ΑρχικήinetGoogle Iris: Τα γυαλιά Apple δεν θα αντιμετωπίσουν ανταγωνισμό τελικά

Google Iris: Τα γυαλιά Apple δεν θα αντιμετωπίσουν ανταγωνισμό τελικά

Παρόλο που το Vision Pro είναι πολύ δημοφιλές αυτή τη στιγμή, υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον μια συσκευή Apple Glasses να γίνει ένα ανάρπαστο wearable AR. Ωστόσο είναι γεγονός ότι η Apple επρόκειτο να αντιμετωπίσει ανταγωνισμό από ένα προϊόν της Google με την κωδική ονομασία Google Iris. Σύμφωνα όμως με μια νέα έκθεση η Google έχει εγκαταλείψει τη συσκευή.

Δείτε επίσης: Meta: Τα μελλοντικά της σχέδια για AR glasses και VR/MR headset
Google Iris

Η πρώτη αναφορά για το Project Iris έγινε περίπου πριν από 18 μήνες. Αυτό το προϊόν φαίνεται να είναι καλύτερο από τα Google Glass, που δεν είχαν και την καλύτερη απήχηση, γιατί μπορεί πραγματικά να φορεθεί από τους ανθρώπους.

Όταν η Google κυκλοφόρησε τα Google Glass, ένα ζευγάρι γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας (AR), ήταν τα πρώτα του είδους στη μεγάλη αγορά. Το 2013, μια συσκευή στο κόστος των 1.500 δολαρίων ήταν διαθέσιμη αρχικά για πώληση σε επιλεγμένους “Glass Explorers”. Ακολούθησε η ευρύτερη διανομή της την επόμενη χρονιά.

Δυστυχώς, η εταιρεία δεν κατάφερε να γίνει ποτέ δημοφιλής στους καταναλωτές. Η geeky σχεδίαση σε συνδυασμό με τις διαμάχες σχετικά με την ικανότητα εγγραφής βίντεο έκανε ακόμη και τους πιο φανατικούς λάτρεις της τεχνολογίας να απομακρυνθούν. Ως αποτέλεσμα, το 2015 η Google διέκοψε τις πωλήσεις στους καταναλωτές. Η εταιρεία επικεντρώθηκε στον κλάδο της επιχειρηματικής εστίασης και πούλησε δύο εκδόσεις Enterprise Editions. Ωστόσο, η εταιρεία αποφάσισε να αποσύρει αυτές τις εκδόσεις από την αγορά νωρίτερα φέτος.

Δείτε ακόμα: Lenovo Glasses T1: Μια μεγάλη οθόνη στην τσέπη σας

γυαλιά

Σύμφωνα με το Business Insider, η Google δεν αναπτύσσει αυτήν τη στιγμή τα δικά της έξυπνα γυαλιά, καθώς ακύρωσε το “Iris” στις αρχές του έτους. Το σχέδιο ήταν να δημιουργηθεί και να παρουσιαστεί το Iris ως ένα δικό της προϊόν.

Οι ειδικοί λένε πως οι ηγέτες της Google συνέχισαν να αλλάζουν τη στρατηγική για τα γυαλιά Iris κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής τους. Αυτό οδήγησε την ομάδα σε συνεχή αλλαγή πορείας, γεγονός που απογοήτευσε πολλούς υπαλλήλους.

Αυτή η απόφαση έγινε λόγω απολύσεων, ανακατατάξεων και αποχώρησης του Clay Bavor, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις προσπάθειες AR/VR και δούλευε στην εταιρεία επί 18 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση, η εταιρεία συνεχίζει να εργάζεται στην AR τεχνολογία, αλλά φαίνεται πως επικεντρώνεται πλέον στο λειτουργικό σύστημα και αφήνει άλλες επιχειρήσεις να αναλάβουν την παραγωγή του υλικού.

Δείτε επίσης: Ming-Chi Kuo: Τα Apple Glasses θα κυκλοφορήσουν το 2026-2027

Η Google εργάζεται στο AR και αναπαράγει το Android-OEM playbook για το νέο παράγοντα μορφής. Η έκθεση αναφέρει ότι η Google επικεντρώνεται στη δημιουργία πλατφορμών λογισμικού για την επαυξημένη πραγματικότητα, με σκοπό να χορηγήσει άδεια σε άλλους κατασκευαστές ακουστικών.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS