ΑρχικήGamingΟ εξομοιωτής Dolphin εγκαταλείπει το Steam

Ο εξομοιωτής Dolphin εγκαταλείπει το Steam

Dolphin

Μην περιμένετε το Dolphin να σας βοηθήσει να φέρετε τα παιχνίδια Nintendo GameCube και Wii στο Steam – αυτό επισήμως δεν συμβαίνει πια. Σχεδόν δύο μήνες μετά την αναβολή της κυκλοφορίας “επ’ αόριστον”, η ομάδα Dolphin Emulator λέει τώρα ότι έχει εγκαταλείψει εντελώς την ιδέα. “Εγκαταλείπουμε τις προσπάθειές μας να κυκλοφορήσουμε το Dolphin στο Steam”, γράφουν.

Δείτε επίσης: Το Steam αποκτάει GameCube και Nintendo Wii Emulator

Θυμάστε όταν σας δείξαμε τις αποδείξεις όπου η Valve τορπίλισε το λανσάρισμα, λέγοντας στο Dolphin ότι θα έπρεπε να πάρει άδεια από τη Nintendo αν ήθελε μια θέση στο κατάστημα; Η σημερινή Nintendo δεν επρόκειτο ποτέ να δώσει αυτή την άδεια, και η Dolphin έρχεται τώρα να συμβιβαστεί με αυτό:

“Η Valve διαχειρίζεται τελικά το κατάστημα και μπορεί να θέσει οποιαδήποτε συνθήκη επιθυμεί για την εμφάνιση λογισμικού σε αυτό. Δεδομένης όμως της μακροχρόνιας στάσης της Nintendo στην εξομοίωση, θεωρούμε αδύνατη την απαίτηση της Valve να λάβουμε έγκριση από τη Nintendo για μια κυκλοφορία στο Steam. Δυστυχώς, αυτό είναι όλο.”

Όπως έγραψε το Verge τον Ιούνιο, είναι περίεργο που η Valve βοήθησε τη Nintendo να διώξει το Dolphin από το κατάστημά της. Η Valve προσέγγισε προληπτικά τη Nintendo και η Nintendo, με τη σειρά της, απηύθυνε μια αόριστη νομική απειλή. (Δεν επρόκειτο για “DMCA takedown”, όπως ανέφεραν αρχικά πολλοί ιστότοποι).

Υπήρξε όμως ένα στοιχείο της φασαρίας που θα μπορούσε να στρέψει κάποιους στην ευρύτερη κοινότητα εξομοίωσης εναντίον του εξομοιωτή Dolphin: αποκαλύφθηκε ότι το Dolphin όντως συνοδεύεται από το Wii Common Key της Nintendo για την παράκαμψη της προστασίας των πνευματικών δικαιωμάτων στα παιχνίδια του Wii (όχι του GameCube).

Πρόταση: Η Denuvo δεν θέλει να θεωρείται ως ο “κακός” σε μέρη όπως το Steam

Σήμερα, η ομάδα Dolphin δηλώνει ότι – μετά από συζήτηση με νομικό σύμβουλο – πιστεύει ότι δεν κάνει κάτι παράνομο συμπεριλαμβάνοντας αυτό το κλειδί και σκοπεύει να το αφήσει στη θέση του. “Δεν πιστεύουμε ότι το Dolphin διατρέχει κανέναν νομικό κίνδυνο”, γράφουν.

Η Dolphin παραθέτει πολλούς λόγους για τους οποίους η ομάδα πιστεύει ότι δεν παραβιάζει, τόσους πολλούς που δεν νομίζω ότι είναι τόσο χρήσιμο να σας τους αναφέρω εδώ. Μάλλον θα πρέπει να πάτε να τους διαβάσετε.

Αλλά για την υστεροφημία, η Dolphin δεν πιστεύει ότι το ίδιο το κλειδί μπορεί να αποτελέσει αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας- δεν πιστεύει ότι το ίδιο το κλειδί είναι σημαντικό για ένα νομικό επιχείρημα σχετικά με το αν το Dolphin αποκρυπτογραφεί ή όχι δίσκους- υποστηρίζει ότι το Dolphin δεν είναι ” κατά κύριο λόγο για την παράκαμψη” με τρόπο που θα πυροδοτούσε το 17 U.S.C. § 1201(a)(2)(A)- και υποστηρίζει ότι το Dolphin θα πρέπει να καλύπτεται από την εξαίρεση της αντίστροφης μηχανικής αυτού του νόμου.

Ο εξομοιωτής Dolphin εξακολουθεί να είναι διαθέσιμος δωρεάν για λήψη σε Windows, Mac και Linux. Απλώς δεν θα τον κατεβάσετε απευθείας μέσω του καταστήματος της Valve, κάτι που θα διευκόλυνε λίγο περισσότερο, ας πούμε, τους κατόχους Steam Deck. Ακόμα και εκεί, μπορείτε να το βρείτε στη λειτουργία επιφάνειας εργασίας Linux, όπου σας προτείνουμε επίσης το EmuDeck.

Διαβάστε επίσης: Blizzard: Το ‘Overwatch 2’ έρχεται στο Steam στις 10 Αυγούστου

πηγή πληροφοριών:theverge.com

SecNews
SecNewshttps://secnews.gr
In a world without fences and walls, who need Gates and Windows
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS