ΑρχικήHow ToiPhone: 10 tips για να κρατήσετε τα μηνύματα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα

iPhone: 10 tips για να κρατήσετε τα μηνύματα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα

Τα μηνύματα κειμένου αποτελούν βασικό τρόπο επικοινωνίας στις μέρες μας. Γι’ αυτό το λόγο, υπάρχουν πολλές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων διαθέσιμες στην αγορά. Τα μηνύματα που στέλνουμε με φίλους και συναδέλφους μπορεί να περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες, γι’ αυτό είναι σημαντικό να λαμβάνουμε μέτρα για την προστασία τους από τα αδιάκριτα βλέμματα. Αν είστε χρήστης iPhone, θα ξέρετε ότι η Apple έχει ένα κρυφό άλμπουμ για να κρύβετε φωτογραφίες, αλλά δεν έχει δημιουργήσει έναν αντίστοιχο φάκελο για να κρύβετε μηνύματα στο iPhone σας.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια απλοί και αποτελεσματικοί τρόποι για να κρύψετε τα μηνύματα στο iPhone, ώστε οι άλλοι να μην γνωρίζουν σε ποιον στέλνετε και για τι πράγματα μιλάτε. Εδώ, θα δούμε αυτούς τους τρόπους που θα σας προσφέρουν περισσότερη ιδιωτικότητα:

iPhone μηνύματα

1. Κάντε απόκρυψη ειδοποιήσεων για συγκεκριμένα message threads

Όταν μιλάτε πολλή ώρα με ένα άλλο άτομο μέσω μηνυμάτων, οι πολύ συχνές ειδοποιήσεις πιθανότατα θα κεντρίσουν την περιέργεια των γύρω σας. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, μπορείτε να αποκρύψετε ειδοποιήσεις από μια συγκεκριμένη επαφή, έτσι ώστε οι άλλοι να μην καταλαβαίνουν ότι μιλάτε συνέχεια με κάποιον.

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Messages του iPhone, μεταβείτε στο app, επιλέξτε το message thread και πατήστε το όνομα της επαφής σας.

Ενεργοποιήστε την επιλογή “Απόκρυψη ειδοποιήσεων” και είστε έτοιμοι.

Άλλες δημοφιλείς εφαρμογές προσφέρουν, επίσης, αυτή τη δυνατότητα. Για παράδειγμα, στο WhatsApp, μπορείτε να σύρετε προς τα δεξιά σε μια συνομιλία και, στη συνέχεια, να πατήσετε Περισσότερα > Σίγαση > Πάντα. Με αυτόν τον τρόπο, οι ειδοποιήσεις μηνυμάτων από αυτήν την επαφή δεν θα εμφανίζονται. Για να δείτε αν έχετε λάβει ένα νέο μήνυμα, θα πρέπει να ανοίξετε το WhatsApp.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να εκτυπώσετε μηνύματα κειμένου;

2. Απενεργοποιήστε τις προεπισκοπήσεις μηνυμάτων (Message Preview)

Εάν, για κάποιο λόγο, κρατά κάποιος άλλος το iPhone σας, και λάβετε ένα μήνυμα εκείνη τη στιγμή, το άτομο μπορεί να δει την προεπισκόπηση του μηνύματος, που αποκαλύπτει το περιεχόμενό του. Η οθόνη κλειδώματος εμφανίζει, επίσης, την προεπισκόπηση. Οπότε κινδυνεύετε και όταν αφήνετε το τηλέφωνό σας για να φορτίσει και φεύγετε από εκείνο το σημείο.

Υπάρχει λύση όμως! Μπορείτε να απενεργοποιήσετε τις προεπισκοπήσεις μηνυμάτων για να μην μπορεί κανείς να δει το περιεχόμενο των μηνυμάτων που λαμβάνετε στο iPhone σας.

Κάνοντάς το αυτό, οι ειδοποιήσεις θα εμφανίζουν μόνο το όνομα της επαφής σας.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Ειδοποιήσεις.
  • Από τη λίστα, επιλέξτε την εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων που χρησιμοποιείτε.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Εμφάνιση προεπισκοπήσεων > Ποτέ.

Από εκεί και πέρα, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως κάποιος κρυφοκοιτάξει την οθόνη κλειδώματος του iPhone σας.

3. Χρησιμοποιήστε το Invisible Ink του iMessage

Το iMessage επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ συσκευών Apple μέσω Διαδικτύου. Ένα από τα εφέ του iMessage που μπορείτε να προσθέσετε στις συνομιλίες σας είναι το Invisible Ink. Αυτό το εφέ κάνει το κείμενό σας να φαίνεται θολό, εμφανίζοντας το προσωρινά (περίπου πέντε δευτερόλεπτα) όταν το πατήσετε.

Το Invisible Ink είναι μια εξαιρετική λειτουργία στο iPhone σας που σας επιτρέπει να αποκρύπτετε μηνύματα κειμένου χωρίς να τα διαγράφετε. Με αυτό τον τρόπο, κανείς δεν μπορεί να διαβάσει τα μηνύματά σας, κρυφοκοιτώντας πίσω από την πλάτη σας, κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας.

  • Για να χρησιμοποιήσετε Invisible Ink, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας και πατήστε παρατεταμένα το μπλε εικονίδιο Αποστολή.
  • Πατήστε την γκρίζα κουκκίδα δίπλα στο Invisible Ink.
  • Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο Αποστολή και αυτό ήταν!

4. Κλειδώστε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων με Face ID ή Touch ID

Εάν πέρα από το iMessage της Apple, χρησιμοποιείτε και εφαρμογές τρίτων όπως το WhatsApp και το Messenger, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Face ID ή Touch ID για να προστατεύσετε τα μηνύματά σας.

  • Αρχικά, πρέπει να ρυθμίσετε το Face ID ή το Touch ID στο iPhone σας.
  • Στη συνέχεια, πρέπει να ενεργοποιήσετε το Face ID ή το κλείδωμα Touch ID για τη συγκεκριμένη εφαρμογή (π.χ. για το WhatsApp).
  • Πρώτα, μεταβείτε στην εφαρμογή Ρυθμίσεις του iPhone σας.
  • Πατήστε Face ID & Passcode > Άλλες εφαρμογές. Επιλέξτε WhatsApp.
  • Στη συνέχεια, μεταβείτε στο WhatsApp > Ρυθμίσεις > Απόρρητο > Κλείδωμα οθόνης.
  • Ενεργοποιήστε την επιλογή Require Face ID.

Δείτε επίσης: iPhone: Πώς να επαναφέρετε διαγραμμένα μηνύματα;

5. Χρησιμοποιήστε το Screen Time για να κλειδώσετε την εφαρμογή Messages με κωδικό

Αν χρησιμοποιείτε την εφαρμογή Messages της Apple, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Screen Time passcode σας.

  • Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Screen Time > Ενεργοποίηση του Screen Time.
  • Ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να το ρυθμίσετε.
  • Στη συνέχεια, πατήστε Use Screen Time Passcode για να ενεργοποιήσετε τον κωδικό πρόσβασης.
  • Για να κλειδώσετε την εφαρμογή Messages, μεταβείτε στα App Limits > Add Limit > Social.
  • Από τη λίστα, επιλέξτε Messages.
  • Πατήστε “Επόμενο και ορίστε “1 λεπτό” και πατήστε “Προσθήκη“.

Η εφαρμογή Messages θα κλειδωθεί πλέον με τον κωδικό πρόσβασης Screen Time μετά από ένα λεπτό χρήσης κάθε μέρα.

iPhone: 10 tips για να κρατήσετε τα μηνύματα μακριά από αδιάκριτα βλέμματα

6. Χρησιμοποιήστε τα Disappearing Messages

Τα Disappearing Messages self-destructing) είναι τα μηνύματα που διαγράφονται από την εφαρμογή μετά από ένα χρονικό διάστημα, που έχει ορίσει ο χρήστης. Έτσι, αφού διαγραφούν τα μηνύματα, κανένας αδιάκριτος φίλος σας δεν θα μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτά.

Ευτυχώς, αρκετές εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων προσφέρουν μια τέτοια δυνατότητα.

  • Αν χρησιμοποιείτε το WhatsApp, πατήστε σε μια συνομιλία.
  • Στο παράθυρο συνομιλίας, πατήστε στο όνομα της επαφής σας και επιλέξτε Disappearing Messages.
  • Επιλέξετε το χρονικό διάστημα, μετά από το οποίο θα σβηστούν τα μηνύματα: 24 ώρες, 7 ημέρες ή 90 ημέρες.

Εάν θέλετε να εξαφανιστούν τα μηνύματά σας μόλις κλείσετε τη συνομιλία, μπορείτε να δοκιμάσετε το Vanish Mode στο Facebook Messenger.

7. Αλλάξτε το όνομα της επαφής με την οποία μιλάτε

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποκρύψετε το προσωπικό σας περιεχόμενο στο iPhone σας, μπορείτε όμως απλά να παραπλανήσετε τους ανθρώπους που θέλουν να μάθουν με ποιους ανταλλάσσετε μηνύματα. Και αυτό μπορείτε να το κάνετε αλλάζοντας το όνομα της επαφής. Έτσι, ακόμα και αν κάποιος κρυφοκοιτάξει το τηλέφωνό σας την ώρα που σας έρχεται ένα μήνυμα, θα δει ένα άσχετο όνομα.

  • Για να αλλάξετε το όνομα μιας επαφής, μεταβείτε στο Τηλέφωνο > Επαφές και πατήστε πάνω στην επαφή.
  • Πατήστε Επεξεργασία και πληκτρολογήστε ένα νέο όνομα.
  • Πατήστε Τέλος για να αποθηκεύσετε την αλλαγή.

8. Απενεργοποιήστε τις αυτόματες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο

Πέρα από μηνύματα κειμένου, μπορεί να ανταλλάσσετε και φωτογραφίες και βίντεο, τα οποία επίσης, πρέπει να παραμείνουν εμπιστευτικά. Ένας τρόπος για να κρύψετε τις φωτογραφίες στο iPhone σας είναι να τις μεταφέρετε στο Hidden άλμπουμ.

Ωστόσο, αν δεν θέλετε να τα αποθηκεύσετε στη συσκευή σας, μπορείτε απλά να απενεργοποιήσετε τις αυτόματες λήψεις φωτογραφιών και βίντεο σε εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως το WhatsApp, προκειμένου να αποφύγετε την αποθήκευση προσωπικών δεδομένων στο iPhone σας.

9. Στείλτε μήνυμα μέσω της εφαρμογής Notes

Ποιος είπε ότι μπορείτε να στείλετε μηνύματα μόνο μέσω των γνωστών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων; Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή Notes. Δύσκολα θα πάει το μυαλό κάποιου στις σημειώσεις. Οι περισσότεροι δεν θα σκεφτούν αμέσως ότι έχετε μια ενεργή συνομιλία σε μια εφαρμογή λήψης σημειώσεων.

Επομένως, ανοίξτε την εφαρμογή Notes, πληκτρολογήστε το μήνυμά σας σε μια νέα σημείωση και μοιραστείτε τη σημείωση με την επαφή σας.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μια παρόμοια μέθοδο σε άλλες εφαρμογές σημειώσεων τρίτων, όπως το Google Docs.

Δείτε επίσης: Android: Πώς να μπλοκάρετε μηνύματα από συγκεκριμένους χρήστες;

iPhone μηνύματα

10. Χρησιμοποιήστε εφαρμογές ιδιωτικών μηνυμάτων

Για να κρατήσετε τα μηνύματα στο iPhone σας ασφαλή, χρησιμοποιήστε εφαρμογές τρίτων που έχουν αναπτυχθεί με σκοπό να κρατούν τις συνομιλίες ιδιωτικές. Υπάρχουν εφαρμογές στις οποίες μπορείτε να αποκρύψετε μηνύματα πίσω από πλαίσια και να διαγράψετε αυτόματα το κείμενο μόλις το διαβάσετε.

Επιπλέον, υπάρχει μια εφαρμογή, η Confide, που απαγορεύει τη λήψη screenshots των μηνυμάτων. Εάν κάποιος επιχειρήσει να τραβήξει screenshot ή να κάνει εγγραφή οθόνης, η εφαρμογή διαγράφει τη συνομιλία και ειδοποιεί τον άλλο χρήστη.

Αν και δεν μπορείτε να εξαφανίσετε εντελώς τα μηνύματά σας στο iPhone χωρίς να τα διαγράψετε, βλέπετε ότι υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορούν να σας προσφέρουν παραπάνω ιδιωτικότητα.

Επομένως, μην διστάσετε να εφαρμόσετε αυτές τις συμβουλές για να προσθέσετε ένα επιπλέον επίπεδο ασφάλειας στις συνομιλίες σας, είτε χρησιμοποιείτε το iMessage είτε μια εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων τρίτων, όπως το WhatsApp ή το Messenger.

Τα μηνύματα κειμένου είναι ένα κρίσιμο μέρος της επικοινωνίας μας στην εποχή μας και περιέχουν ευαίσθητες πληροφορίες που δεν θα θέλαμε να πέσουν σε λάθος χέρια. Να είστε προσεκτικοί!

Πηγή: www.makeuseof.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS