ΑρχικήinetChatGPT: Για πρώτη φορά παρατηρείται μείωση στη χρήση του

ChatGPT: Για πρώτη φορά παρατηρείται μείωση στη χρήση του

ChatGPT μείωση

Μετά από μια δραματική άνοδο στη δημοτικότητα του ChatGPT στα τέλη του περασμένου έτους και στις αρχές του 2023, φαίνεται ότι το chatbot της OpenAI αρχίζει να “χάνει λίγο έδαφος”. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας Similarweb, τον περασμένο μήνα το mobile και desktop traffic στον ιστότοπο του ChatGPT μειώθηκε κατά 9,7% παγκοσμίως. Εάν τα δεδομένα της Similarweb είναι ακριβή, τότε μιλάμε για την πρώτη πτώση στη χρήση του ChatGPT. Επιπλέον, τον Ιούνιο, η Sensor Tower είδε επίσης τις λήψεις του iOS client του ChatGPT να μειώνονται, αφού κορυφώθηκαν νωρίτερα μέσα στον μήνα.

Δείτε επίσης: Urtopia: Ενσωματώνει το ChatGPT σε ηλεκτρικά ποδήλατα (e-bike)

Το μειωμένο ενδιαφέρον για το ChatGPT φαίνεται να είναι μέρος μιας γενικότερης τάσης του κλάδου. Οι αριθμοί της Similarweb δείχνουν ότι τους τελευταίους μήνες έχει μειωθεί γενικά το traffic στους ιστότοπους (για υπολογιστές και κινητές συσκευές) των Microsoft Bing, Google Bard και Character.AI. Η Microsoft, για παράδειγμα, είδε το traffic στη μηχανή αναζήτησής της να αυξάνεται μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου, όταν κυκλοφόρησε το Bing AI σε δημόσια προεπισκόπηση. Ωστόσο, από τότε και έπειτα, παρατηρείται σταθερή μείωση. Το traffic φαίνεται να έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν η Microsoft ανανεώσει το Bing γύρω από το GPT-4. Επιπλέον, η Similarweb είδε μια πτώση στο engagemnet που σχετίζεται με το ChatGPT, με τα λεπτά που ξοδεύουν οι χρήστες στην εφαρμογή, να είναι μειωμένα κατά 8,5% από τον Μάιο του 2023.

Δείτε επίσης: DeepMind: Το επόμενο chatbot της θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

Η εφημερίδα The Post υποστηρίζει ότι η πτώση της χρήσης του ChatGPT μπορεί να συνδέεται με το τέλος της σχολικής/ακαδημαϊκής χρονιάς. Καθώς οι περισσότεροι μαθητές/φοιτητές είναι σε διακοπές για το καλοκαίρι, πιθανώς δεν χρησιμοποιούν το ChatGPT για να γράψουν τις εργασίες τους. Επιπλέον, υπάρχουν εταιρείες όπως η Samsung που απαγορεύουν στους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν AI chatbots, λόγω του φόβου μιας πιθανής διαρροής δεδομένων.

Δείτε επίσης: ChatGPT: Πρόστιμο 5.000 $ σε δικηγόρους για ψευδείς παραπομπές

Όποιος κι αν είναι ο λόγος της πτώσης, η OpenAI πιθανότατα δεν αγχώνεται. Ο Διευθύνων Σύμβουλος Sam Altman είχε πει ότι η υπηρεσία κοστίζει στην OpenAI ένα μεγάλο ποσό για να λειτουργήσει.

Επιπλέον, το ChatGPT έχει φέρει επανάσταση στον κλάδο του AI και σίγουρα η δημοτικότητα δεν θα πέσει τόσο εύκολα.

Πηγή: www.engadget.com

Digital Fortress
Digital Fortresshttps://secnews.gr
Pursue Your Dreams & Live!
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS