ΑρχικήHow ToLLaMA 2: Πώς να χρησιμοποιήσετε το chatbot της Meta

LLaMA 2: Πώς να χρησιμοποιήσετε το chatbot της Meta

Meta LLaMA 2

Η Meta, η μητρική εταιρεία του Facebook, εγκαινίασε το LLaMA 2, ένα μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) ανοιχτού κώδικα που έχει ως στόχο να αμφισβητήσει τις περιοριστικές πρακτικές των μεγάλων τεχνολογικών ανταγωνιστών. Σε αντίθεση με τα ιδιόκτητα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης που λανσάρονται από την Google, το OpenAI και άλλους, η Meta δημοσιεύει ελεύθερα τον κώδικα και τα δεδομένα που βρίσκονται πίσω από το LLaMA 2, ώστε οι ερευνητές παγκοσμίως να μπορούν να βασιστούν και να βελτιώσουν την τεχνολογία. Ο διευθύνων σύμβουλος της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, πιστεύει ότι το λογισμικό ανοικτού κώδικα οδηγεί στην καινοτομία και βελτιώνει την ασφάλεια και την προστασία. Ο χαρακτήρας του LLaMA 2 με ανοιχτό κώδικα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ταχεία πρόοδο στην τεχνητή νοημοσύνη.

Δείτε επίσης: Meta: Το AI ανοιχτού κώδικα της χρησιμοποιείται για sex chatbots

Το LLaMA 2 είναι μια ανοιχτή πρόκληση για το ChatGPT του OpenAI και το Bard της Google.

Το LLaMA 2 είναι ένα γλωσσικό μοντέλο που διατίθεται σε τρία μεγέθη: 7 δισεκατομμύρια, 13 δισεκατομμύρια και 70 δισεκατομμύρια παραμέτρους. Εκπαιδεύεται με τη χρήση ενισχυτικής μάθησης από ανθρώπινη ανατροφοδότηση (RLHF), μαθαίνοντας από τις προτιμήσεις και τις αξιολογήσεις των ανθρώπινων εκπαιδευτών τεχνητής νοημοσύνης. Αυτό διαφέρει από δημοφιλείς εναλλακτικές λύσεις, όπως το ChatGPT, το οποίο χρησιμοποίησε επιτηρούμενη λεπτομερή ρύθμιση, μαθαίνοντας από επισημασμένα δεδομένα που παρέχονται από ανθρώπινους σχολιαστές.

Πώς να αποκτήσετε πρόσβαση και να χρησιμοποιήσετε το LLaMA 2

Λόγω της φύσης του ανοιχτού κώδικα, υπάρχουν πολλοί τρόποι αλληλεπίδρασης με το LLaMA 2. Εδώ θα βρείτε μερικούς από τους ευκολότερους τρόπους πρόσβασης και πειραματισμού με το LLaMA 2 τώρα:

1.Αλληλεπιδράστε με το Chatbot Demo

Ο ευκολότερος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε το LLaMA 2 είναι να επισκεφθείτε το llama2.ai, ένα demo μοντέλου chatbot που φιλοξενείται από την Andreessen Horowitz. Μπορείτε να κάνετε ερωτήσεις στο μοντέλο για οποιοδήποτε θέμα σας ενδιαφέρει ή να ζητήσετε δημιουργικό περιεχόμενο χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες προτροπές. Για παράδειγμα, μπορείτε να ρωτήσετε “Ποιος είναι ο πρόεδρος της Γαλλίας;” ή “Γράψτε ένα ποίημα για την αγάπη”. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε τη λειτουργία συνομιλίας μεταξύ ισορροπημένης, δημιουργικής και ακριβούς, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε και να αρχίσετε να τεστάρετε το νέο μοντέλο.

2. Κατεβάστε τον κώδικα LLaMA 2

Αν θέλετε να τρέξετε το LLaMA 2 στο δικό σας μηχάνημα ή να τροποποιήσετε τον κώδικα, μπορείτε να το κατεβάσετε απευθείας από το Hugging Face, μια κορυφαία πλατφόρμα για την ανταλλαγή μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης. Θα χρειαστείτε έναν λογαριασμό Hugging Face και τις απαραίτητες βιβλιοθήκες και εξαρτήσεις για να εκτελέσετε τον κώδικα. Μπορείτε να βρείτε τις οδηγίες εγκατάστασης και την τεκμηρίωση στο αποθετήριο του LLaMA 2.

Πρόταση: Η OpenAI μπορεί να κυκλοφορήσει ένα μοντέλο AI ανοιχτού κώδικα

3. Πρόσβαση μέσω του Microsoft Azure

Μια άλλη επιλογή πρόσβασης στο LLaMA 2 είναι μέσω του Microsoft Azure, μιας υπηρεσίας υπολογιστικού cloud που προσφέρει διάφορες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης. Μπορείτε να βρείτε το LLaMA 2 στον κατάλογο μοντέλων AI του Azure, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε, να αναπτύξετε και να διαχειριστείτε μοντέλα AI. Θα χρειαστείτε λογαριασμό και συνδρομή στο Azure για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία. Αυτή η μέθοδος συνιστάται για πιο προχωρημένους χρήστες.

4. Πρόσβαση μέσω του Amazon SageMaker JumpStart

Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε και να αναπτύξετε το LLaMA 2 μέσω του Amazon SageMaker JumpStart, ενός δημοφιλούς κόμβου για αλγορίθμους, μοντέλα και λύσεις. Το SageMaker JumpStart απλοποιεί τη διαδικασία δημιουργίας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης μοντέλων μηχανικής μάθησης (ML) με λίγα μόνο κλικ. Θα χρειαστείτε λογαριασμό και συνδρομή Amazon Web Services για να χρησιμοποιήσετε αυτή την υπηρεσία. Πρόκειται για μια άλλη μέθοδο που συνιστάται για προχωρημένους χρήστες και προγραμματιστές.

5. Δοκιμάστε μια παραλλαγή στο llama.perplexity.ai

Το Perplexity.ai είναι ένας ανιχνευτής ιστού που χρησιμοποιεί ML για να παράγει γενικές απαντήσεις στα ερωτήματά σας και στη συνέχεια προσφέρει μια σειρά από συνδέσμους ιστοτόπων. Το Llama.perplexity.ai συνδυάζει τη δύναμη του LLaMA 2 και του Perplexity.ai για να σας παρέχει γενικές απαντήσεις και σχετικούς συνδέσμους σε ερωτήματα που χρησιμοποιούν το νέο μοντέλο για την τροφοδοσία των απαντήσεών του. Για να το χρησιμοποιήσετε, επισκεφθείτε το llama.perplexity.ai και πληκτρολογήστε ένα ερώτημα στο πλαίσιο αναζήτησης. Θα δείτε μια σύντομη απάντηση από το LLaMA 2 ακολουθούμενη από έναν κατάλογο συνδέσμων που μπορείτε να εξερευνήσετε περαιτέρω.

Διαβάστε επίσης: Databricks: Δημιούργησε ένα AI chatbot ανοιχτού κώδικα!

πηγή πληροφοριών:venturebeat.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS