ΑρχικήSecurityΤο 20% των επιθέσεων malware παρακάμπτει την antivirus προστασία

Το 20% των επιθέσεων malware παρακάμπτει την antivirus προστασία

Το 20% των επιθέσεων malware παρακάμπτει την antivirus προστασία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 20% όλων των καταγραφών malware που ανακτήθηκαν είχε εγκατεστημένο ένα πρόγραμμα antivirus κατά τη στιγμή της επιτυχούς εκτέλεσης του κακόβουλου λογισμικού- ωστόσο, αυτές οι λύσεις όχι μόνο δεν απέτρεψαν την επίθεση, αλλά δεν είχαν και την αυτοματοποιημένη ικανότητα να προστατεύσουν από τυχόν κλεμμένα δεδομένα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Ισραηλινοί χάκερς της Intellexa δρούσαν υπό την προστασία της ΕΥΠ

Δείτε επίσης: Οι hackers APT29 δελεάζουν διπλωμάτες με διαφημίσεις αυτοκινήτων – Σε κίνδυνο και Έλληνες διπλωμάτες

Παρά την ασφάλεια που προσφέρει ένα καλό αντι-ιικό πρόγραμμα, οι κακόβουλοι λογισμικοί εξακολουθούν να βρίσκουν τρόπους να την παρακάμπτουν. 

“Το να υποτιμάς την ικανότητα των hackers να παρακάμπτουν την ασφάλεια, είναι σαν να παίζεις με την φωτιά.”

  • Το malware εξελίσσεται: Τα νέα είδη malware είναι πιο εξελιγμένα και ικανά να παρακάμπτουν την αντι-ιική προστασία.
  • Οι επιθέσεις είναι πιο συχνές: Οι επιθέσεις malware γίνονται ολοένα και πιο συχνές, αυξάνοντας την πιθανότητα να πέσετε θύμα.

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε πως τα antivirus είναι μόνο ένα εργαλείο στην ασφάλεια των ψηφιακών μας συσκευών. Πρέπει να λαμβάνουμε συνεχώς μέτρα για να προστατευόμαστε από τις απειλές του διαδικτύου.

Πώς τα malware παρακάμπτουν την antivirus προστασία; 

Πολλές φορές, το malware είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να μπορεί να “κρυφτεί” από τα antivirus. Οι επιθέτες εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες των συστημάτων ασφαλείας, ώστε να μπορούν να εισάγουν το malware χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. 

Οι συνέπειες της παράκαμψης της antivirus προστασίας 

Όταν το malware παρακάμπτει την antivirus προστασία, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ζημιές στη συσκευή σας. Αυτό μπορεί να σημαίνει απώλεια δεδομένων, κλοπή πληροφοριών, ή ακόμη και τον πλήρη έλεγχο της συσκευής από τον επιτιθέμενο.

Δείτε επίσης: Οι επιθέσεις USB drive malware αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2023

Πώς μπορείτε να προστατευθείτε; 

Παρόλο που τα antivirus μπορεί να μην είναι απόλυτα αποτελεσματικά, αποτελούν ένα σημαντικό μέρος της ασφάλειας των ψηφιακών μας συσκευών. Επιπλέον, η ενημέρωση και η εκπαίδευση είναι κρίσιμη για την αποφυγή των επιθέσεων malware.

Με αυτόν τον αγώνα για ορατότητα και μια ολοκληρωμένη απάντηση, υπάρχει σαφής ανάγκη για τις ομάδες ασφαλείας να εφαρμόσουν μια πιο ισχυρή προσέγγιση αποκατάστασης μετά τη μόλυνση με επίκεντρο την ταυτότητα, ώστε να διαταράξουν τους εγκληματίες πριν μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τα δεδομένα για να βλάψουν περαιτέρω την επιχείρηση.

Το κλειδί σε αυτό το πλαίσιο είναι η ενίσχυση της υπάρχουσας αντίδρασης στη μόλυνση από κακόβουλο λογισμικό με βήματα για την επαναφορά των εκτεθειμένων διαπιστευτηρίων και την ακύρωση των ενεργών  sessions που έχουν παραβιαστεί από τους infostealers.

Πηγή πληροφοριών: helpnetsecurity.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS