ΑρχικήHow ToΠώς να κάνετε format μια μονάδα USB σε FAT32 στα Windows

Πώς να κάνετε format μια μονάδα USB σε FAT32 στα Windows

Το format της μονάδας flash USB με το σύστημα αρχείων FAT32 είναι τόσο εύκολο όσο η επιλογή μερικών ρυθμίσεων ή η εκτέλεση μιας εντολής στον υπολογιστή σας με Windows 11 ή Windows 10. Θα σας δείξουμε και τους δύο τρόπους για να ολοκληρώσετε την εργασία, ώστε ο δίσκος σας να γίνει format στη μορφή που προτιμάτε.

usb format

Προειδοποίηση!

Το format της μονάδας σας με οποιοδήποτε σύστημα αρχείων διαγράφει όλα τα δεδομένα που είναι αποθηκευμένα στη μονάδα. Βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών αρχείων σας προτού προχωρήσετε στη νέα μορφοποίηση της μονάδας δίσκου σας.

Δείτε επίσης: Οδηγός: Πώς να κάνετε format σε ένα κλειδωμένο USB drive

Θα πρέπει να κάνετε format το USB Flash Drive σας με FAT32;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να κάνετε format τη μονάδα δίσκου σας σε μορφή FAT32. Ο πιο συνηθισμένος είναι ότι η μονάδα σας θα λειτουργεί με πολύ περισσότερες συσκευές απ’ ό,τι αν είχε διαμορφωθεί σε άλλη μορφή αρχείων, π.χ. NTFS. Σχεδόν όλες οι συσκευές υποστηρίζουν τη μορφή FAT32.

Ένα καλό παράδειγμα εδώ είναι ότι μπορείτε να προσθέσετε δεδομένα στο δίσκο σας από το Mac σας, αν ο δίσκος σας είχε διαμορφωθεί σε FAT32. Δεν μπορείτε να το κάνετε αυτό με μια μονάδα δίσκου διαμορφωμένη σε NTFS.

Ενώ υπάρχουν πλεονεκτήματα στη χρήση της μορφής FAT32, υπάρχουν και μερικά μειονεκτήματα. Δεν μπορείτε να αποθηκεύσετε ένα μεμονωμένο αρχείο μεγαλύτερο από 4 GB σε μια μονάδα δίσκου με μορφοποίηση FAT32. Επίσης, οι ενσωματωμένες επιλογές γραφικού format στα Windows σάς επιτρέπουν να διαμορφώσετε τις μονάδες σας σε FAT32 μόνο αν η χωρητικότητά τους είναι 32 GB ή μικρότερη. (Ωστόσο, υπάρχει μια μέθοδος από τη γραμμή εντολών και μια εφαρμογή τρίτου κατασκευαστή για να κάνετε format δίσκους μεγαλύτερους από 32 GB σε μορφή FAT32).

Πώς να κάνετε format τον Thumb Drive σας σε FAT32

Χρησιμοποιώντας την Εξερεύνηση αρχείων

Για να κάνετε format μια μονάδα δίσκου σε μορφή FAT32 με την Εξερεύνηση αρχείων, πρώτα συνδέστε τη μονάδα δίσκου στο Windows PC σας. Στη συνέχεια, ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων πατώντας Windows+E.

file explorer format

Στην Εξερεύνηση αρχείων, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα δίσκου σας και επιλέξτε “Format “.

Ανοίγει ένα παράθυρο ” Format “. Εδώ, κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο μενού “File System” και επιλέξτε “FAT32”. Προαιρετικά, ρυθμίστε άλλες επιλογές. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί “Έναρξη”.

Με τη Διαχείριση δίσκων

Η Διαχείριση δίσκων είναι ένα άλλο γραφικό εργαλείο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να κάνετε format τους δίσκους σας. Για να το χρησιμοποιήσετε για το USB flash drive σας, κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο του μενού “Έναρξη” και επιλέξτε “Διαχείριση δίσκου”.

disk management format

Στο κύριο παράθυρο της Διαχείρισης δίσκων, κάντε δεξί κλικ στη μονάδα USB και επιλέξτε ” Format “

Στο παράθυρο “Format”, επιλέξτε το αναπτυσσόμενο μενού ” File System ” και επιλέξτε ” FAT32 “. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο “OK” για να ξεκινήσετε το format της μονάδας δίσκου σας.

Η Διαχείριση δίσκων θα εμφανίσει ένα μήνυμα όταν η μονάδα δίσκου γίνει format.

Πρόταση: Θυμούνται οι σκληροί δίσκοι τα bad sectors μετά από format;

Χρησιμοποιώντας τη Γραμμή Εντολών

Αν σας αρέσει να εκτελείτε εντολές, υπάρχει μια εντολή που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη γραμμή εντολών για να κάνετε format τη μονάδα δίσκου σας σε μορφή FAT32.

cmd format

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε πρώτα το μενού “Έναρξη”, βρείτε την επιλογή “Command Prompt” και επιλέξτε “Εκτέλεση ως διαχειριστής”. Στην προτροπή “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη”, επιλέξτε “Ναι”.

Στο παράθυρο της γραμμής εντολών, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας το X με το γράμμα της μονάδας flash USB. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.

Προειδοποίηση!

Βεβαιωθείτε ότι πληκτρολογήσατε το σωστό γράμμα μονάδας δίσκου, διαφορετικά θα καταλήξετε να κάνετε format μια άλλη μονάδα δίσκου στον υπολογιστή σας.

format /FS:FAT32 X:

Όταν γίνει format η μονάδα δίσκου σας, κλείστε το Command Prompt.

Με το Windows PowerShell

Το PowerShell είναι ένας άλλος τρόπος εκτέλεσης εντολών στο Windows PC σας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το εργαλείο και για να κάνετε format τις μονάδες δίσκου σας.

powershell format

Για να το κάνετε αυτό, ανοίξτε το μενού “Έναρξη”, βρείτε το “PowerShell” και κάντε κλικ στο “Εκτέλεση ως διαχειριστής”. Στην προτροπή “Έλεγχος λογαριασμού χρήστη”, επιλέξτε “Ναι”.

Στο PowerShell, πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή αντικαθιστώντας το X με το γράμμα της μονάδας δίσκου σας. Στη συνέχεια, πατήστε Enter.

Προειδοποίηση!

Βεβαιωθείτε ότι το γράμμα της μονάδας δίσκου είναι σωστό, διαφορετικά θα καταλήξετε να διαγράψετε τα περιεχόμενα μιας άλλης μονάδας δίσκου.

format /FS:FAT32 X:

Όταν γίνει format η μονάδα δίσκου σας, κλείστε το παράθυρο PowerShell.

Η μονάδα flash USB σας είναι πλέον έτοιμη να χρησιμοποιηθεί σε μορφή αρχείου FAT32. Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης: Κάντε εύκολα format στον εξωτερικό σκληρό δίσκο του Mac με αυτό τον οδηγό

πηγή πληροφοριών:howtogeek.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS