ΑρχικήinetGoogle: Μήνυση για χρήση δεδομένων χρηστών στα εργαλεία AI της

Google: Μήνυση για χρήση δεδομένων χρηστών στα εργαλεία AI της

Tην Τρίτη, η Google δέχτηκε μήνυση σχετικά με την κλοπή δεδομένων από εκατομμύρια χρήστες χωρίς τη συναίνεσή τους και την παραβίαση των νόμων πνευματικών δικαιωμάτων, για την εκπαίδευση και ανάπτυξη των προϊόντων AI της.

Δείτε επίσης: Η Google εργάζεται για το Google News indexing πρόβλημα

Google

Την Τρίτη, το δικηγορικό γραφείο Clarkson κατέθεσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καλιφόρνια μια προτεινόμενη ομαδική αγωγή κατά της Google, της μητρικής εταιρείας Alphabet και της θυγατρικής εταιρείας DeepMind, σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη. Πριν από αυτήν τη μήνυση, η εταιρεία είχε υποβάλει μια παρόμοια μήνυση κατά του κατασκευαστή του ChatGPT OpenAI τον περασμένο μήνα.

Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η Google παρακολουθεί και αποθηκεύει μυστικά τα περιεχόμενα που δημιουργούν και διαμοιράζουν εκατομμύρια Αμερικανοί στο διαδίκτυο και τα χρησιμοποιεί για να εκπαιδεύσει τα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης της, όπως το chatbot Bard. Η καταγγελία υποστηρίζει ότι η Google έχει αποθηκεύσει σχεδόν όλα τα ψηφιακά μας δεδομένα, συμπεριλαμβανομένων δημιουργικών και γραπτών έργων, για να δημιουργήσει τα προϊόντα της τεχνολογίας AI.

Η Halimah DeLaine Prado του CNN, γενική σύμβουλος της Google, απέρριψε τους ισχυρισμούς της αγωγής ως «αβάσιμους». «Είμαστε ξεκάθαροι εδώ και χρόνια ότι χρησιμοποιούμε δεδομένα από δημόσιες πηγές – όπως πληροφορίες που δημοσιεύονται στον ανοιχτό ιστό και δημόσια σύνολα δεδομένων – για να εκπαιδεύσουμε τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης πίσω από υπηρεσίες όπως το Google Translate, υπεύθυνα και σύμφωνα με τις αρχές AI μας», DeLaine Prado είπε.

«Η αμερικανική νομοθεσία υποστηρίζει τη χρήση δημόσιων πληροφοριών για τη δημιουργία νέων ωφέλιμων χρήσεων και ανυπομονούμε να αντικρούσουμε αυτούς τους αβάσιμους ισχυρισμούς», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Δείτε ακόμα: Google Calendar: Επιτρέπει στους χρήστες να κλείνουν paid appointments

Μήνυση

Η καταγγελία αφορά την πολιτική απορρήτου της Google που ενημερώθηκε πρόσφατα. Σύμφωνα με την ανανεωμένη πολιτική, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί δημόσια προσβάσιμες πληροφορίες για την εκπαίδευση των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης της όπως το Bard.

Σε απάντηση μιας προηγούμενης αναφοράς της Verge σχετικά με την ενημέρωση, η εταιρεία είπε ότι η πολιτική της «είναι εδώ και καιρό διαφανής» σχετικά με αυτήν την πρακτική και «αυτή η τελευταία ενημέρωση απλώς διευκρινίζει ότι περιλαμβάνονται και νεότερες υπηρεσίες όπως η Bard».

Η λόγος για τη μήνυση είναι ότι μια νέα συλλογή εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης έχει προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες για την ικανότητά τους να δημιουργούν γραπτά έργα και εικόνες ως απάντηση στις οδηγίες των χρηστών. Η νέα τεχνολογία βασίζεται σε μεγάλα γλωσσικά μοντέλα τα οποία μπορούν να εκπαιδευτούν σε τεράστιους όγκους δεδομένων που βρίσκονται στο διαδίκτυο.

Κατά την επεξεργασία των δεδομένων, οι εταιρείες ελέγχουν νομικά ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και επίσης εξετάζουν τη χρήση προσωπικών και ευαίσθητων δεδομένων από χρήστες, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών, σύμφωνα με την αγωγή.

Δείτε επίσης: Το chatbot ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης της Google δοκιμάζεται ήδη σε νοσοκομεία

Ενώ οι χρήστες μπορεί να αποδέχονται ότι τα δεδομένα τους χρησιμοποιούνται για διαφημίσεις αναζήτησης και στοχευμένες διαφημίσεις, η χρήση των πληροφοριών τους για εκπαίδευση τεχνητής νοημοσύνης είναι κάτι που δεν μπορούσαν να προβλέψουν. Εκτός από την αναζήτηση ασφαλιστικών μέτρων για το πάγωμα της εμπορικής πρόσβασης και την ανάπτυξη των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης της Google, η μήνυση απαιτεί απροσδιόριστες ζημιές και χρηματική αποζημίωση για άτομα των οποίων τα δεδομένα φέρεται ότι υπέστησαν κατάχρηση.

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS