ΑρχικήUpdatesGoogle Play Store: Προσθέτει ειδικές ενότητες για tablet apps

Google Play Store: Προσθέτει ειδικές ενότητες για tablet apps

Η Google εφάρμοσε μια σειρά αλλαγών στο Google Play Store με σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία για όσους έχουν στην κατοχή τους μερικά από τα καλύτερα Chromebooks και tablets, με βελτιστοποιήσεις για μεγάλες οθόνες και εγκατάσταση multi-device. Ένα τμήμα στο οποίο εστιάζει πλέον η Google είναι η εμπειρία περιήγησης και ανακάλυψης για αυτές τις συσκευές. Ως αποτέλεσμα, το Google Play Store προσθέτει ειδικές ενότητες (ή φίλτρα) για εφαρμογές Chromebook και tablet.

Δείτε επίσης: Google Play Store και App Store έχουν γεμίσει με ψεύτικα ChatGPT app

Play Store

Δείτε επίσης: Google Play Store: Ευκολότερη η διαγραφή προσωπικών δεδομένων

Όπως αναφέρει το 9to5Google, το Play Store περιλαμβάνει μια καρτέλα “Other devices”, την οποία μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει για να περιηγηθεί σε εφαρμογές που δεν αφορούν smartphones. Αυτή η καρτέλα εξακολουθεί να υπάρχει, αλλά τώρα, αν κάποιος θέλει να ελέγξει εφαρμογές ειδικά βελτιστοποιημένες για Chromebooks ή tablet, θα βρει φίλτρα μέσα σε αυτή τη σελίδα “Other devices” που θα του δείξουν ακριβώς αυτό. Μπορείτε να βρείτε περίπου 50 “Featured apps” για Chromebooks, ενώ η ενότητα για tablet προσφέρει 28. Επιπλέον, μπορείτε επίσης να ελέγξετε διάφορες επιμέρους κατηγορίες, αν θέλετε να περιορίσετε ακόμη περισσότερο την αναζήτησή σας, όπως εκπαιδευτικές εφαρμογές, εφαρμογές βίντεο/μηνυμάτων, εφαρμογές φιλικές προς τη γραφίδα και πολλές άλλες.

Η επανασχεδιασμένη ενότητα είναι προσβάσιμη από την έκδοση του Play Store για smartphones. Χάρη σε μια σχετικά νέα επιλογή που σας επιτρέπει να εγκαθιστάτε εφαρμογές σε άλλες συσκευές που είναι συνδεδεμένες με το λογαριασμό σας, δεν χρειάζεται να σκαλίζετε και να ψάχνετε το Play Store στο tablet ή το Chromebook σας για να εγκαταστήσετε ό,τι βρείτε ενδιαφέρον από τη λίστα. Το tweak φαίνεται να κυκλοφορεί ήδη ευρέως, οπότε φροντίστε να ελέγξετε το Play Store στις συσκευές σας για να δείτε αν είναι διαθέσιμο.

Δείτε επίσης: Play Store: Το “iRecorder – Screen Recorder” app ήταν malware

Το οικοσύστημα Android επικρίνεται για την έλλειψη βέλτιστα σχεδιασμένων εφαρμογών για μεγάλες οθόνες ή παράθυρα. Με την επανείσοδο της Google στην αγορά των tablet με το Pixel Tablet, είναι λογικό ότι η εταιρεία θέλει να δώσει έμφαση στις εφαρμογές που λειτουργούν καλύτερα σε αυτόν τον παράγοντα μορφής. Οι καλά βελτιστοποιημένες εφαρμογές για συσκευές μεγάλης οθόνης θα βοηθήσουν και στην καθιέρωση των αναδιπλούμενων συσκευών τύπου βιβλίου ως βιώσιμη κατηγορία προϊόντων, όπως το Google Pixel Fold.

Πηγή πληροφοριών: androidpolice.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS