ΑρχικήsecurityΜια κομητεία του Wisconsin αντιμετωπίζει μια σοβαρή επίθεση ransomware

Μια κομητεία του Wisconsin αντιμετωπίζει μια σοβαρή επίθεση ransomware

Μια κομητεία του Wisconsin αντιμετωπίζει μια “καταστροφική αποτυχία λογισμικού” και μια πόλη της Καλιφόρνιας έχει κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ransomware.

Το Ransomware συνεχίζει να ταλαιπωρεί τις περιφερειακές κυβερνήσεις στις ΗΠΑ, με την κομητεία του Wisconsin να ανακοινώνει μια “καταστροφική software-αποτυχία” μετά από μια υποτιθέμενη επίθεση ransomware LockBit και μια πόλη της Καλιφόρνιας να κηρύσσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης για ένα περιστατικό στον κυβερνοχώρο που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

Οι κυβερνητικές υπηρεσίες στην κομητεία Langlade του βόρειου Wisconsin κοινοποίησαν επείγοντα μηνύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 11 Ιουλίου, προειδοποιώντας ότι αντιμετώπιζαν σοβαρές τεχνολογικές βλάβες. Τα προβλήματα δεν αποδόθηκαν σε κυβερνοεπίθεση, αλλά η ομάδα LockBit ransomware πρόσθεσε την κομητεία στον κατάλογο των θυμάτων της αυτό το Σαββατοκύριακο, απειλώντας να διαρρεύσει όλα τα δεδομένα που είχαν κλαπεί από την κυβέρνηση έως την 1η Αυγούστου.

Το LockBit ransomware χρησιμοποιεί διάφορες στρατηγικές για να επιτεθεί στους στόχους του. Χρησιμοποιεί ανεπιθύμητα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, software exploits, social engineering και κακόβουλες λήψεις για να μολύνει ένα δίκτυο. Μόλις το LockBit αποκτήσει είσοδο σε ένα σύστημα, χρησιμοποιεί εξελιγμένους αλγόριθμους κρυπτογράφησης για την κρυπτογράφηση αρχείων και την απαίτηση πληρωμής λύτρων. Η επίθεση Lockbit ξεκινά με την απόκτηση πρόσβασης σε έναν διακομιστή εκμεταλλευόμενοι τα τρωτά σημεία ασφαλείας και καθιστώντας τον αρκετά αδύναμο ώστε να εισαγάγει κακόβουλο λογισμικό.

Οι ειδοποιήσεις κοινοποιήθηκαν από το Τμήμα Υγείας της κομητείας Langlade, τη Διαχείριση Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Langlade και το αστυνομικό τμήμα της έδρας της κομητείας Antigo.

Οι επιθέσεις ransomware LockBit έχουν αυξηθεί σε συχνότητα και ένταση από την πρώτη παρατήρησή του το 2019. Οι κυβερνοεγκληματίες έχουν χρησιμοποιήσει αυτό το ransomware για να στοχεύσουν μεγάλους οργανισμούς, προκαλώντας σημαντικές απώλειες και κλοπή δεδομένων. Η κατανόηση του LockBit ransomware, του μηχανισμού λειτουργίας του και των μέτρων πρόληψης μπορεί να σας βοηθήσει να προστατεύσετε τα δεδομένα και τα συστήματά σας από αυτήν τη σημαντική απειλή στον κυβερνοχώρο.

Η λήψη προληπτικών βημάτων, όπως η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας των κρίσιμων δεδομένων σας, η έγκαιρη ενημέρωση του λογισμικού σας και η εκπαίδευση του προσωπικού σας σχετικά με τις πρακτικές ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη πιθανών επιθέσεων στον κυβερνοχώρο. Λάβετε, λοιπόν, τα απαραίτητα μέτρα και μείνετε προστατευμένοι.

Πηγή πληροφοριών: therecord.media

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS