ΑρχικήSecurityΟ χάκερ του GTA 6 κατηγορείται για εκβιασμό της Rockstar

Ο χάκερ του GTA 6 κατηγορείται για εκβιασμό της Rockstar

GTA 6

Ο έφηβος που συνελήφθη για το hack του Grand Theft Auto 6 κατηγορείται ότι εκβίαζε τη Rockstar για τον κώδικα του παιχνιδιού.

Δείτε επίσης: GTA Online: Θα λάβει αρκετές αλλαγές στο San Andreas Update

Όπως αναφέρει το Reuters, για τον εν λόγω έφηβος, Arion Kurtaj, οι εισαγγελείς δήλωσαν σε δικαστήριο του Λονδίνου ότι φέρεται να απείλησε τη Rockstar ότι θα δημοσιοποιήσει τον κώδικα του επερχόμενου sequel του Grand Theft Auto. Προφανώς έστειλε την εν λόγω απειλή μέσω ενός μηνύματος Slack που στάλθηκε σε όλο το προσωπικό της Rockstar. Το hack της Rockstar συνέβη λίγες ημέρες αφότου ο Kurtaj φέρεται επίσης να χάκαρε τις εταιρείες Revolut και Uber. Ο Kurtaj κατηγορείται για 12 αδικήματα, τα οποία περιλαμβάνουν τρεις κατηγορίες εκβιασμού, δύο κατηγορίες απάτης και έξι κατηγορίες βάσει του νόμου περί κατάχρησης υπολογιστών (Computer Misuse Act). Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι ψυχίατροι έχουν εκτιμήσει ότι δεν είναι σε θέση να δικαστεί.

Λόγω της εν λόγω αξιολόγησης, οι ένορκοι θα καταλήξουν απλώς σε μια απόφαση σχετικά με το αν διέπραξε τις φερόμενες πράξεις και όχι στο αν είναι ένοχος ή αθώος. Ο Kurtaj κατηγορείται επίσης ότι εκβίαζε τον πάροχο ευρυζωνικών υπηρεσιών BT και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας EE μαζί με έναν 17χρονο που δεν μπορεί να κατονομαστεί. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, οι δύο ήταν “βασικοί παίκτες” της Lapsus$, μιας ομάδας χάκερ.

Πρόταση: Υπάρχει περίπτωση το “GTA 6” να κυκλοφορήσει σύντομα;

GTA

Η διαρροή του GTA 6 εμφανίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο, παρουσιάζοντας πολλά πλάνα και στιγμιότυπα οθόνης από το υπό ανάπτυξη παιχνίδι. Αυτά που παρουσιάστηκαν έμοιαζαν με την τυπική υπόθεση του GTA και ταίριαζαν με μια έκθεση για το παιχνίδι από τις αρχές του έτους. Η Rockstar επιβεβαίωσε επίσης ότι οι διαρροές ήταν όντως αληθινές, σημειώνοντας ότι εξακολουθεί να σχεδιάζει “να σας παρουσιάσει σωστά αυτό το επόμενο παιχνίδι όταν θα είναι έτοιμο”.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τις αναφορές για το παιχνίδι, δεν είναι πολλά γνωστά για τον τίτλο, πόσο μάλλον για τις πλατφόρμες στις οποίες μπορεί να κυκλοφορήσει. Υπάρχει πιθανότητα να κυκλοφορήσει ήδη από το επόμενο έτος, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

Διαβάστε επίσης: Διαγραφή GTA λογαριασμών από παίχτες που «κλέβουν»

πηγή πληροφοριών: vg247.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS