τύπος μέσων θα καταγράφει 3D φωτογραφίες και βίντεο που δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν στο iPhone και το iPad.

Διαβάστε επίσης: Apple: Ετοιμάζει βελτιωμένες εκδόσεις των apps της για το headset AR/VR

πηγή πληροφοριών:9to5mac.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS