ΑρχικήinetΤο Fairphone 4 έρχεται στις ΗΠΑ

Το Fairphone 4 έρχεται στις ΗΠΑ

Fairphone 4

Η Fairphone είναι ένας μοναδικός κατασκευαστής Android- προσφέρει ένα smartphone σχεδιασμένο για επισκευή, μεγάλους χρόνους υποστήριξης λογισμικού και μια επιλογή ανταλλακτικών που διατίθενται online. Ο ολλανδικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών έχει επικεντρωθεί ως επί το πλείστον μόνο στην ευρωπαϊκή αγορά και λέει ότι η ερώτηση “Πότε θα έρθει το Fairphone στις ΗΠΑ;” είναι μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που του κάνουν. Λοιπόν, δεν χρειάζεται να ρωτάτε πλέον! Η εταιρεία εισάγει επιτέλους το Fairphone 4 στις ΗΠΑ – με κάποιες επιφυλάξεις.

Δείτε επίσης: Το Xiaomi MIX Fold 3 έρχεται τον επόμενο μήνα, αλλά δεν θα πωληθεί παγκοσμίως

Η Fairphone εγκαινιάζει ένα “πιλοτικό” πρόγραμμα στις ΗΠΑ για την πώληση του Fairphone 4 στην Αμερική σε συνεργασία με την Murena, τον κύριο προγραμματιστή πίσω από τη διακλάδωση /e/ του Android. Η Murena πουλάει Fairphone στην Ευρώπη εδώ και λίγο καιρό, και έρχονται προ-φορτωμένα με το /e/ λειτουργικό σύστημα, αντί για το build του Android της Fairphone, και τώρα οι ΗΠΑ αποκτούν τη δυνατότητα. Το τηλέφωνο κοστίζει 599 δολάρια.

“Γνωρίζουμε, με βάση τα σχόλια που έχουμε λάβει, ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το Fairphone στις ΗΠΑ”. δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Fairphone Eva Gouwens στο δελτίο τύπου. “Ωστόσο, επί του παρόντος, η κύρια εστίασή μας είναι στην ευρωπαϊκή αγορά. Αυτή η συνεργασία με την OS είναι μια μεγάλη ευκαιρία για εμάς να πουλήσουμε πιλοτικά συσκευές στην αμερικανική αγορά με έναν μακροχρόνιο συνεργάτη και να μάθουμε περισσότερα για την αμερικανική αγορά”.

Πρόταση: Apple: Μειώνει την παραγωγή του AR headset Vision Pro;

Fairphone 4
Fairphone 4 επισκευή

Το /e/ είναι μια “πλήρως deGoogled”, “privacy by design” διακλάδωση του Android που εγκαταλείπει τις εφαρμογές και τις υπηρεσίες της Google για εναλλακτικές λύσεις που παρέχονται από το /e/. Αντί για το Play Store, έχετε το “App Lounge” γεμάτο από Android APKs και προοδευτικές εφαρμογές ιστού. Αντί για τις υπηρεσίες Google Play Services, έχετε την υλοποίηση του microG ανοιχτού κώδικα. Αντί για τους Χάρτες Google, θα έχετε το Magic Earth που βασίζεται στο OpenStreetMap, Τα δεδομένα του Cloud μπορούν να αποθηκευτούν στο cloud Murena που βασίζεται στο NextCloud, ή να φιλοξενηθούν από τον ίδιο τον χρήστη. Αν θέλατε απλώς ένα επισκευάσιμο τηλέφωνο, αυτό θα είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το κανονικό Android, αλλά προφανώς είναι επίσης δυνατό να προβάλλετε τα κανονικά, εγκεκριμένα από την Google builds του Android.

Για μια σύντομη ανακεφαλαίωση, το Fairphone 4 κυκλοφόρησε το 2021 με Qualcomm Snapdragon 750G SoC, 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου. Ακριβώς όπως και πριν από τις ημέρες των σφραγισμένων τηλεφώνων, το πίσω μέρος βγαίνει και η μπαταρία 3905 mAh είναι αφαιρούμενη από τον χρήστη. Ολόκληρο το τηλέφωνο έχει σχεδιαστεί για να είναι συναρμολογούμενο με επισκευάσιμα εξαρτήματα, καθώς η συστοιχία της κάμερας, το ηχείο, η θύρα USB-C, η οθόνη και το σώμα του τηλεφώνου είναι όλα μεμονωμένα εξαρτήματα. Κανονικά η Fairphone πωλεί τα εξαρτήματα στον ιστότοπό της για εύκολη επισκευή, αλλά για τις ΗΠΑ, μας είπαν ότι τα εξαρτήματα θα είναι διαθέσιμα μέσω της Murena. Εάν μεταβείτε στο διαδίκτυο και ενεργοποιήσετε την εγγύησή σας στο Fairphone.com/warranty, το τηλέφωνο έχει εγγύηση πέντε ετών.

Διαβάστε επίσης: Αποκαλύφθηκαν εικόνες του Pixel 8 Pro της Google

πηγή πληροφοριών: arstechnica.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS