ΑρχικήinetΗ Proton κυκλοφορεί τον password manager Proton Pass

Η Proton κυκλοφορεί τον password manager Proton Pass

Λίγους μήνες μετά την παρουσίαση του Proton Pass, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από την υπηρεσία κρυπτογραφημένου ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Proton Mail, λανσάρει επίσημα τον password manager σε όλους. Υπενθυμίζεται ότι το Proton Pass είναι ένας end-to-end κρυπτογραφημένος password manager για ιδιώτες και οικογένειες (σύντομα).

Proton Pass

Όλοι πρέπει να χρησιμοποιούν έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης, καθώς σας βοηθά να χρησιμοποιείτε έναν διαφορετικό, εξελιγμένο κωδικό πρόσβασης για κάθε ιστότοπο και υπηρεσία στην οποία έχετε λογαριασμό. Με αυτόν τον τρόπο, όταν μια υπηρεσία υποστεί παραβίαση δεδομένων, οι διαδικτυακοί σας λογαριασμοί παραμένουν σχετικά ασφαλείς. Στη συνέχεια, μπορείτε να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας στον στοχευμένο ιστότοπο και να συνεχίσετε.

Υπάρχουν διάφορες επιλογές όσον αφορά τους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης. Ορισμένοι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης επιχειρηματικής ποιότητας, όπως το 1Password και το Dashlane, προσφέρουν πολλές δυνατότητες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αποθήκευσης εγγράφων και λήψης ειδοποιήσεων ασφαλείας όταν υπάρχει μια νέα παραβίαση δεδομένων που θα μπορούσε να σας επηρεάσει.

Τα προγράμματα περιήγησης στο Web, όπως ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox, διαθέτουν επίσης τους δικούς τους ενσωματωμένους διαχειριστές κωδικών πρόσβασης- είναι πιο περιορισμένοι από τα ειδικά προϊόντα, αλλά είναι δωρεάν. Τα λειτουργικά συστήματα της Apple (macOS, iOS κ.λπ.) προσφέρουν επίσης έναν ενσωματωμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης που λειτουργεί πολύ καλά για όσους αρέσκονται στο οικοσύστημα της Apple.

Δείτε επίσης: Google Password Manager: Θα προσθέτετε σημειώσεις στα password

Δοκιμάσαμε την beta έκδοση του Proton Pass και προσφέρει όλες τις βασικές λειτουργίες που θα περίμενε κανείς από έναν διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Είναι διαθέσιμο ως επέκταση του προγράμματος περιήγησης στην επιφάνεια εργασίας (Chrome, Firefox, Edge και Brave) και η εταιρεία διαθέτει επίσης εφαρμογές για κινητά για iOS και Android.

Κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο σε υπολογιστή, το Proton Pass αντικαθιστά τον προεπιλεγμένο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης στο πρόγραμμα περιήγησής σας. Για παράδειγμα, αν συνδεθείτε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, το Proton Pass θα σας ζητήσει να αποθηκεύσετε τα credentials σας στον password manager. Εάν δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό, το Proton Pass μπορεί να δημιουργήσει έναν μοναδικό κωδικό πρόσβασης για εσάς.

Στο iPhone, το Proton Pass μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη συμπλήρωση κωδικών πρόσβασης στο Safari και σε εφαρμογές κινητών τηλεφώνων. Οι συνδέσεις και οι κωδικοί σας συγχρονίζονται αυτόματα σε όλες τις συσκευές.

Δείτε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε το Firefox Password Manager;

Όλα όσα αποθηκεύετε στο Proton Pass είναι κρυπτογραφημένα από άκρο σε άκρο, συμπεριλαμβανομένων των κωδικών πρόσβασης (προφανώς), των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των διευθύνσεων URL και των σημειώσεων. Η ίδια η Proton δεν μπορεί να αποκρυπτογραφήσει τα δεδομένα χρήστη σας, καθώς δεν έχει το κλειδί χρήστη σας.

Πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS