ΑρχικήinetApple Watch Ultra: Θα είναι το πρώτο που θα αποκτήσει οθόνη micro-LED

Apple Watch Ultra: Θα είναι το πρώτο που θα αποκτήσει οθόνη micro-LED

Περιμέναμε πολύ καιρό για το πρώτο Apple Watch με οθόνη micro-LED και φαίνεται ότι δεν θα κυκλοφορήσει σύντομα. Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά, δεν θα είμαστε σε θέση να δούμε την νέα τεχνολογία οθόνης πριν από την κυκλοφορία του Apple Watch Ultra το 2026.

Δείτε επίσης: Πώς να επαναφέρετε το Apple Watch εάν αντιμετωπίζετε σφάλματα

Apple Watch Ultra

Οι ελπιδοφόρες προβλέψεις άρχισαν το 2019, όταν υπονοήθηκε ότι η Apple θα μπορούσε να αρχίσει την αλλαγή από OLED σε micro-LED ήδη από το 2020 – κάτι που ωστόσο, δεν συνέβη.

Για να κατανοήσουμε τα micro-LED, πρέπει να ανακεφαλαιώσουμε τον οδικό χάρτη της Apple για την οθόνη, ο οποίος ξεκίνησε με IPS LCD με συμβατικό οπίσθιο φωτισμό.

Στη συνέχεια, η Apple εισήγαγε το IPS LCD με miniLED οπίσθιο φωτισμό στα μοντέλα iPad Pro και τώρα το χρησιμοποιεί και στα MacBooks. Αυτό το προϊόν επιτρέπει στα μαύρα να γίνουν πιο σκούρα και στα λευκά να γίνουν πιο φωτεινά, κάνοντας μια εντυπωσιακή διαφορά.

Δείτε ακόμα: Το Apple Watch Ultra 2 θα κυκλοφορήσει αυτό το φθινόπωρο;

micro-LED

Η τεχνολογία OLED χρησιμοποιείται όλο και περισσότερο σε μεγαλύτερες οθόνες, σταδιακά αντικαθιστώντας τη χρήση της σε μικρότερες οθόνες. Η Apple χρησιμοποίησε την τεχνολογία OLED για πρώτη φορά στο Apple Watch και στη συνέχεια την ενσωμάτωσε και στο iPhone, ξεκινώντας με το iPhone X. Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει χρησιμοποιήσει OLED οθόνες ούτε σε iPad ούτε σε MacBook. Ωστόσο, αναμένεται να κυκλοφορήσει iPad με OLED οθόνη στις αρχές του επόμενου έτους. Η τεχνολογία OLED προσφέρει χρώματα με πιο έντονη απόδοση και βαθύτερα μαύρα. Επιπλέον, είναι πιο αποδοτική στην κατανάλωση ενέργειας.

Το Micro-LED αποτελείται από μικροσκοπικά LED, τα οποία σχηματίζουν ολόκληρες συστοιχίες και αποτελούν κάθε στοιχείο pixel. Τα Micro-LED είναι εκατό φορές μικρότερα από τα κλασικά LED.

Δείτε επίσης: Apple Watch: Σώζει τη ζωή μιας κοπέλας ενώ κοιμόταν

Η επερχόμενη τεχνολογία παρέχει δύο βασικά πλεονεκτήματα σε σχέση με την OLED. Η προσφορά ενός βαθμού ελέγχου σημαίνει ότι η οθόνη προσφέρει ακόμη καλύτερη ποιότητα. Αυτό σημαίνει ότι το micro-LED χρησιμοποιεί ανόργανα υλικά και για αυτό δεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα μακροζωίας που μπορεί να αντιμετωπίσει η OLED που χρησιμοποιεί οργανικά υλικά.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS