ΑρχικήinetΗ OpenAI εγκαινιάζει τις προσαρμοσμένες οδηγίες για το ChatGPT

Η OpenAI εγκαινιάζει τις προσαρμοσμένες οδηγίες για το ChatGPT

ChatGPT OpenAI

Η OpenAI μόλις κυκλοφόρησε custom οδηγίες για τους χρήστες του ChatGPT, ώστε να μην χρειάζεται να γράφουν τις ίδιες οδηγίες στο chatbot κάθε φορά που αλληλεπιδρούν μαζί του – εισόδους όπως “Γράψε την απάντηση κάτω από 1.000 λέξεις” ή “Διατήρησε τον τόνο της απάντησης επίσημο”.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες OpenAI credentials έχουν κλαπεί και πωλούνται στο dark web

Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή η λειτουργία σας επιτρέπει να “μοιραστείτε οτιδήποτε θα θέλατε να λάβει υπόψη του το ChatGPT στην απάντησή του”. Για παράδειγμα, ένας δάσκαλος μπορεί να πει ότι διδάσκει μαθηματικά στην τετάρτη τάξη ή ένας προγραμματιστής μπορεί να καθορίσει τη γλώσσα κώδικα που προτιμά όταν ζητά προτάσεις. Ένα άτομο μπορεί επίσης να καθορίσει το μέγεθος της οικογένειάς του, ώστε το ChatGPT να μπορεί να δώσει απαντήσεις σχετικά με τα γεύματα, τα παντοπωλεία και τον προγραμματισμό διακοπών ανάλογα.

Ενώ οι χρήστες μπορούν ήδη να καθορίζουν αυτά τα πράγματα κατά τη συνομιλία τους με το ρομπότ, οι προσαρμοσμένες οδηγίες είναι χρήσιμες εάν οι χρήστες πρέπει να ορίζουν συχνά το ίδιο πλαίσιο.

Οι οδηγίες λειτουργούν επίσης με plug-ins, διευκολύνοντάς τις να προτείνουν εστιατόρια ή πτήσεις με βάση την τοποθεσία σας.

Η OpenAI σημείωσε ότι η λειτουργία είναι διαθέσιμη για τους χρήστες του προγράμματος Plus, αλλά δεν θα είναι διαθέσιμη για άτομα που βρίσκονται εκτός της ΕΕ και του Η.Β. Πρόκειται για μια λειτουργία beta προς το παρόν.

Οι χρήστες μπορούν να δοκιμάσουν αυτή τη λειτουργία στο διαδίκτυο κάνοντας κλικ στο όνομά τους και πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Λειτουργίες Beta > Opt into Custom instructions. Στο iOS, οι χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτό μέσω των Ρυθμίσεων > Νέες λειτουργίες > Ενεργοποίηση προσαρμοσμένων οδηγιών.

Πρόταση: ChatGPT: Καθιστά πιο παραγωγικούς τους αδύναμους συγγραφείς.

Ειδικότερα, η OpenAI αναφέρει ότι οι πληροφορίες που δίνονται στις απαντήσεις προσαρμογής θα χρησιμοποιηθούν για την εκπαίδευση των μοντέλων API ώστε να προσαρμόζονται σε διαφορετικές οδηγίες.

“Οι πληροφορίες από τη χρήση των προσαρμοσμένων οδηγιών σας θα χρησιμοποιηθούν επίσης για τη βελτίωση της απόδοσης του μοντέλου – όπως για παράδειγμα τη διδασκαλία του μοντέλου για το πώς να προσαρμόζει τις απαντήσεις του στις οδηγίες σας χωρίς να το παρακάνει”, δήλωσε η εταιρεία. Ωστόσο, οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από αυτή τη ρύθμιση μέσω των ρυθμίσεων ελέγχου των δεδομένων τους.

Η OpenAI δοκιμάζει αυτή τη λειτουργία με ορισμένους χρήστες εδώ και λίγο καιρό, όπως σημείωσε ο σύμβουλος Gavriel Cohen στο Twitter. Το ChatGPT παρέχει στους χρήστες δύο πλαίσια για να καθορίσουν τις προτιμήσεις τους στη συνομιλία, όπου οι χρήστες μπορούν να γράψουν για τον εαυτό τους και για τον τρόπο με τον οποίο θέλουν να συντονίσουν τις απαντήσεις του chatbot.

Το ChatGPT της OpenAI επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν απαντήσεις, με τις αλλαγές να τίθενται σε ισχύ στην επόμενη συνεδρία. Το όριο των απαντήσεων είναι 1.500 χαρακτήρες. Η εταιρεία χρησιμοποιεί το API περιορισμού της για να σαρώνει τις προσαρμοσμένες οδηγίες για ασφάλεια, αρνούμενη να αποθηκεύσει ή αγνοώντας εκείνες που οδηγούν σε επιβλαβείς ή μισαλλόδοξες απαντήσεις. Η εφαρμογή ChatGPT ξεκίνησε αρχικά για χρήστες iOS στις ΗΠΑ και επέκτεινε τη διαθεσιμότητά της σε περισσότερες από 40 χώρες. Ξεκίνησε επίσης μια εφαρμογή για iPad με υποστήριξη Siri και συντομεύσεων, καθώς και μια επιλογή για τους χρήστες να αναζητούν απαντήσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το Bing απευθείας από την εφαρμογή ChatGPT.

Αν και η επιλογή φέρεται να έχει εξαφανιστεί για ορισμένους χρήστες, μην απορήσετε αν η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη σε εσάς αυτή τη στιγμή.

Διαβάστε επίσης: ChatGPT: Για πρώτη φορά παρατηρείται μείωση στη χρήση του

πηγή πληροφοριών: techcrunch.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS