ΑρχικήinetΗ Google εργάζεται για το Google News indexing πρόβλημα

Η Google εργάζεται για το Google News indexing πρόβλημα

Το Google News λανσάρει ένα νέο design για υπολογιστές

Η Google επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ένα συνεχιζόμενο πρόβλημα με το indexing στο Google News που επηρεάζει όλους τους ιστότοπους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της επισκεψιμότητας από το Google News για πολλούς εκδότες. Η εταιρία εργάζεται για τον εντοπισμό της αιτίας και θα παρέχει ενημέρωση εντός 24 ωρών.

Δείτε επίσης: Google Calendar: Επιτρέπει στους χρήστες να κλείνουν paid appointments

Ένας εμπειρογνώμονας προϊόντων της εταιρίας δημοσίευσε μια ενημέρωση σε ένα Thread Βοήθειας Εκδοτών Google News λέγοντας: “Έλαβαν αναφορές σχετικά με αυτό το ζήτημα και αυτή τη στιγμή η ομάδα εργάζεται πάνω σε αυτό. Πρόκειται για ένα γνωστό ζήτημα που θα πρέπει σταδιακά να διορθωθεί. Σας ευχαριστούμε για την υπομονή και την κατανόησή σας, ενώ το ζήτημα επεξεργάζεται”.

Το πρόβλημα ήταν ότι ξεκινώντας γύρω στις 21 Ιουνίου περίπου, ορισμένοι εκδότες είδαν την επισκεψιμότητα και την ορατότητά τους στο Google News να μειώνεται σημαντικά. Το thread έχει την πρώτη του αναφορά μια εβδομάδα περίπου μετά την έναρξη του προβλήματος από έναν Γερμανό εκδότη, ο οποίος δήλωσε ότι η ορατότητά του στο News διακόπηκε στις 23 Ιουνίου.

Έκτοτε, δεκάδες άλλοι εκδότες ανέφεραν το ίδιο πρόβλημα.

Ακολουθούν ορισμένα διαγράμματα πτώσης της επισκεψιμότητας από το thread:

Google News visibility chart
Google News visibility chart

Ακολουθεί ένα διάγραμμα από το Twitter:

Google News visibility chart

Πρόταση: Το chatbot ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης της Google δοκιμάζεται ήδη σε νοσοκομεία

Σύμφωνα με τον Will Flannigan, τον SEO Editor της Wall Street Journal, είπε ότι “σχετίζεται με τα προβλήματα ορατότητας του Google News που ξεκίνησαν στα τέλη Ιουνίου. Ουσιαστικά, πολλοί εκδότες ειδήσεων είδαν την ορατότητά τους να πέφτει στα τάρταρα. Στις ΗΠΑ, τη θέση του πήρε το συνδικαλιστικό περιεχόμενο της Yahoo, εκτοξεύοντας στα ύψη την ορατότητα της Yahoo στο Google News”.

Ο Will το εντόπισε αυτό πριν από μερικές εβδομάδες, ακριβώς όταν ξεκίνησε, εδώ είναι το thread του στο Twitter για το θέμα τότε:

Στη συνέχεια, ο John Mueller της Google επιβεβαίωσε το θέμα προχθές το βράδυ:

Η εταιρία δημοσίευσε μια ενημέρωση που λέει ότι βρήκε το πρόβλημα και εργάζεται για τη διόρθωσή του γράφωντας: “Εντοπίσαμε το πρόβλημα με το indexing και δουλεύουμε πάνω σε μια διόρθωση. Η επόμενη ενημέρωση θα γίνει εντός 24 ωρών”.

Συζήτηση στο φόρουμ Google News Publisher Help Thread.

Διαβάστε επίσης: Πώς να χρησιμοποιήσετε τo picture-in-picture mode με το Google Meet

πηγή πληροφοριών:seroundtable.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS