ΑρχικήinetΗ Tesla ανακαλεί 16.000 αυτοκίνητα Model S και X για πρόβλημα ζώνης...

Η Tesla ανακαλεί 16.000 αυτοκίνητα Model S και X για πρόβλημα ζώνης ασφαλείας

Η Tesla ανακαλεί ορισμένα από τα οχήματα Model S και Model X. Σε αντίθεση με ορισμένες από τις προηγούμενες ανακλήσεις της εταιρείας, οι οποίες διορθώνονταν εύκολα με μια ενημέρωση λογισμικού, αυτό είναι ένα ζήτημα hardware που απαιτεί την επίσκεψη σε ένα κέντρο σέρβις της Tesla.

Δείτε επίσης: Premium Connectivity: Η Tesla παρακάμπτει τις συστάσεις του App Store

Σύμφωνα με την έκθεση ανάκλησης ασφαλείας της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας (NHTSA), η ανάκληση περιλαμβάνει 15.869 οχήματα Model S και Model X του έτους 2021-2023. Για το Model S, τα επηρεαζόμενα οχήματα παρήχθησαν μεταξύ 18 Φεβρουαρίου 2021 και 22 Ιουνίου 2023- για τα επηρεαζόμενα οχήματα Model X, οι ημερομηνίες παραγωγής είναι μεταξύ 8 Σεπτεμβρίου 2021 και 24 Ιουνίου 2023. Το εκτιμώμενο ποσοστό των οχημάτων με το ελάττωμα είναι ένα τοις εκατό.

Δείτε επίσης: Μελέτη: Η Tesla είναι πιο περιζήτητη μάρκα αυτοκινήτου στις ΗΠΑ

Η έκθεση αναφέρει ότι, από τις 19 Ιουνίου 2023, η Tesla έχει εντοπίσει δώδεκα αξιώσεις εγγύησης και μηδέν αναφορές πεδίου που μπορεί να σχετίζονται με αυτό το ζήτημα και “δεν γνωρίζει για ατυχήματα, τραυματισμούς ή θανάτους που μπορεί να σχετίζονται με αυτή την κατάσταση”.

Οι επηρεαζόμενοι πελάτες θα πρέπει να μεταφέρουν το αυτοκίνητό τους σε ένα κέντρο σέρβις της Tesla, όπου η εταιρεία “θα επιθεωρήσει και, όπου είναι απαραίτητο, θα συνδέσει και τις δύο ζώνες ασφαλείας πρώτης σειράς στις αγκυρώσεις προεντατήρα σύμφωνα με τις προδιαγραφές. Εάν η ζώνη ασφαλείας δεν μπορεί να συνδεθεί με την άγκυρα προεντατήρα σύμφωνα με τις προδιαγραφές, το assembly ζώνης ασφαλείας θα αντικατασταθεί χωρίς κόστος για τον πελάτη.”

Δείτε επίσης: Tesla Cybertruck: Δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το όχημα

Αυτή δεν είναι η πρώτη ανάκληση για την Tesla που σχετίζεται με τη ζώνη ασφαλείας- τον Φεβρουάριο του 2022, η εταιρεία εξέδωσε ανάκληση για ένα πρόβλημα με τον ήχο της ζώνης ασφαλείας σε 817.000 αυτοκίνητα της, αν και το πρόβλημα αυτό διορθώθηκε με διόρθωση λογισμικού.

Πηγή πληροφοριών: mashable.com

Teo Ehc
Teo Ehchttps://secnews.gr
Be the limited edition.
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS