ΑρχικήinetWindows 11 KB5027231: Πρόβλημα Google Chrome σε χρήστες Malwarebytes

Windows 11 KB5027231: Πρόβλημα Google Chrome σε χρήστες Malwarebytes

Η Malwarebytes ανακοίνωσε ότι η ενημερωμένη έκδοση των Windows 11 22H2 KB5027231 που έγινε διαθέσιμη την Τρίτη, προκαλεί προβλήματα στο Google Chrome σε ορισμένους υπολογιστές των πελατών της.

Δείτε επίσης: Το Microsoft Paint λαμβάνει υποστήριξη Dark Mode για Windows 11

Οι διαχειριστές και οι χρήστες των Windows αναφέρουν ότι υπάρχει ένα ζήτημα που επηρεάζει τις συσκευές μετά την κυκλοφορία των χθεσινών ενημερώσεων των Windows 11. Οι διαχειριστές αναφέρουν ότι δεν είναι δυνατό να απεγκαταστήσουν την ενημερωμένη έκδοση KB5027231 μέσω του WSUS λόγω ενός “καταστροφικού σφάλματος”, αν και αυτή η διαδικασία λύνει το πρόβλημα.

Έστειλα το KB5027231 σε μια δέσμη χρηστών και έχω δημιουργήσει πρόβλημα στο Chrome παντού. Η προσπάθεια επαναφοράς μέσω wusa δείχνει ένα “καταστροφικό σφάλμα” στο πρόγραμμα προβολής συμβάντων και το WSUS δείχνει ότι δεν μπορώ να το επαναφέρω“, είπε ένας διαχειριστής.

Είχαμε περίπου 400 μηχανήματα που έλαβαν την ενημερωμένη έκδοση κώδικα και σίγουρα δεν αντιμετωπίζουν όλα το πρόβλημα. Είχα ίσως 30 προβλήματα“, είπε ο ίδιος χρήστης σε άλλο σχόλιο.

Η διαδικασία του Google Chrome εκκινείται, αλλά η πλήρης φόρτωση της διεπαφής χρήστη αποτρέπεται.

Όπως επιβεβαιώθηκε από το προσωπικό της Malwarebytes το πρόβλημα οφείλεται στη μονάδα anti-exploit της Malwarebytes, η οποία εμποδίζει το Chrome να φορτωθεί μετά την εγκατάσταση της ενημέρωσης KB5027231. Η εταιρεία δημοσίευσε ένα άρθρο υποστήριξης σχετικά με τη διαμάχη μεταξύ του Malwarebytes και του Google Chrome μετά την εγκατάσταση κώδικα ενημέρωσης την Τρίτη, σε συστήματα Windows 11.

Δείτε ακόμα: Πώς να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την ενημέρωση Windows 11 2023

Στις 13 Ιουνίου 2023, η ενημερωμένη έκδοση KB5027231 της Microsoft που εγκαταστάθηκε στα Windows 11 προκάλεσε ένα πρόβλημα μεταξύ του Google Chrome και της προστασίας εκμεταλλεύσεως, με αποτέλεσμα τα σφάλματα του προγράμματος περιήγησης“, δήλωσε η Malwarebytes.

Οι χρήστες του Malwarebytes που δυσκολεύονται να ξεκινήσουν το Google Chrome μπορούν να απενεργοποιήσουν προσωρινά το πρόγραμμα περιήγησης ιστού από τη λίστα των προστατευμένων εφαρμογών στο προϊόν Malwarebytes. Αυτό μπορεί να γίνει ακολουθώντας τη διαδρομή: Ρυθμίσεις > Καρτέλα Ασφάλεια > Διαχείριση προστατευμένων εφαρμογών.

Για να απενεργοποιήσετε το Google Chrome ως προστατευμένη εφαρμογή στις ρυθμίσεις ασφαλείας του Malwarebytes, χρειάζεται να ακολουθήσετε την εξής διαδικασία:

  • Ανοίξτε το Malwarebytes στη συσκευή σας.
  • Επάνω δεξιά, κάντε κλικ στον τροχό Ρυθμίσεις.
  • Κάντε κλικ στην καρτέλα Ασφάλεια.
  • Στην περιοχή Προστασία εκμετάλλευσης, κάντε κλικ στην επιλογή Διαχείριση προστατευμένων εφαρμογών.
  • Απενεργοποιήστε το Google Chrome (και τα πρόσθετα).
  • Κάντε κλικ στο Done.

Δείτε επίσης: Windows 11: 8 Ρυθμίσεις για καλύτερο gaming

Η Malwarebytes προτρέπει τους πελάτες να επαναενεργοποιήσουν την προστασία εφαρμογών για το Google Chrome μόλις διορθωθεί το πρόβλημα σε μελλοντική ενημέρωση.

Μια άλλη πιθανή λύση που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος είναι να επιλέξουν οι επηρεαζόμενοι χρήστες το Google Chrome ως το προεπιλεγμένο πρόγραμμα περιήγησης στο σύστημά τους.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS