ΑρχικήsecurityΕπιθέσεις ransomware: Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν τα λύτρα

Επιθέσεις ransomware: Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν τα λύτρα

Ο αριθμός των μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ) στο Ηνωμένο Βασίλειο που υπέστησαν επίθεση ransomware και αποφάσισαν να πληρώσουν τα λύτρα, αυξήθηκε δραματικά τον τελευταίο χρόνο.

ransomware

Αυτό προκύπτει από μια νέα έκθεση της Censornet, η οποία παραθέτει και μερικούς λόγους για τους οποίους οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις επιλέγουν να αγνοήσουν τις συμβουλές των εμπειρογνωμόνων σε θέματα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των εγκληματιών.

Δείτε επίσης: Η American Airlines και η Southwest Airlines αποκαλύπτουν παραβιάσεις δεδομένων

Η Censornet διεξήγαγε πρόσφατα δημοσκόπηση σε 200 υπεύθυνους λήψης αποφάσεων στον τομέα της πληροφορικής σε οργανισμούς της μεσαίας αγοράς του Ηνωμένου Βασιλείου και δημοσίευσε τα ευρήματα στο “Cyber Resilience Report 2023”. Στο έγγραφο υπήρχε ένα μείγμα καλών και κακών νέων σχετικά με τις επιθέσεις ransomware.

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θέλουν τεχνολογία επιχειρηματικού επιπέδου.

Αναφέρθηκε ότι ο αριθμός των οργανισμών που υπέστησαν επίθεση ransomware μειώθηκε σε ετήσια βάση, από 21% σε 17%. Το μέσο κόστος μιας επίθεσης ransomware φαίνεται επίσης να μειώθηκε κατά περισσότερο από το ένα τρίτο (37%). Αλλά ο αριθμός των θυμάτων που αποφασίζουν να πληρώσουν τα λύτρα αυξήθηκε από 21% το 2021 σε 85% πέρυσι.

Ο λόγος για την αλλαγή νοοτροπίας φαίνεται να είναι η γενική αδυναμία αντιμετώπισης των απειλών. Μόλις το ένα τρίτο (37%) μπορεί να αποτρέψει την είσοδο κακόβουλων συνημμένων αρχείων στο inbox των υπαλλήλων τους, ποσοστό μειωμένο κατά 14% σε ετήσια βάση. Οι επιθέσεις μέσω email αποτελούν έτσι το κορυφαίο περιστατικό κυβερνοασφάλειας, με το ένα τρίτο των επιχειρήσεων να αντιμετωπίζει τουλάχιστον μία τέτοια επίθεση (από 16% σε σχέση με πέρυσι).

Οι επιχειρήσεις αυτές θα επωφεληθούν από καλύτερες τεχνολογικές λύσεις, σύμφωνα με περαιτέρω έρευνα. Περισσότερες από τις μισές (51%) μικρομεσαίες επιχειρήσεις πιστεύουν ότι η κυβερνοασφάλειά τους χρειάζεται μελλοντική ανάπτυξη (από 40% σε σχέση με πέρυσι). Πέρυσι, το 15% απομακρύνθηκε από τις παλαιές τεχνολογίες και το 63% μείωσε τον αριθμό των προμηθευτών ασφάλειας. Επιπλέον, το 61% υιοθέτησε μια πιο ενοποιημένη προσέγγιση στις λύσεις κυβερνοασφάλειας.

Δείτε επίσης: Twitter hack: Ο Joseph James O’Connor καταδικάστηκε σε πέντε χρόνια φυλάκιση

Επιθέσεις ransomware: Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις πληρώνουν τα λύτρα

Δείτε επίσης: Τέξας: Χάκερ επιτίθενται στο κυβερνοσύστημα της Fort Worth

Τέλος, το 43% επιθυμεί πρόσβαση στις καινοτομίες κυβερνοασφάλειας που προσφέρονται στις μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά το 40% θα ήθελε να δει απλουστευμένες εφαρμογές ασφάλειας επιχειρηματικού επιπέδου.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS