ΑρχικήinetApple: Αντιμετωπίζει μήνυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Apple: Αντιμετωπίζει μήνυση 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων

Περισσότεροι από 1.500 προγραμματιστές εφαρμογών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν υποβάλει ομαδική μήνυση ύψους 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων κατά της Apple για τις χρεώσεις της στο App Store.

Δείτε επίσης: Apple: Τι νέο υπάρχει στα iOS 16.6 και macOS Ventura 13.5
Apple

Τα έσοδα από την επιχείρηση υπηρεσιών της Apple (AAPL), που περιλαμβάνει το App Store, έχουν αυξηθεί δραστικά τα τελευταία χρόνια και τώρα ανέρχονται σε περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια ανά τρίμηνο.

Ωστόσο, η εταιρεία επιβάλλει προμήθειες από 15% έως 30% σε ορισμένους κατασκευαστές εφαρμογών για τη χρήση του ενσωματωμένου συστήματος πληρωμής. Αυτή η πολιτική έχει προκαλέσει κριτική από τους προγραμματιστές εφαρμογών και έχει ελκύσει το ενδιαφέρον των ρυθμιστικών αρχών ανταγωνισμού σε πολλές χώρες.

Η Apple έχει αναφέρει προηγουμένως ότι το 85% των προγραμματιστών στο App Store δεν πληρώνουν προμήθεια, προσφέροντας έτσι στους Ευρωπαίους προγραμματιστές τη δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση σε αγορές και πελάτες σε 175 χώρες παγκοσμίως μέσω του App Store.

Δείτε ακόμα: Η Apple διορθώνει κι άλλη zero-day ευπάθεια

μήνυση

Ο Sean Ennis, καθηγητής στο Κέντρο Πολιτικής Ανταγωνισμού του Πανεπιστημίου East Anglia και πρώην οικονομολόγος στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης, αναλαμβάνει την υπόθεση στο Ηνωμένο Βασίλειο, στον Οργανισμό Εφέσεων για τον Ανταγωνισμό. Αυτή η αγωγή ασκείται για λογαριασμό 1.566 προγραμματιστών εφαρμογών. Υποστηρίζεται από τη δικηγορική εταιρεία Geradin Partners.

«Οι χρεώσεις της Apple στους προγραμματιστές εφαρμογών είναι υπερβολικές και επιβάλονται μόνο λόγω του μονοπωλίου της στη διανομή εφαρμογών σε iPhone και iPad», δήλωσε ο Ennis.

Δείτε επίσης: Apple: Σκέφτεται να κάνει πιο ακριβό το iPhone 15 Pro

«Οι χρεώσεις είναι άδικες από μόνες τους και συνιστούν καταχρηστική τιμολόγηση. Βλάπτουν τους προγραμματιστές εφαρμογών όπως επίσης και τους αγοραστές εφαρμογών».

Absenta Mia
Absenta Miahttps://secnews.gr
Being your self, in a world that constantly tries to change you, is your greater achievement
spot_img

Εγγραφή στο Newsletter

* indicates required

FOLLOW US

LIVE NEWS