ΑρχικήinetΤο Microsoft Office λαμβάνει ένα νέο default font

Το Microsoft Office λαμβάνει ένα νέο default font

Η Microsoft ενημερώνει επιτέλους την προεπιλεγμένη γραμματοσειρά (default font) στις εφαρμογές του Office, όπως το Word, το Excel και το Outlook, μετά από δεκαπέντε χρόνια, σε μια κίνηση που ελπίζει να αναβαθμίσει και να βελτιώσει την εμπειρία του λογισμικού Office.

Το Microsoft Office λαμβάνει ένα νέο default font

Οι σχεδιαστές της εταιρείας ανακοίνωσαν το 2021 ότι αναζητείται μια νέα γραμματοσειρά που θα αντικαταστήσει τελικά την Calibri, η οποία χρησιμοποιείται από το 2007.

Τώρα, η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι η νέα γραμματοσειρά, Aptos, θα αναλάβει τη θέση της Calibri, αλλά ίσως χρειαστεί να περιμένετε αρκετούς μήνες μέχρι να παρατηρήσετε τις αλλαγές.

Αντίο Calibri, καλωσόρισες Aptos!

Από τις πέντε νέες γραμματοσειρές που διαλέχθηκαν και στη συνέχεια προστέθηκαν στην πτυσσόμενη επιλογή γραμματοσειρών – Bierstadt, Grandview, Seaford, Skeena και Tenorite – αποφασίστηκε ότι η Bierstadt θα γινόταν η νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά.

Ο σχεδιαστής Steve Matteson μετονόμασε αργότερα τη γραμματοσειρά σε “Aptos” από μια πόλη στη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας – μια περιοχή γνωστή για τα ποικίλα τοπία της, όπως η ομίχλη, οι παραλίες, τα δέντρα redwood και τα βουνά. Ο Matteson δηλώνει ότι η ευελιξία του Aptos αντικατοπτρίζει αυτή την ποικιλομορφία του εδάφους.

Η Aptos ανήκει στην οικογένεια γραμματοσειρών sans serif -μια οικογένεια γνωστή για τα απλά γράμματα, τις ομοιόμορφες γραμμές και την αναγνωσιμότητά της- και ελπίζεται ότι θα κάνει τις υπηρεσίες της Microsoft πιο προσιτές. Νέα θέματα, χρώματα και φόντα πρόκειται επίσης να καταφθάσουν, καθώς η εταιρεία επιδιώκει επίσης να βελτιώσει τη συμμετοχικότητα.

Οι χρήστες του Word, του Outlook, του PowerPoint και του Excel είναι όλοι έτοιμοι να αποκτήσουν πρόσβαση στη νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά, αλλά η Microsoft λέει ότι αυτή θα είναι μια σταδιακή διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες. Η σχεδιαστική ομάδα θέλει επίσης να τονίσει ότι, όπως οι Calibri, Times New Roman και Arial, η Aptos δεν θα είναι υποχρεωτική και οι χρήστες θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν από δεκάδες άλλες γραμματοσειρές, συμπεριλαμβανομένων των επιλαχόντων που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Πηγή πληροφοριών: techradar.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://www.secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS