ΑρχικήinetApple: Eπείγουσα ενημέρωση iPhone σε εκατομμύρια χρήστες

Apple: Eπείγουσα ενημέρωση iPhone σε εκατομμύρια χρήστες

Η Apple κυκλοφόρησε μια έκτακτη ενημέρωση για εκατομμύρια χρήστες του iPhone, καθώς ανακαλύφθηκαν δύο κρίσιμα προβλήματα ασφαλείας.

Δείτε επίσης: Apple Vision Pro: Έχει ακόμα δρόμο μπροστά του

Apple

Ο τεχνολογικός γίγαντας προειδοποίησε ότι η τελευταία έκδοση του iOS 16, που ονομάζεται iOS 16.5.1, ήταν απαραίτητη για την προστασία από δύο ευπάθειες που οι χάκερ γνωρίζουν ήδη πώς να εκμεταλλεύονται.

Ένα από τα σφάλματα που επηρεάζει το iMessage περιλαμβάνει την αποστολή ενός “κακόβουλου συνημμένου” από εγκληματίες του κυβερνοχώρου. Αυτό μπορεί να οδηγήσει στην παραβίαση ηχογραφήσεων, φωτογραφιών και δεδομένων τοποθεσίας ενός iPhone.

Οι ερευνητές ασφαλείας ανέφεραν ότι ένα ελάττωμα ασφαλείας με την ονομασία TriangleDB εκμεταλλεύτηκε μέσω μιας εκστρατείας που ονομάζεται Operation Triangulation, η οποία στοχεύει τους υπαλλήλους της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Kaspersky.

Η ανάπτυξη του spyware είναι εντελώς κρυφή και δεν απαιτεί καμία ενέργεια από τον χρήστη“, έγραψε η Kaspersky σε μια ανάρτηση ιστολογίου νωρίτερα αυτό το μήνα.

Το λογισμικό κατασκοπείας μεταδίδει στη συνέχεια αθόρυβα πληροφορίες ιδιωτικών χρηστών σε απομακρυσμένους διακομιστές: εγγραφές μικροφώνου, φωτογραφίες από άμεσους αγγελιοφόρους, γεωγραφική τοποθεσία και δεδομένα σχετικά με μια σειρά από άλλες δραστηριότητες του κατόχου της μολυσμένης συσκευής.

Δείτε ακόμα: Apple: Ανοίγει το VisionOS για τους προγραμματιστές
ενημέρωση

Το δεύτερο σφάλμα επηρεάζει τη μηχανή περιήγησης της Apple WebKit και αυτό μπορεί να αποκαλυφθεί σε χρήστες με τη μορφή αυθαίρετης εκτέλεσης κώδικα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει την κλοπή δεδομένων ή την παραβίαση μιας συσκευής από κακόβουλους τρίτους.

Και τα δύο σφάλματα μπορεί να επηρεάσουν τους χρήστες των iPad και Mac. Η Apple θα κυκλοφορήσει επιδιορθώσεις ασφαλείας για όλες αυτές τις συσκευές.

Η Apple κυκλοφόρησε μια νέα ενημέρωση λογισμικού για το Apple Watch, η οποία προσφέρει νέες λειτουργίες στο smartwatch της. Η εταιρεία παρουσίασε το iOS 17, το τελευταίο της λειτουργικό σύστημα για κινητά, αλλά ακόμη δεν είναι διαθέσιμο σε ευρεία κλίμακα.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 17 θα ανακοινωθεί μαζί με το νέο iPhone τον Σεπτέμβριο. Η αναβάθμιση σε iOS 16 είναι διαθέσιμη για συσκευές που είναι στην αγορά για περισσότερο από δέκα χρόνια όπως το iPhone 6s και το Apple Watch Series 3.

Δείτε επίσης: Triangulation spyware: Η Apple διορθώνει zero-days που το επιτρέπουν

Για να ενημερώσουν οι κάτοχοι συσκευών Apple Watch, iPhone, iPad και Mac τις συσκευές τους, πρέπει να μεταβούν στην εφαρμογή “Ρυθμίσεις“, να επιλέξουν “Γενικά” και μετά “Ενημέρωση λογισμικού“. Στη συνέχεια, πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες που εμφανίζονται.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS