ΑρχικήinetBing Chat: Η OpenAI είχε προειδοποιήσει για τις απαντήσεις του

Bing Chat: Η OpenAI είχε προειδοποιήσει για τις απαντήσεις του

bing chat

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η OpenAI προειδοποίησε τη Microsoft να προχωρήσει αργά στην ενσωμάτωση του GPT-4 στη μηχανή αναζήτησης Bing για να αποφύγει ανακριβείς και απρόβλεπτες απαντήσεις. Παρά τις προειδοποιήσεις αυτές, η Microsoft προχώρησε στην κυκλοφορία του Bing Chat τον Φεβρουάριο.

Δείτε επίσης: Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση στο νέο Bing από κινητό

Λίγες ημέρες μετά την έναρξη λειτουργίας, οι χρήστες ανακάλυψαν ότι το chatbot ήταν απρόβλεπτο και μπορούσε να προσβάλει τους χρήστες, να τους λέει ψέματα, να τους μελαγχολεί, να προκαλεί σύγχιση και ακόμη να ισχυρίζεται ότι αναγνωρίζει τους εχθρούς του. Η Microsoft έσπευσε να περιορίσει τις απαντήσεις του Bing Chat και χρειάστηκαν μήνες δουλειάς για να επανέλθει το Bing chatbot σε ένα σημείο όπου μπορείτε να έχετε μια μακρά συζήτηση μεταξύ σας χωρίς ένα απροσδόκητο ξέσπασμα. Ωστόσο, εξακολουθεί να κάνει συχνά λάθη.

Το δημοσίευμα της Wall Street Journal περιγράφει επίσης τις εντάσεις μεταξύ των δύο εταιρειών, καθώς συνεργάζονται και ανταγωνίζονται σε χαρακτηριστικά AI. Τα στελέχη της Microsoft φέρονται να ήταν ανήσυχα για την κυκλοφορία του ChatGPT πέρυσι. Η WSJ αναφέρει ότι η OpenAI ειδοποίησε τη Microsoft μερικές εβδομάδες πριν από την έναρξη των δημόσιων δοκιμών του ChatGPT, ακριβώς τη στιγμή που η εταιρία είχε αρχίσει να ενσωματώνει τα μοντέλα της OpenAI στο Bing.

Πρόταση: Bing AI: Ενημερώσεις που το καθιστούν εξυπνότερο

Η Microsoft και η OpenAI έχουν μια μάλλον μοναδική συνεργασία που έχει οδηγήσει σε κάποιες συγκρούσεις στο παρασκήνιο, καθώς οι δύο εταιρείες υποστηρίζουν και ανταγωνίζονται ταυτόχρονα η μία την άλλη.

Η Microsoft έχει αδειοδοτήσει τα μοντέλα και την τεχνολογία OpenAI για χρήση στα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένων των Bing, Azure, Office και Windows. Οι δύο εταιρείες έχουν στενή συνεργασία, με τη Microsoft να πραγματοποιεί “επένδυση πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων” στην OpenAI και να αποτελεί τον αποκλειστικό συνεργάτη της στο cloud. Ωστόσο, η OpenAI έχει επίσης αναπτύξει τα δικά της προϊόντα και υπηρεσίες API που ανταγωνίζονται τις υπηρεσίες της Microsoft. Αυτό έχει οδηγήσει σε κάποια ένταση μεταξύ των δύο εταιρειών.

Σε συνέντευξή του στο Wired, ο CEO της Microsoft Satya Nadella αναγνώρισε τον ανταγωνισμό μεταξύ της Microsoft και του OpenAI. Δήλωσε ότι ήθελε να συνεργαστεί με το OpenAI για να δημιουργήσει ένα ενιαίο υπόβαθρο για την τεχνολογία τους, αντί να έχει πολλαπλά ανταγωνιστικά μοντέλα. Όταν ρωτήθηκε αν η Microsoft είχε προσπαθήσει να εξαγοράσει την OpenAI, ο Nadella δεν απάντησε ευθέως στην ερώτηση.

Διαβάστε επίσης: Κρίσιμο bug της Microsoft επιτρέπει την τροποποίηση των αποτελεσμάτων του Bing

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS