ΑρχικήinetΗ Google περιορίζει την πρόσβαση ορισμένων υπαλλήλων στο internet για να μειώσει...

Η Google περιορίζει την πρόσβαση ορισμένων υπαλλήλων στο internet για να μειώσει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων

Η Google περιορίζει την πρόσβαση ορισμένων υπαλλήλων στο internet για να μειώσει τον κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων.

Η Google ανακοίνωσε την Τετάρτη την έναρξη ενός νέου πιλοτικού προγράμματος στο οποίο ορισμένοι υπάλληλοι θα περιορίζονται σε desktop χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο, όπως έμαθε το CNBC.

Δείτε επίσης: Η καμπάνια κλοπής Cloud Credential της TeamTNT στοχεύει τώρα το Azure και το Google Cloud

Η εταιρεία επέλεξε αρχικά περισσότερους από 2.500 υπαλλήλους για να συμμετάσχουν- ωστόσο, αφού έλαβε feedback, αναθεώρησε το πιλοτικό πρόγραμμα ώστε να επιτρέψει στους υπαλλήλους να εξαιρεθούν και το άνοιξε σε εθελοντές. Η εταιρεία θα απενεργοποιήσει την πρόσβαση στο διαδίκτυο στους επιλεγμένους υπολογιστές γραφείου, εκτός από τα εσωτερικά εργαλεία που βασίζονται στο διαδίκτυο και τους ιστότοπους που ανήκουν στην Google, όπως το Google Drive και το Gmail. Ορισμένοι εργαζόμενοι που χρειάζονται το διαδίκτυο για τη δουλειά τους θα είναι η εξαίρεση, αναφέρει η εταιρεία.

Δείτε επίσης: Το Google Chat αποκτά hyperlink support

Ορισμένοι υπάλληλοι δεν έχουν επίσης πρόσβαση root, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούν να εκτελέσουν διοικητικές εντολές ή να κάνουν πράγματα όπως η εγκατάσταση λογισμικού.

Η Google εφαρμόζει ένα πρόγραμμα για τη μείωση του κινδύνου κυβερνοεπιθέσεων, σύμφωνα με εσωτερικό υλικό. “Οι Googlers είναι συχνός στόχος επιθέσεων”, αναφέρει μια εσωτερική περιγραφή που είδε το CNBC. Εάν η συσκευή ενός υπαλλήλου της Google παραβιαστεί, οι επιτιθέμενοι μπορεί να έχουν πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών και κώδικα infrastructure, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ένα σημαντικό περιστατικό και να μειώσει την εμπιστοσύνη των χρηστών, προστίθεται στην περιγραφή.

Η απενεργοποίηση των περισσότερων συνδέσεων στο διαδίκτυο εξασφαλίζει ότι οι επιτιθέμενοι δεν μπορούν εύκολα να εκτελέσουν αυθαίρετο κώδικα από απόσταση ή να κλέψουν δεδομένα, εξηγεί η περιγραφή.

Δείτε επίσης: Οι υποτιθέμενες προδιαγραφές του Google Pixel 8 Pro διέρρευσαν στο Twitter

Το πρόγραμμα κυκλοφορεί καθώς οι εταιρείες αντιμετωπίζουν όλο και πιο εξελιγμένες κυβερνοεπιθέσεις. Έρχεται επίσης καθώς η Google, η οποία ετοιμάζει μια εταιρική ανάπτυξη διαφόρων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, προσπαθεί να βελτιώσει την ασφάλειά της. Η εταιρεία προσπαθεί όλο και περισσότερο τους τελευταίους μήνες να περιορίσει τις διαρροές.

Πηγή πληροφοριών: cnbc.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS