ΑρχικήSecurityTwitter hack: Ο Joseph James O'Connor καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Twitter hack: Ο Joseph James O’Connor καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Ο Joseph James O’Connor, ένας από τους hackers που βρισκόταν πίσω από το hack του Twitter το 2020, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση.

Twitter hack Joseph James O'Connor

Το καλοκαίρι του 2020, το Twitter επλήγη από ένα σημαντικό hack που είχε ως αποτέλεσμα την παραβίαση λογαριασμών διασημοτήτων, επιχειρηματιών και πολιτικών προσώπων. Μερικοί από τους λογαριασμούς που παραβιάστηκαν, ανήκαν στους Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates αλλά και σε μεγάλες εταιρείες, όπως οι Apple και Binance. Οι hackers χρησιμοποίησαν τους παραβιασμένους λογαριασμούς για να προωθήσουν μια απάτη με crypto. Οι hackers δημιουργούσαν tweets που ζητούσαν από τους followers να στείλουν Bitcoin σε έναν λογαριασμό, υποσχόμενοι να διπλασιάσουν τα χρήματά τους.

Υπολογίζεται ότι 350 εκατομμύρια χρήστες του Twitter είδαν ύποπτα tweets από τους παραβιασμένους λογαριασμούς των επιχειρηματιών και των άλλων γνωστών προσωπικοτήτων κα εταιρειών.

Δείτε επίσης: Twitter: Οι υπάλληλοι μηνύουν την εταιρεία για απλήρωτα μπόνους

Τώρα, τρία χρόνια μετά από αυτό το τεράστιο Twitter hack, ένας από τους hackers, ο Joseph James O’Connor, καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση για εγκλήματα στον κυβερνοχώρο. Ο O’Connor πρέπει επίσης να καταβάλει τουλάχιστον 794.000 δολάρια στα θύματα των εγκλημάτων του.

Ο 24χρονος Βρετανός hacker, γνωστός online ως PlugwalkJoe, εκδόθηκε από την Ισπανία κατόπιν αιτήματος των εισαγγελέων των ΗΠΑ στις αρχές του έτους. Από τότε παραμένει υπό κράτηση.

Τον περασμένο μήνα, ο O’Connor ομολόγησε την ενοχή του για τέσσερις κατηγορίες που σχετίζονταν με hacking υπολογιστών, απάτη μέσω δικτύων και cyberstalking.

Joseph James O'Connor φυλάκιση

Ο O’Connor και οι άλλοι hackers που βρίσκονταν πίσω από το Twitter hack, χρησιμοποίησαν τακτικές social engineering για να ξεγελάσουν υπαλλήλους του κοινωνικού δικτύου. Σύμφωνα με έρευνα του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης, οι hackers κάλεσαν υπαλλήλους του Twitter και ισχυρίστηκαν ότι ήταν το τμήμα IT για να τους παραχωρηθεί πρόσβαση στο δίκτυο.

Δείτε επίσης: Twitter Blue: Αυξήθηκε το χρονικό όριο για την επεξεργασία των tweets

Ο Graham Ivan Clark, ένας άλλος hacker γνωστός ως Kirk, χρησιμοποίησε αυτή την πρόσβαση για να κλέψει και να εκχωρήσει εκ νέου λογαριασμούς Twitter. Φαίνεται πως οι hackers είχαν πρόσβαση σε όποιον λογαριασμό Twitter ήθελαν. Ο Clark ομολόγησε την ενοχή του για κατηγορίες απάτης το 2021 και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Το Twitter απάντησε εκείνη τη στιγμή εμποδίζοντας προσωρινά τα tweets και την επαναφορά κωδικών:

Μετά την επίθεση, το Twitter είπε ότι βελτίωσε τους ελέγχους κυβερνοασφάλειας.

Δείτε επίσης: Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

Ο hacker O’Connor, που καταδικάστηκε τώρα σε πέντε χρόνια φυλάκιση για το hack στο Twitter και άλλα κυβερνοεγκλήματα, χαρακτήρισε τα εγκλήματά του “ανόητα και άσκοπα” στο δικαστήριο και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά του. Ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας των ΗΠΑ, Kenneth Polite Jr., δήλωσε στο BBC ότι οι ενέργειες του O’Connor ήταν “κατάφωρες και κακόβουλες” και ότι “παρενοχλούσε, απειλούσε και εκβίαζε τα θύματά του, προκαλώντας σημαντική συναισθηματική βλάβη“.

Πηγή: mashable.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS