ΑρχικήSecurityΠανεπιστήμιο Manchester: Οι χάκερς απειλούν με διαρροή δεδομένων

Πανεπιστήμιο Manchester: Οι χάκερς απειλούν με διαρροή δεδομένων

Η επίθεση ransomware στο Πανεπιστήμιο του Manchester έχει οδηγήσει στην αποστολή email σε φοιτητές από τους δράστες, οι οποίοι προειδοποιούν πως τα προσωπικά τους δεδομένα θα διαρρεύσουν σύντομα, αφού δεν υπέκυψαν στο αίτημα εκβιασμού.

Δείτε επίσης: Η ransomware επίθεση συνεχίζεται στο Πανεπιστήμιο Bluefield

Πανεπιστήμιο Manchester

Οι χάκερς δηλώνουν πως κατάφεραν να κλέψουν 7 TB δεδομένων από το Πανεπιστήμιο του Manchester κατά τη διάρκεια μιας κυβερνοεπίθεσης στις 6 Ιουνίου. Το μήνυμά τους στάλθηκε σε φοιτητές και κοινοποιήθηκε στο BleepingComputer.

«Θα θέλαμε να ενημερώσουμε όλους τους φοιτητές, τους διδάσκοντες, τη διοίκηση και το προσωπικό ότι παραβιάσαμε επιτυχώς το δίκτυο manchester.ac.uk στις 6 Ιουνίου 2023», αναφέρεται στο email.

Έχουμε κλέψει 7 TB δεδομένων, συμπεριλαμβανομένων εμπιστευτικών προσωπικών πληροφοριών από φοιτητές και προσωπικό, ερευνητικά δεδομένα, ιατρικά δεδομένα, αστυνομικές αναφορές, αποτελέσματα δοκιμών ναρκωτικών, βάσεις δεδομένων, έγγραφα ανθρώπινου δυναμικού, έγγραφα χρηματοδότησης και πολλά άλλα.

Άλλοι φοιτητές ανέφεραν τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που ανέβηκαν στον λογαριασμό Twitter του Πανεπιστημίου.

Δείτε ακόμα: Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: Θύμα του Medusa ransomware;

διαρροή

Το πανεπιστήμιο του Manchester ανακοίνωσε για πρώτη φορά την επίθεση που δέχθηκε στις 9 Ιουνίου και προειδοποίησε ότι πιθανόν κλάπηκαν δεδομένα. Δεν υπήρξαν επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την επίθεση, αλλά στη συνέχεια η BleepingComputer ανακάλυψε ότι ο λόγος ήταν ransomware.

Το Πανεπιστήμιο του Manchester είχε δηλώσει προηγουμένως ότι το περιστατικό δεν σχετίζεται με τις πρόσφατες επιθέσεις κλοπής δεδομένων MOVEit Transfer ή τη παραβίαση δεδομένων στη Zellis.

Κατά τις επιθέσεις ransomware, συνήθως οι δράστες κλέβουν δεδομένα πριν προβούν στην κρυπτογράφηση των συσκευών. Τα συγκεκριμένα δεδομένα χρησιμοποιούνται σε ένα σύστημα διπλού εκβιασμού, με την απειλή ότι θα διαρρεύσουν αν δεν πληρωθούν λύτρα.

Δεν έχει γίνει γνωστό αν κάποια συμμορία ransomware ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Πανεπιστήμιο του Manchester. Ωστόσο, αν τηρήσουν τις απειλές τους, μπορεί να δημοσιευθούν δεδομένα σε ιστότοπο με διαρροή δεδομένων και να μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης: Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για την κυβερνοεπίθεση στο πανεπιστήμιο Technion

Το Πανεπιστήμιο του Manchester είναι ένα από τα πιο αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ιδρύθηκε το 1824 και φιλοξενεί πάνω από 40.000 φοιτητές από όλο τον κόσμο. Με μια εντυπωσιακή πανεπιστημιούπολη, ακαδημαϊκή αριστεία και μοναδικές φοιτητικές εμπειρίες, το Πανεπιστήμιο του Manchester είναι μια κορυφαία επιλογή για φοιτητές από κάθε γωνιά του πλανήτη. Αυτός είναι πιθανώς και ο λόγος που αποτελεί τόσο ελκυστικό στόχο για τους χάκερς.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS