ΑρχικήinetNetflix: Η AI green screen του λούζει τους ηθοποιούς με magenta

Netflix: Η AI green screen του λούζει τους ηθοποιούς με magenta

Netflix magenta green screen

Η διαδικασία του compositing, ή της τοποθέτησης ηθοποιών μπροστά από ένα φόντο που δεν υπάρχει στην πραγματικότητα, είναι τόσο παλιά όσο και η ίδια η κινηματογραφική παραγωγή. Το Netflix διαθέτει μια νέα τεχνική που βασίζεται στη μηχανική μάθηση για να κάνει μέρος της δύσκολης δουλειάς, αλλά απαιτεί φωτισμό των ηθοποιών σε ένα φανταχτερό ματζέντα. Για δεκαετίες η απλούστερη μέθοδος σύνθεσης ήταν το chroma keying, κατά το οποίο οι ηθοποιοί στέκονται μπροστά σε ένα έντονα χρωματισμένο φόντο που μπορεί εύκολα να αναγνωριστεί και να αντικατασταθεί με οτιδήποτε. Είναι εύκολο και φθηνό, αλλά υπάρχουν μερικά μειονεκτήματα, μεταξύ των οποίων προβλήματα με διαφανή αντικείμενα, λεπτές λεπτομέρειες όπως τα μαλλιά και οτιδήποτε άλλο έχει παρόμοιο χρώμα με το φόντο. Οι προσπάθειες αντικατάστασής του με πιο εξελιγμένες και ακριβές μεθόδους έχουν μαραζώσει.

Δείτε επίσης: Netflix: Χρήστες πιστεύουν ότι βρήκαν τρόπο να παρακάμψουν την απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού

Οι ερευνητές του Netflix προσπαθούν να βελτιώσουν το compositing με έναν συνδυασμό παλαιών και νέων τεχνικών. Η “Magenta Green Screen” παράγει εντυπωσιακά αποτελέσματα βάζοντας τους ηθοποιούς σε ένα σάντουιτς φωτισμού. Πίσω τους, έντονο πράσινο- μπροστά τους, ένα μείγμα κόκκινου και μπλε, δημιουργώντας δραματικά αντίθετα χρώματα. Η εμφάνιση που προκύπτει στο πλατό πιθανόν να κάνει ακόμα και τον πιο έμπειρο καλλιτέχνη του post-production να δειλιάσει. Αλλά η τεχνική είναι επίσης έξυπνη, καθώς κάνοντας το μπροστινό μέρος μόνο κόκκινο/μπλε και το φόντο μόνο πράσινο, απλοποιεί τη διαδικασία διαχωρισμού των δύο. Μια κανονική κάμερα που κανονικά θα κατέγραφε αυτά τα χρώματα, καταγράφει το κόκκινο, το μπλε και το άλφα. Αυτό καθιστά τα mattes που προκύπτουν εξαιρετικά ακριβή, χωρίς τα τεχνουργήματα που προκύπτουν από το να πρέπει να διαχωριστεί μια είσοδος πλήρους εύρους από ένα βασικό φόντο περιορισμένου εύρους.

Netflix magenta green screen

Η διαδικασία της σύνθεσης είναι πλέον εύκολη, αλλά η αποκατάσταση του πράσινου καναλιού στα θέματα με ματζέντα φωτισμό είναι δύσκολη. Μια “naïve” γραμμική προσέγγιση για την έγχυση πράσινου έχει ως αποτέλεσμα μια ξεπλυμένη, κιτρινωπή εμφάνιση. Η ομάδα εκπαίδευσε ένα μοντέλο μηχανικής μάθησης σε δικά της δεδομένα εκπαίδευσης, ουσιαστικά “δοκιμαστικές” λήψεις παρόμοιων σκηνών, αλλά με κανονικό φωτισμό. Στο νευρωνικό δίκτυο παρέχονται patches της εικόνας πλήρους εύρους για να συγκριθούν με τα φωτισμένα με ματζέντα, και αναπτύσσει μια διαδικασία για τη γρήγορη αποκατάσταση του πράσινου καναλιού που λείπει με πιο έξυπνο τρόπο από έναν απλό αλγόριθμο.

Πρόταση: Netflix: Η απαγόρευση κοινής χρήσης κωδικού αύξησε τις ακυρώσεις

Το χρώμα μπορεί να διορθωθεί καλά μετά τα γυρίσματα, αλλά ο φωτισμός για τους ηθοποιούς και το σκηνικό εξακολουθεί να αποτελεί ζήτημα. Οι ηθοποιοί δυσκολεύονται να δουλέψουν μπροστά σε μια πράσινη οθόνη. Στην εφημερίδα προτείνεται ο “χρονικός πολλαπλασιασμός” του φωτισμού, δηλαδή η γρήγορη ενεργοποίηση και απενεργοποίηση του ματζέντα/πράσινου φωτισμού. Αυτό τον κάνει να φαίνεται σταθερός. Ωστόσο, αυτό απαιτεί συγχρονισμό της κάμερας ώστε να καταγράφει φως μόνο όταν η σκηνή είναι ματζέντα. Πρέπει επίσης να ληφθούν υπόψη τα χαμένα καρέ για την κίνηση.

Netflix ML

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, αυτό είναι ακόμα πολύ πειραματικό. Αλλά είναι επίσης ένας ενδιαφέρων τρόπος να αντιμετωπιστεί ένα πανάρχαιο πρόβλημα στην παραγωγή μέσων ενημέρωσης με μια νέα, υψηλής τεχνολογίας προσέγγιση. Αυτό δεν θα ήταν εφικτό πριν από πέντε χρόνια, και ενώ μπορεί να υιοθετηθεί ή να μην υιοθετηθεί στο πλατό, αξίζει σαφώς να το δοκιμάσετε.

Διαβάστε επίσης: Netflix: Η οικονομική επιλογή με διαφημίσεις έχει 5 εκατομμύρια χρήστες

πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS