ΑρχικήSecurityMeduza malware: Ποιοι κινδυνεύουν από τον επικίνδυνο stealer;

Meduza malware: Ποιοι κινδυνεύουν από τον επικίνδυνο stealer;

Χρησιμοποιείτε Chrome, Edge, Brave, Sidekick, Opera ή Firefox για να περιηγηθείτε στον ιστό; Κάνετε χρήση του Discord, του Steam ή ενός πορτοφολιού κρυπτογράφησης; Είστε ο πρωταρχικός στόχος για το Meduza Stealer — ένα είδος κακόβουλου λογισμικού που ενέχει σοβαρό κίνδυνο προσωπικής και ψηφιακής ασφάλειας. Ο πρωταρχικός του σκοπός είναι να κλέψει πολύτιμα δεδομένα από τον υπολογιστή σας. Μιλάμε για διαπιστευτήρια σύνδεσης, στοιχεία πιστωτικής κάρτας και δεδομένα πορτοφολιού κρυπτονομισμάτων.

Δείτε επίσης: Εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου: Προσλαμβάνουν επαγγελματίες για την αντιμετώπιση αυξημένων απατών

Ας ρίξουμε μια πιο βαθιά ματιά στο πώς λειτουργεί το κακόβουλο λογισμικό.

Μόλις το Meduza Stealer διεισδύσει σε έναν υπολογιστή, αρχίζει να συλλέγει πληροφορίες. Βήμα 1: Έλεγχος GPS. Το Meduza δεν κλέβει δεδομένα από υπολογιστές που βρίσκονται στη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία, τη Γεωργία, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν, την Αρμενία, το Κιργιστάν, τη Μολδαβία ή το Τατζικιστάν.

Δεν βρίσκεστε σε μία από αυτές τις χώρες; Ωραία. Τώρα, είναι έτοιμο να συλλέξει λεπτομέρειες σχετικά με το σύστημα του υπολογιστή σας, τις οποίες στη συνέχεια χρησιμοποιεί για να αποσπάσει τα πολύτιμα δεδομένα σας. Οι κωδικοί πρόσβασης, τα στοιχεία καρτών και άλλα διαπιστευτήρια είναι ο στόχος του. Στη συνέχεια, όλες αυτές οι πληροφορίες επιστρέφουν στον επιτιθέμενο.

Δείτε επίσης: Η Razer διερευνά τους ισχυρισμούς περί παραβίασης δεδομένων

Μπορεί να κλέψει πληροφορίες από 19 διαχειριστές κωδικών πρόσβασης, 76 πορτοφόλια κρυπτογράφησης, 95 προγράμματα περιήγησης στο διαδίκτυο, καθώς και από τις εφαρμογές Discord και Steam.

Ο Meduza Stealer είναι γνωστό ότι είναι δύσκολο να εντοπιστεί. Μια διαδικασία που ονομάζεται obfuscation κρύβει τις δραστηριότητές του, καλύπτοντάς τες ουσιαστικά ώστε να φαίνονται ακίνδυνες ή αόρατες στο λογισμικό ασφαλείας του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιεί επίσης κρυπτογράφηση για την προστασία των κλεμμένων δεδομένων κατά τη μετάδοση πίσω στον επιτιθέμενο.

Είναι επίσης πολύ καλός στο να ξεγελάει το τυπικό λογισμικό προστασίας από ιούς. Ο Meduza Stealer αλλάζει και προσαρμόζεται μόλις εντοπιστεί, ώστε να μπορεί να περάσει κάτω από το ραντάρ. Το δωρεάν AV δεν πρόκειται να το κόψει.

Δείτε επίσης: Triada Malware: Μολύνει Android συσκευές μέσω ψεύτικου Telegram app

Πώς να προστατεύσετε τον εαυτό σας

Ναι, είναι δύσκολο, αλλά κάποια επαγρύπνηση και βασικά μέτρα ασφαλείας βοηθούν πολύ.

  • Οι τακτικές ενημερώσεις και επιδιορθώσεις του συστήματος μπορούν να διορθώσουν τυχόν ευπάθειες ασφαλείας που θα μπορούσε να έχει εκμεταλλευτεί το κακόβουλο λογισμικό.
  • Χρησιμοποιείτε πάντα έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA): Χρησιμοποιήστε 2FA για καλύτερη ασφάλεια όποτε είναι διαθέσιμος. Πατήστε ή κάντε κλικ εδώ για λεπτομέρειες σχετικά με το 2FA.
  • Χρησιμοποιήστε ισχυρούς και μοναδικούς κωδικούς πρόσβασης – Πατήστε ή κάντε κλικ εδώ για νέους κανόνες κωδικών πρόσβασης για την ασφάλεια των λογαριασμών σας.
  • Είναι ζωτικής σημασίας να έχετε ένα αξιόπιστο πρόγραμμα προστασίας από ιούς ενημερωμένο και εκτελούμενο σε όλες τις συσκευές σας ανά πάσα στιγμή.

Πηγή πληροφοριών: komando.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS